Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

za to gmina postanowila podniesc temperature i cisnienie mieszkancom-wzieli sie za szamba.

jak u was-z teamtem spis zbiornikow i oczyszczalni ??? jak to wypelniacie zeby bylo dobrze . sprawdal ktos to ??

pare lat temu ten temat byl walkowany

Dawno spisywali, najbardziej wurwia to, że ponad pół wsi skanalizowane a na naszą część nie wchodzą i prędko nie wejdą. A gnojówki wywieźć nie wolno... Z umywalek, z łazienek leci osobno, z kibli, odpływ ze stajni, z obornika osobno i też nie wolno, kurła a jakby się to wylało jak dawniej pod jare to żadnych nawozów by nie trzeba było. Za dużo roboty aby to obejść ale kurła jakby był tylko kanał z odpływem z obornika i z kibelka na zewnątrz to już by się nie mieli do czego doczepić 🤔 Kurła, Germańcy eksperymentują z nawożeniem ludzkimi odchodami a tu się to robiło od dziesiątek lat.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

3bb saletry tylko.

Kurła, XX lat żeby uzbierać jak tylko saletra 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, marulekk napisał:

Ooo to opłaty woda + ścieki jyz eleganckie będą  😁

jak to u nas ...w mieście... 🤭

za szambowóz i tak sie płaci.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Robisz odbojnikowy dla wody którą nie wysyłasz do kanalizacji i nie jest tragicznie. 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, Germańcy eksperymentują z nawożeniem ludzkimi odchodami a tu się to robiło od dziesiątek lat.

Ale ścieki to nie tylko odchody. Są jeszcze środki czystości. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubertb napisał:

Ale ścieki to nie tylko odchody. Są jeszcze środki czystości. 

Nie używam w ubikacji. Czyste odchody lecą do kanału. W zasadzie z toalety w domu korzystam okazjonalnie. Przeważnie na zewnątrz. Jedynie w ciągu dnia jak w domu siedzę. Tak to nie. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

bedzie na zapas , a powietrza spreżarka i bedzie. 😄

Nie wykorzystam teraz w Suzuki to w lato do Fiata wsadzę, toż ten sam silnik jest 

5 minut temu, marulekk napisał:

Taniej wychodzi kanalizacja jak beczkę najmować 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Robisz odbojnikowy

znaczy? bo tak się zastanawiałem. tylko o takich podlicznikach słyszałem.

Opublikowano
35 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Koledzy przyczepe narazie kupiłem  , lejek i miska musi wystarczyć do nawozu 

Bardziej bym się martwił ceną nawozów 😐 

Po 1250 siarczan 22-32 to nie ma tragedii ;)

Opublikowano

4 minuty temu, hubertb napisał:

No właśnie podlicznik. Tylko czasem ciężko wy separować wszystkie kurki z wodą. U mnie w domu np. jeden na domu na zewnątrz wisi na liczniku ze ściekami. 

tylko że zwykły zdalnie odczytują, a podlicznik pewno trzeba będzie samemu zgłaszać...

Opublikowano
25 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a bo mie łańcuch z trybatki u roweru zleciał i sie nawróciłem... a już w Adamowie byłem... 🤷‍♂️

Trzeba było tak👇

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Trzeba było tak👇

no nie mogłeś z rana pokazać...         

tylko jak se tam w du.... z tyłu gaz dodawać? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v