Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, szwagier24 napisał:

Nie patrzyłem, ale jka by był przytkany to stojac kilka miesięcy też by leciało? 

Jak stała normalnie to może, jak na boku to nie 👀

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, szwagier24 napisał:

Co tu się jej mogło wydarzyć, plama oleju pod spodem i zarzygana pod pokrywa? 

IMG_20230211_131316.jpg

Przenieś do galerii

Zapewne przeciek na zasilaniu pompki oleju, standard w chińczykach. Tam wężyk od zasilania się w karter wciska i po czasie lubi to połączenie cieknąć, dlatego ja zawsze ten wężyk wklejam na silikon (dirco) bądź inną masę uszczelniającą/klej. No i trzeba też zwrócić uwagę jak ten wężyk wchodzi na króciec od pompy, bo jak lekko to wężyk do wymiany. A i pompka może mieć przecieki przez wałek napędowy i w takim wypadku pozostaje wymiana.

0_0_productGfx_13370c70ebd11f9a031d5f81462d274c.jpg

Przenieś do galerii

IMG_20230211_134815.jpg

Przenieś do galerii

Edytowane przez tomek222
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

To wygląda na marketowy bubel😁 Mam taką samą z biedronki to się nadaje za urwami rzucać tylko😁

Marketowa -trzonek na pierwszej się rozpi....

Mam z marketu teraz,ale nie ma gdzie ani jak wybrobowac 😁

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
10 minut temu, MonteChristo napisał:

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/komisja-europejska-chce-zatopic-polskich-rolnikow,128236.html

Żona nie chce gotować? Tak poza tym dziewczyna pracował a w takim bistro znanej marki przez 2 lata i robiła sobie tam sama kanapki więc o czymś to świadczy

Ci w tym dziwnego? Moja Pani pracuje dość długo w gastronomii i zawsze posiłki z domu zabiera

2 minuty temu, 6465 napisał:

Czy siłownik dwustronnego działania będzie działał jak jednostronnego ,jeśli posępne tylko zasilanie z dołu?

Powinien 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Ci w tym dziwnego? Moja Pani pracuje dość długo w gastronomii i zawsze posiłki z domu zabiera

Powinien 

Mieszczuch to gówno by zjadł byle by normalnie wyglądało i żeby się nie napracować przy robieniu posiłkiu

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Się chyba kolega z af nie wydaje a nie tylko zetora mo i cycepy nowe 

@radekz200zoba jaki dojc, i to je Dojc przez duże D 

@Qwazino pochwal się bo cóś kręcisz 

Jo nic nie kręcę 🤭...o to zdjęcie Ci chodzi🤔...taki tam maluszek😜

IMG_20230211_140226_343.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Mieszczuch to gówno by zjadł byle by normalnie wyglądało i żeby się nie napracować przy robieniu posiłkiu

I tu się mylisz lub też myślisz o fast foodzie 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Jo nic nie kręcę 🤭...o to zdjęcie Ci chodzi🤔...taki tam maluszek😜

IMG_20230211_140226_343.jpg

Coś zrobił teraz @radekz200 nie będzie mógł spać 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nie pomyślałem, bo mogliśmy wziąć kanapki, albo chociaż chleb i pasztet🤣

Bardziej mam na myśli Kfc i inne tego typu, to bistro może lepsze żarcie ma

Opublikowano
25 minut temu, tomek222 napisał:

Zapewne przeciek na zasilaniu pompki oleju, standard w chińczykach. Tam wężyk od zasilania się w karter wciska i po czasie lubi to połączenie cieknąć, dlatego ja zawsze ten wężyk wklejam na silikon (dirco) bądź inną masę uszczelniającą/klej. No i trzeba też zwrócić uwagę jak ten wężyk wchodzi na króciec od pompy, bo jak lekko to wężyk do wymiany. A i pompka może mieć przecieki przez wałek napędowy i w takim wypadku pozostaje wymiana.

0_0_productGfx_13370c70ebd11f9a031d5f81462d274c.jpg

IMG_20230211_134815.jpg

Żeby do tego węża się dostać to chyba grubsze rozbieranie się szykuje. 

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

A to jest jakaś różnica w tej dziedzinie między mieszczuchem a wsiokiem?

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A to jest jakaś różnica w tej dziedzinie między mieszczuchem a wsiokiem?

Mieszkałem w mieście 7 lat i trochę ludzi poznałem i jednak ci ze wsi mają o wiele większą świadomość jeśli chodzi o produkty spożywcze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v