Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Wyprzedalam wszystko prawie została jedna sztuka.Wytrzymaliśmy tydzien. Tak pusto było i bez tej roboty ah wiesniactwo wchodzi w krew

Trzeba było do Mentora Ryszarda się odezwać 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Panie, wyciekło nagranie jak po motor dzwoniłeś (obejrzyj całe, choć najciekawsze od 2.20 się zaczyna) 

no ciekawa rozmowa... 😄😁

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Chodzi mi o opiekę nad osobą niezdolna do samodzielnej egzystencji w zamian za rezygnację z zatrudnienia jest 2450 zł. Jestem ciekawa jak to działa jak ktoś KRUS oplaca

Yrzeba wypisać się z KRUS i wtedy jako bezrobotna zatrudniasz się na etat opiekunki i wskakujesz na ZUS. Coś takiego sąsiadka bierze bo ma córkę chorą na mucowiscytozę.

Opublikowano
14 minut temu, malaczarna napisał:

Wyprzedalam wszystko prawie została jedna sztuka.Wytrzymaliśmy tydzien. Tak pusto było i bez tej roboty ah wiesniactwo wchodzi w krew

ja tam też lubię jak coś tam jest... człowiek i pogada i pogłaska... 👍

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

ja tam też lubię jak coś tam jest... człowiek i pogada i pogłaska... 👍

Też lubię jak choć kura zagdacze i królik mordą pokręci. Jakoś tak pusto jak na jesień indyki się powybija i przerwa od brojlerów jest.

Opublikowano (edytowane)

@bratrolnika,. tak popatrzyłem te fazery, i Ci powiem, ze taka 600 wcale nie głupia opcja by dla mnie była. tylko wolał bym nie nakeda. właśnie taka mała owiewka lux w nich.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

a mam teraz takiego, no to się normalnie domaga żeby go podrapać. faaaajny.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Moja babcia jak pojawiły się kolczyki na uszach krów to stwierdziła że tu cytuje "dawniej Niemcy to tylko ludzi w obozach podpisywali a teraz nawet krów nie odpuszczą". 

Dziadek mówił że za Niemca kolczyki przekladali to i teraz... 

Opublikowano
16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

@bratrolnika,. tak popatrzyłem te fazery, i Ci powiem, ze taka 600 wcale nie głupia opcja by dla mnie była. tylko wolał bym nie nakeda. właśnie taka mała owiewka lux w nich.

Powiem ci że jak sprzedałem GSa to po takiego już z pieniędzmi pojechałem, tyle że po drugi wypust, taki jak na zdjęciu, identyczny był. Zawsze takiego chciałem, nie duża owiewka, i te kominy schowane pod zadupek 🥰 

no nawet kobitę wziąłem ze sobą żeby samochód było komu zabrać, i jak się przejechałem to czar prysł

yamahaFZ6Fazer044-9999x600-resize.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

i jak się przejechałem to czar prysł

ooo, a czemu?

wygląd świetny.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał:

Było to waga razy U klasa?

Ten akurat nie

4 minuty temu, marian7k napisał:

Pomocy. Jak namierzyć oszusta na olx. Wysłałem przelew i ogłoszenie znikło.

Był numer telefonu? Rozmawiałeś że sprzedawcą?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

ooo, a czemu?

A było to tak... 

Pojechałem, obejrzałem, wsiadłem, trochę zesrany, bo ten mój miał 47KM, a tutaj pod d*pą prawie 100, w dodatku  centrum Warszawy, pogoda taka jesienna, niby cieplo,  ale asfalt  już raczej z tych wilgotnych. No ale nic, żyje się raz, odpalam i jadę. Na początku powoli po bocznych uliczkach żeby go wyczuć, no siedzi się fajnie, nie szarpie, no super. Pojeździłem, no to teraz trzeba sprawdzić to po co się motor kupuje. Wyskakuje na Połczyńską, manetka w opór, i wiesz, nic się kurde nie dzieje, ten dziad z wolnych obrotów nie jedzie wcale. Dopiero jak się wkręcił po 9-10tys.obr to chciał jechać, ale poniżej to bryndza. Żeby tym jechać to trzeba go trzymać na obrotach jak młodziki beemke pod remizą, to nie dla mnie. V2 ciągnie z dołu jak Golf w TDI, to jest to

Opublikowano (edytowane)

@bratrolnika        łooo. to słabo. myślałem że prawie 100 koni to bardziej to bryczne...

kurna, a już sie rozmarzyłem i zacząłem tłumaczyć żonie że lepszy motor jest mi niezbędny do jazdy na łąki... 😁

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v