Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Na ryby jedziesz 🤔

Takie szufelki to za darmo dają a tu 6,80 😐

Mi niechcieli darmo dać 

Za swoje płacę 

Może dziś mi pierwszą darmową przywiezie 

A poza tym muszę mieć kilka do miarkowania pasz 

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

To szybko wrócisz do zdrowia:D

Przypomnij mi gdzie jest ta szkoła organistów , podobno jedyna w POLSCE?

Co wybierasz się 🤔

3 minuty temu, witejus napisał:

To jest gdzieś koło Łodzi?

Google mapy nie masz 😛

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:
15 minut temu, witejus napisał:

To szybko wrócisz do zdrowia:D

Przypomnij mi gdzie jest ta szkoła organistów , podobno jedyna w POLSCE?

Co wybierasz się 🤔

Tam jest rygor jak kiedyś w wojsku

Opublikowano
11 godzin temu, Qwazi napisał:

@Leszy nie zawracał bym Wam głowy, ale mnie zastanawiało to zachowanie, a szczególnie po dojeniu, że się te parę razy położyła i wstała. Trwało to może ze 2-3 minuty, a potem się uspokoiła i jakby nigdy nic

Jak sytuacja dzisiaj z muuućką?🐄

Zwróć uwagę czy nie ma skrzeplin krwi bo mogą zablokować strzyk. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wolę poleżeć. Nie jadam przekąsek, nie pijam kawy. Rano śniadanie, przedpołudniem jakaś kromka chleba z miodem a potem to obiad i kolacja. Jeszcze kurła prezes zadzwonił, jutro żeby na konferencję skoczyć... Dziś trzeba popołudniu parnik i posejdona zrobić. 

Pan Jarosław?

• Haha 1
Opublikowano

Stało się rosołu z Kury nie będzie .

Rosół będzie nielegalny?! Rolnicy zaskoczeni, że muszą zgłaszać kury .

Masz kurę albo kilka kaczek? Masz "zakład drobiu", przynajmniej w świetle przepisów. Wielu rolników nawet nie wie, że musi dopełnić ważnych formalności i do 6 kwietnia zarejestrować swój drób — inaczej będzie słona kara. Na wsi zawrzało. Pojawił się też apel do wicepremiera, ministra rolnictwa Henryka Kowalczyka.

https://www.fakt.pl/pieniadze/rosol-bedzie-nielegalny-rolnicy-denerwuja-sie-ze-musza-zglaszac-kury/94gy41x

Opublikowano
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co wybierasz się

Na naukę nigdy za późno

25 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Google mapy nie masz

Gdzieś mi się zapodziała😝

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Stało się rosołu z Kury nie będzie .

Rosół będzie nielegalny?! Rolnicy zaskoczeni, że muszą zgłaszać kury .

Masz kurę albo kilka kaczek? Masz "zakład drobiu", przynajmniej w świetle przepisów. Wielu rolników nawet nie wie, że musi dopełnić ważnych formalności i do 6 kwietnia zarejestrować swój drób — inaczej będzie słona kara. Na wsi zawrzało. Pojawił się też apel do wicepremiera, ministra rolnictwa Henryka Kowalczyka.

https://www.fakt.pl/pieniadze/rosol-bedzie-nielegalny-rolnicy-denerwuja-sie-ze-musza-zglaszac-kury/94gy41x

Czy mógłbyś kiedyś jakąś radosną nowinę przynieść?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Jedyna radosna nowina to jak bomba spadnie na biuro unji europejskiej podczad obrad i uchwal glupich

Nie będzie takiej nowiny, tam 99% (p)osłów to jawni i ukryci przydupniki Rosji i Putina.

• Like 3
Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Jak sytuacja dzisiaj z muuućką?🐄

Zwróć uwagę czy nie ma skrzeplin krwi bo mogą zablokować strzyk. 

Dzięki za zainteresowanie. Była spokojna, temperatury nie ma, wymię luźne, normalnie pobiera. Na samej końcówce doju poszło trochę krwi, sporo mniej niż wczoraj. Puściłem mleko przez filtr papierowy i nic się nie osadziło, przeleciało szybko. Jutro zamierzam zrobić somatykę i jeśli wyjdzie wysoko to antybiogram. Wieczorem jeszcze na końcówce doju sprawdzę na płytce, z ilu to strzyków bo wydaje mi się że że wszystkich

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Nie będzie takiej nowiny, tam 99% (p)osłów to jawni i ukryci przydupniki Rosji i Putina.

A widziałeś jak córka Putina ładnie tańczy? Zdrowa d*pa. A widziałeś jak ziec Putina ładnie drogi buduje w Polsce?

Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Agrest A ten Polski fynd kiedy na sprzedaż ?

Takich rzeczy się nie sprzedaje. Tym zimą nawet bez wody w bloku się po te 3-5 minut robi😁

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

phi, znajomy T25 to cały dzień bez wody mógł robić😉

To tak ja ładowarką🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v