Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

raczej darmowe przejazdy dla różnych emerytów, rencistów i socjalsów, u mnie przez wiele lat całe procesje były codziennie do miasta i z powrotem , bo darmowy bilet albo duża ulga, teraz się pokończyło i płacz, że sklepu na wsi nie ma, dobrze, że z chlebem auto przyjeżdża na wieś, za to piwa nie ma i fajek

Opublikowano

widzę że ludzie kupują. mo u nas nie ma potrzeby, bo codziennie ktoś w mieście.

1 minutę temu, Leszy napisał:

Jeden przywozi chleb trzy razy w tygodniu , to nawet całkiem spoko. Na pewno lepszy niż w biedronce kupiony. Jakieś bułki i drożdżówki albo pączki jeszcze ma. Drugi jeździ z różnorakim towarem, to nawet bym go z tym do podwórka nie wpuścił. Słaba jakość, przeterminowane i do tego emerytów naciąga na to wszystko. 

Opublikowano

u nas był gs i kilka małych prywatnych ale gs to sami się wykończyli narpierw pobudowali lewiatan potem stokrotkę a teraz dino się buduje jest jeden mniejszy prywatny i mięsny z piekarnią od niedawna oraz dwa wielobranżowe

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Nie zamieniłbym się choćby sklep miał być za płotem. A po co się kłócić ? 

No a jakżeby bez tego. To kura przeskoczy, to się wgoli przy koszeniu. Zawsze powód się znajdzie. W życiu mieszkać na jakimś zadupiu skąd wszędzie daleko. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

U mnie znowu powstaje coraz to więcej sklepów. 

widocznie jakaś rozwojowa miejscowość.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale daj spokój jeździć po 5km do najbliższego i to malutkiego sklepu... To nie życie w takim miejscu. To już lepiej mieć chałupę somsiada ani 30m od swojej chałupy i wszędzie blisko, pokłócić się można.

Nie zamieniłbym się choćby sklep miał być za płotem. A po co się kłócić ? 

miałem skep za płotem.... 🤦‍♂️ śmieci kupe i nie tylko...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Po 2014 to się tego narobiło. Najpierw Delfin, potem najpierw Elwa, teraz Delikatesy na miejscu kółkowych wiat. Ludzi sporo. Kto chce większe zakupy to ani 15km od miejscowości, w powiatowym jest Kaufland, Aldi, Lidle itd.

Opublikowano
jahooo napisał:

raczej darmowe przejazdy dla różnych emerytów, rencistów i socjalsów, u mnie przez wiele lat całe procesje były codziennie do miasta i z powrotem , bo darmowy bilet albo duża ulga, teraz się pokończyło i płacz, że sklepu na wsi nie ma, dobrze, że z chlebem auto przyjeżdża na wieś, za to piwa nie ma i fajek

po co fajki ? albo piwo 🤔🤭😁

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Raczej, właśnie bliskość miasta i "wylotówka" przez wieś. Z domu do centrum Rzeszowa mam równe 16km. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No a jakżeby bez tego. To kura przeskoczy, to się wgoli przy koszeniu. Zawsze powód się znajdzie. W życiu mieszkać na jakimś zadupiu skąd wszędzie daleko. 

Z taką meczydupa za płotem co by o wszystko problem miała miałbym mieszkać to mnie tylko utwierdzasz że tu jest idealnie 🤣🤣🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak ktoś nie ma problemów i w uj czasu to się będzie takich pierdół czepiać. 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Z taką meczydupa za płotem co by o wszystko problem miała miałbym mieszkać to mnie tylko utwierdzasz że tu jest idealnie 🤣🤣🤣

Daj spokój z odludziem, takie chałupy u nas w większości opustoszałe bo nikt w tym mieszkać nie chce.

Opublikowano

u nas jakoś nie rozwojowo. no niby powstają nowe domy, ale jakos i szkoła się zamknęła i sklep.... nie rokuje to dobrze...

Raczej, właśnie bliskość miasta i "wylotówka" przez wieś. Z domu do centrum Rzeszowa mam równe 16km. 

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

U nas nigdy sklepu na wsi nie było. Trzeba było jeździć do sąsiednich wsi. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Jak ktoś nie ma problemów i w uj czasu to się będzie takich pierdół czepiać. 

Lepiej się poużerać z kimś niż patrzeć i słuchać kwiku cudzych dzieci, choć na szczęście mało ich wokół. 

Opublikowano
jahooo napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

po co fajki ? albo piwo 🤔🤭😁

mi to nie przeszkadza, ale niektórzy zamiast chleba by więcej piwa i fajek kupowali

może to jest jakaś myśl by biznes otworzyć 😎😁

Pafnucy12 napisał:

u nas jakoś nie rozwojowo. no niby powstają nowe domy, ale jakos i szkoła się zamknęła i sklep.... nie rokuje to dobrze...

może jakby wieś przy ,,głównej,, była 🤔

Opublikowano

@Chłoporobotnik wyjaśnij znaczenie słowa "ani". Czytam z tymi odległościami i wnioskuję ze chodzi o cos takiego jak "od",ale Ty lepiej wytłumaczysz. U nas jak sie mówi "ani" to tak jakby nie było czegoś. Dlatego jest to dobry powód na wypicie w imieniny "Ani"

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Z twoim podejściem np. do hałasujących dzieci, imprez masowych itd. to by pasowała chatka na skraju lasu otoczona ostrokołem ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Lepiej się poużerać z kimś niż patrzeć i słuchać kwiku cudzych dzieci, choć na szczęście mało ich wokół. 

Jakbyś się do mnie przypierdalal że ci o 3 palce za daleko trawę skosilem albo na miedze kołem wjechałem to bym letnie kolonie organizował 🤭

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

@Chłoporobotnik wyjaśnij znaczenie słowa "ani". Czytam z tymi odległościami i wnioskuję ze chodzi o cos takiego jak "od",ale Ty lepiej wytłumaczysz. U nas jak sie mówi "ani" to tak jakby nie było czegoś. Dlatego jest to dobry powód na wypicie w imieniny "Ani"

"Ani" czyli mniej. "Mniej niż 15km" - "ani 15km". Tak jak wasze wplątywanie "musi".

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Z twoim podejściem np. do hałasujących dzieci, imprez masowych itd. to by pasowała chatka na skraju lasu otoczona ostrokołem ;) 

i polem minowym, żeby sąsiad z kosiarką nie wjechał i nie podkosił

i jeszcze strachy na baby, żeby jakaś się nie napatoczyła i nie zechciała molestować

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Imprezy rzadko u nas. Dzieci powyrastały wokół a małych nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v