Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

co Ty możesz o tym wiedzieć?

bez pozwolenia z kraju rad, to nasi nawet pierdnąć nie mogli.

teraz też do tego dochodzi, ale przynajmniej możemy się z tym nie zgadzać... 😄

No i bardzo dobrze że nie mogli.Bo jak po 89 już nie musieli się o nic pytać to wszyscy wiemy co się stało i co się dzieje dalej aż do teraz.

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie rozumiesz sensu. Stary mieszkaniec to ktoś kto mieszka "od zawsze". "Nowy" to przyjezdny. 

Na szczęście u nas "nowi" to tylko tacy co się wżenili na wieś. Na sąsiedniej wsi jednak sporo siedlisk poszło dla miastowych.  Teraz się uspokoili, a z początku kilka pretensji np. o wywóz obornika w weekend było.  

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

No i bardzo dobrze że nie mogli.

żartujesz? uważasz że poddaństwo lepsze bo mając wolność błędy się robi?

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

No i bardzo dobrze że nie mogli.Bo jak po 89 już nie musieli się o nic pytać to wszyscy wiemy co się stało i co się dzieje dalej aż do teraz.

Grzej niż za PRL-u jest według ciebie? Ja tam nie pamiętam, ale z rodziny Ci co pamiętają, to nikt tak nie powie.  

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Weź to jeszcze raz przeczytaj 

Opublikowano

3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

No co się stało ?

Wywalili Olszewskiego i nadal komuna rządziła 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Zbyszek jak tam po wichurze? U mnie tylko trampolinę z tarasu zwiało na płot a tak to nic więcej 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Teraz mamy wolność jak h....

Opublikowano

a nic się nie wydarzyło. trochę starych gałęzi na drogach. większe wiatry bywały.

1 minutę temu, radekz200 napisał:

Zbyszek jak tam po wichurze?

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Teraz mamy wolność jak h....

a mamy. tylko że korzystać nie każdy potrafi z tego. wielu woli żeby inni za niego myśleli.

Opublikowano
14 godzin temu, Łolek napisał:

Szkoda słów cieliczka taka 4 tyg  ś, p i parę jeszcze takich  tam 

j**ana hodowla 🤬🤬🤬

Chcesz radę za którą cygan chciał metr pszenicy?

Człowiek się pobawił lux było bimber dobry tylko nie było z kim rano tego na dobicie wypić 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

XxFG3dzmbFCMfGfp7ETB3mOwFLOhpJ36.jpg

moja żona jest ze mną w związku prawie 30 lat i szanujemy się nawzajem, mamy dzieci , nie robi fochów i nie mówi mi, jak mam żyć, więc nie bardzo widze jakieś argumenty z twojej strony

ponad 30 lat grałem po imprezach - nigdy nic nie mówiła na ten temat, to jest kwestia zaufania do siebie, a nie zakazu wychodzenia z kumplami, jak nie rozumiesz tej różnicy, to sorry

Ej aż taka czarownica nie jest jak tu przedstawiłeś 😉

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a nic się nie wydarzyło. trochę starych gałęzi na drogach. większe wiatry bywały.

a mamy. tylko że korzystać nie każdy potrafi z tego. wielu woli żeby inni za niego myśleli.

Nooo.Jesze trochę to kury nawet z kolczykami bendą chodziły w świnię na własne potrzeby w ziemiance musisz trzymać żeby sąsiad cię nie pod.....ł.Pole będziesz uprawiał tak jak ci Bruksela każe.No wolność i swoboda jak hol....a

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zresztą w ogóle jestem na ludzi uczulony a zwłaszcza na takich co inaczej myślą czyli 99% społeczeństwa. Każdy kto inaczej myśli to potencjalny wróg, który może wbić szpilę

widzę że Ty to mógł byś zostać prawą ręką KimDżongUna 

z Twoimi pomysłami 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, pawel885 napisał:

widzę że Ty to mógł byś zostać prawą ręką KimDżongUna 

z Twoimi pomysłami 

Nie pcham się do polityki. Wolę samotne, spokojne życie, przeplatane drobnymi sprzeczkami z sąsiadami i godzeniem się przy flaszce.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To mów, że place.

Plac to może być część siedliska, albo teren za gdzie sobie miejsce na stóg uszykujesz albo kiszonkę. 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Plac to może być targowy albo przed sklepem 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

place to są puste 🤪😁

Naleciałość śląskiej gwary. Nie istnieje u nas stwierdzenie "siedlisko". Albo podwórko albo plac.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v