Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobrze , ludzie mają jeszcze więcej ha i mają ursursy , Zetory , MTZty i żyją , już nawet ja mam dość tego waszego pierdolenia ...

Nie bądź taki wrażliwy jak posłanki lewicy. Trochę więcej luzu, i ogólnie to ludzie Ci tu dobrze życzą. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Nie bądź taki wrażliwy jak posłanki lewicy. Trochę więcej luzu, i ogólnie to ludzie Ci tu dobrze życzą. 

Jestem wyluzowany🙂 

Fajny formularz 🤭

FB_IMG_1675090785549.jpg

Opublikowano
51 minut temu, hubertb napisał:

Kosztował 24tys zł z ładowaczem, ponad 10 lat temu. Najdroższy 7211 wtedy wystawiony był w Zamościu gdzie gość specjalizował się w ich odnowie(wizualnej) i chciał od 30 do 32tys. Mam mniej niż 10% twojego areału. W tej cenie w tedy kupowałeś 912/914 bez najmniejszego problemu było ich dosłownie pełno. Dziś nie ma potrzeby zmiany tego ciągnika na inny no bo i po co. Bardziej przyda się pług obrotowy. 

Ty rób jak chcesz ale nie mów że wynika to z biedy gdyż ceny ursusów czy zetorów po prostu poszybowały do góry. Szukasz więc DROGIEGO ciągnika. 

Cale szczęście ze nie kupiles wtedy zetora od krupy. Po zakupie juz nigdy bys nie spojrzal na zetora. Tam takie ulepy wychodzily ze szok,chlodnica zalepiona aby do sprzedazy,naklejek nasrane,komplet kluczy z nomi i gasnica no i trójkąt. Opony nowe najtańsze(a stare zdjete i puszczane dalej bo mozna bylo jeszcze dluuugo na nich jezdzic). Musze się kiedyś wybrac do Ryśka i zobaczyc czy spawy i farba jeszcze sie trzymają w jego czeszce od tego handlarza😀

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobrze , ludzie mają jeszcze więcej ha i mają ursursy , Zetory , MTZty i żyją , już nawet ja mam dość tego waszego pierdolenia ...

Kupił byś sobie jakąś kobyłę czy dwie na te ha i miał byś zajęcie a tak siedzisz na forum i użalasz się jak ciężko.  Sam mam 3.5ha ornego i 3 ciągniki w tym jeden 4x4

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Cale szczęście ze nie kupiles wtedy zetora od krupy. Po zakupie juz nigdy bys nie spojrzal na zetora. Tam takie ulepy wychodzily ze szok,chlodnica zalepiona aby do sprzedazy,naklejek nasrane,komplet kluczy z nomi i gasnica no i trójkąt. Opony nowe najtańsze(a stare zdjete i puszczane dalej bo mozna bylo jeszcze dluuugo na nich jezdzic). Musze się kiedyś wybrac do Ryśka i zobaczyc czy spawy i farba jeszcze sie trzymają w jego czeszce od tego handlarza😀

Zapewne Ryszarda ursus jest stamtąd

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

W sumie dolna granica tych ciągników już w tedy była wysoko bo 18tys. Dlatego cieszę się że kupiłem do kompletnego remontu. 

Opublikowano
5 minut temu, Stodoła napisał:

Kupił byś sobie jakąś kobyłę czy dwie na te ha i miał byś zajęcie a tak siedzisz na forum i użalasz się jak ciężko.  Sam mam 3.5ha ornego i 3 ciągniki w tym jeden 4x4

Co siejesz na tych 3.5 ha ? 

Opublikowano

To przepraszam tych urażonych 🤝

Życzę wam z całego serca miłego wieczoru

Opublikowano
31 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jest bardzo , tylko dobrze bo się nie zna to nie widzi różnicy między zetorem a jonem 😉

Tak moja i wszystko sam 

Na gospodarkę to potrzebna żona baba taka jak z rolnicy z Podlasia . Coś pomoże najlepiej przy kości bo takie delikatne dziewczynki to za biurkiem 

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Na gospodarkę to potrzebna żona baba taka jak z rolnicy z Podlasia . Coś pomoże najlepiej przy kości bo takie delikatne dziewczynki to za biurkiem 

Taka dziewczyna z agro co i obornik wyrzuci

1 minutę temu, jahooo napisał:

aż tyle tych formularzy potrzebujesz ? to maść to wiadrami chyba kupujesz na ten ból ?? :D

beczka 100 chyba mu wystarczy

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

aż tyle tych formularzy potrzebujesz ? to maść to wiadrami chyba kupujesz na ten ból ?? :D

Jasiu ksero zrobiłem dla Ciebie 🙂

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

Mi wystarczy, że się do papierów nie muszę dotykać ;) 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, mf362 napisał:

Weź przestań 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Weź przestań 🤭

no a co równouprawnienie, a nie tylko na stanowiska kierownicze

Opublikowano (edytowane)

@Aktywnyrolnik7245Twoja kobieta ile waży 50 kg ?  Chyba że twoja pani będzie sobie pracowała na dobrze płatnym stanowisku a ty będziesz od świtu do nocy zapier...  Niedaleko mnie jest taki Świniarz wiecznie na nic czasu nie ma . Jeszcze trochę to będzie w traktorze albo oborze spał. 

Edytowane przez mf362
Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

@Aktywnyrolnik7245Twoja kobieta ile waży 50 kg ?  Chyba że twoja pani będzie sobie pracowała na dobrze płatnym stanowisku a ty będziesz od świtu do nocy zapier...  Niedaleko mnie jest taki Świniarz wiecznie na nic czasu nie ma . Jeszcze trochę to będzie w traktorze albo oborze spał. 

Będzie leżała i pachniała, a on będzie całą noc pryskał c-330 opryskiwaczem 400l, 

Opublikowano
8 minut temu, mf362 napisał:

A co to za różnica ile waży , ja nie lubię grubych kobiet 

Opublikowano

Panowie dziewczyny/kobiety w XXI wieku mają ambicję i cenią sobie niezależność. Wątpię by jego kobiecie podobała się rola kury domowej czy kanarka w złotej klatce. Pisał tu o niej i  jeśli dobrze zrozumiałem jest to raczej typ "żadnej pracy się nie boje". 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co to za różnica ile waży , ja nie lubię grubych kobiet 

Nikt nie lubi 😊 w sensie że mi się nie podoba, ale nie że nie rozmawiam czy coś

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
19 minut temu, mf362 napisał:

Nie znam cię, ale już mi cię szkoda  to najlepiej to kup kasztankę zimnokrwistą pasuje idealnie to opisu 🤦‍♂️jeszcze ci trochę gnoju narobi 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v