Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

👍👏🤝

@Aktywnyrolnik7245nie rób z siebie ofiary losu

nie koniecznie musisz kupić taki jak Sławek bo za 5k też kupisz i będzie siał a gadanie o bogatych i dużych weź przestań 

🤭

Dokładnie. To co Ci wysyłałem mniej niż 5 a polata jeszcze długo 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Przepukliny nie dostanie?

Żeby to był Deutz to by się tak stało 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

u na spod miastem nie wszedzie jest kanalizacji, ba nawet w samym miescie wieleu jej nie ma, szczegolnie we wioskach przylaczonych do krakowa.

no co tu porównywać. u nas bidny wschód... 😋

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Gdzie to takie coś do mojego kosa założyć 😜

Taaa, kosa...

Nie wielu stać na nówki nieśmigane.😁

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

wiem że tak robią.  ale wolał bym nie jeść warzyw po takim nawożeniu.

W tym roku sypię pod warzywa popiół drzewny. Z trocin, zrębków z rozdrabniacza i sosny/ brzozy/ kawałków dębu/ lipy z parnika.

Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

Jeszcze Ty bys mógł wskoczyć na pakę 😛 i nasrać pod warunkiem ze byłby to twój siewnik i dałby rade 😛

Radek mu sramy w toalecie czemu ty taki nie grzeczny jesteś 

14 minut temu, radekz200 napisał:

Jak ja mam dojcyka to Darusia brat co ma? 😂 w moim więcej koni żyje niz w twoim maseju 

A co ma Darka brat do tego, może i więcej tych koni żyje w dojcu tylko co z tego jak chude 🤭😉

I zluzuj trochę gumkę w gatkach 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
30 minut temu, marulekk napisał:

A czasami jak przyciśnie to daleko ta stodoła jest a Jeszcze ją obejść 😩

Biegniesz i od razu nawozisz 

29 minut temu, konteno napisał:

chyba że ma sie swój beczkowóz

Ale to i tak trzeba czymś go napędzić, więc ropa kosztuje 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

a ja doopiero jutro do wloch jade. chco podobno wloska pizza gorsza od polskiej.

i tak się nie dowiesz. no bo co z kanapkami i konserwami z Polski byś zrobił? 😄😋

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

u na spod miastem nie wszedzie jest kanalizacji, ba nawet w samym miescie wieleu jej nie ma, szczegolnie we wioskach przylaczonych do krakowa.

u nas gmina zadluzona i teren miejscami bardzo trudny wiec idize to bardzo powoli

U nas ciągną niby, ale to tylko na wsi 

A na koloni to możesz pomarzyć 

Gazu też nie mamy na koloni, wieś ma ale nie używa. Kolonia by korzystała 

Światłowód to może kiedyś zrobią 

Wodociąg płaciliśmy razy trzy co wieś 

Prąd 11 lat później założyli 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

W tym roku sypię pod warzywa popiół drzewny. Z trocin, zrębków z rozdrabniacza i sosny/ brzozy/ kawałków dębu/ lipy z parnika.

a to raczej dobre.

Popiół w warzywniaku
Zmieszany z glebą, wzbogaca ją i użyźnia, dostarczając wielu cennych składników. Można go stosować w sadzie, na trawniku, a także w ogrodzie warzywnym. Ma zasadowy odczyn, więc działa szczególnie korzystnie w przypadku gleb zakwaszonych. Regularne nawożenie gleby popiołem zastępuje więc wapnowanie.
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Biegniesz i od razu nawozisz 

Ale to i tak trzeba czymś go napędzić, więc ropa kosztuje 

Kawałek blachy za wylewkę robi?🤭🤭🤭

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Gdzie to takie coś do mojego kosa założyć 😜

W sumie ja.....

5 minut temu, radekz200 napisał:

😂jak ktoś nie daje prowadzić merytorycznej rozmowy 😛

Miszczu merytorycznych argumentów 🤣🤣🤣🤣🤣

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a to raczej dobre.

Popiół w warzywniaku
Zmieszany z glebą, wzbogaca ją i użyźnia, dostarczając wielu cennych składników. Można go stosować w sadzie, na trawniku, a także w ogrodzie warzywnym. Ma zasadowy odczyn, więc działa szczególnie korzystnie w przypadku gleb zakwaszonych. Regularne nawożenie gleby popiołem zastępuje więc wapnowanie.

Jako, że teraz pali się wyłącznie drewnem i odpadkami typu gałązki, zrębki to szkoda to wyrzucać. Nie ma tego dużo ale zawsze pod dużą część warzyw wystarczy.

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Gorsze jadleś.

no gdzieś może przypadkiem.    tak to nasze jem.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

no gdzieś może przypadkiem.    tak to nasze jem.

Jest bardzo dużo sposobów, gdzieś mi mignęło, że niektórzy jak sadzą pomidory to nawet krakersy wrzucają do dołka, choć nie pamiętam za co miałyby odpowiadać... Ja zawsze do dołka trochę popiołu wsypuję. O ile wykiełkują i będzie co sadzić bo wczoraj posiane.

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Idealny rozrzut🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Idealny rozrzut🤣

prawie jak ten Twój vicon... 😄

Opublikowano (edytowane)

Podobny system. Widać na pierdzącym hipopotamie się wzorowali.

No i vicon już nie mój

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v