Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, bratrolnika napisał:

Lucek Mostowiak😁

wszystko da się zrobić, tyle że pewnie do tych 6tys.zł będzie pewnie trzeba doliczyć z 15 najmarniej żeby coś fajnego z niej zrobić

za takie pieniądze na niej nie stracisz, tym bardziej że w lubelskim mieszkasz

Dziś muszę przemyśleć, gdyby to choć na 2 strony miało wywrot już bym traktorem jechał po nią. Tak to widać że osie solidne, grubsze niż w d47, konstrukcja nie zgnite i nie krzywa. Muszę przemyśleć, kawę wypic i zadatkować pewnie, druga zawsze się przyda przyczepa mimo że sztywna.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Podobna do tej, na szybko Oglądałem bo po dzieciaki do szkołyusiałem jechać, felgi z pierścieniami tak jak ta z przodu.

Screenshot_20230130-140654_OLXpl.jpg

Jak Ci za droga to dawaj namiary na nią. Mój kumpel się ucieszy

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

@Aktywnyrolnik7245Wiesz co to jest tak jak byś dziś zamiast używanego golfa czy opla szukał używanego poloneza. Nie w celach kolekcjonerskich tylko do jazdy. Poparcie było by takie samo. 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja się pewnych rzeczy domyślam, jeśli chodzi o Ciebie. Coś jestem w stanie zrozumieć, ale tak jak @Pafnucy12 nie mogę pojąć 

1 godzinę temu, jahooo napisał:

może by i zrozumiał, ale czasem sam sobie zaprzeczasz, generalnie - chcialbym, ale się boję

No chłopaki tak na zdrowy rozum polonez nikt nie kupuje do jazdy to prawda ,ale sprawa ciągników wygląda inaczej bo jeszcze sporo gospodarstw mniejszych , biedniejszych ,zacofanych czy jak kto woli po swojemu nazwie nadal kupuje Ursusy Zetory MTZty i pracuje tym , zresztą widać jaki jest ruch i zainteresowanie takimi klamotami 🤷‍♂️ może się to wam nie podobać , trudno żyjemy dalej 

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dziś muszę przemyśleć, gdyby to choć na 2 strony miało wywrot już bym traktorem jechał po nią. Tak to widać że osie solidne, grubsze niż w d47, konstrukcja nie zgnite i nie krzywa. Muszę przemyśleć, kawę wypic i zadatkować pewnie, druga zawsze się przyda przyczepa mimo że sztywna.

To myśl bo tam w okolicy Łukowa jest chlopak co by to łyknął 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No chłopaki tak na zdrowy rozum polonez nikt nie kupuje do jazdy to prawda ,ale sprawa ciągników wygląda inaczej bo jeszcze sporo gospodarstw mniejszych , biedniejszych ,zacofanych czy jak kto woli po swojemu nazwie nadal kupuje Ursusy Zetory MTZty i pracuje tym , zresztą widać jaki jest ruch i zainteresowanie takimi klamotami 🤷‍♂️ może się to wam nie podobać , trudno żyjemy dalej 

Znam chłopa co dwa polonezy 

Oboma jeździ 

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopie, Ty masz nie dość, że sporo ziemi to jeszcze mleczne. A myślenie rodem z prl'u. Ja się nie dziwię, że baba Cię na dystans próbuje trzymać, jak Ty do wszystkiego tak podchodzisz.

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Oboma jeździ 

U mnie we wsi na złomie jest,  sprawny i cieszy się zainteresowaniem, ale jeszcze stoi

Opublikowano
8 minut temu, DANDYS napisał:

na 2 kołach też umiesz jeździć ?

13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

jak umiesz dłubać w drewnie to rób sam i nie dorabiaj kogoś , pierdziel opasy i rzuć w cholere mleczne, do tego samą roślinną sie zajmij i sie przyłóż do niej lepiej i większy płodozmian zorganizuj typu rzepak i qq ziarnowa to zaczniesz może inaczej egzystować 

Opublikowano
19 minut temu, DANDYS napisał:

Nie miałeś tego malować ?

15 minut temu, sadownik12 napisał:

Chłopie, Ty masz nie dość, że sporo ziemi to jeszcze mleczne. A myślenie rodem z prl'u. Ja się nie dziwię, że baba Cię na dystans próbuje trzymać, jak Ty do wszystkiego tak podchodzisz.

No co z tego że mleczne 🤔 

Opublikowano
23 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja tam bym chętnie jakiegoś w miarę poloneza kupił. Najlepiej 1.4 z gazem. 

19 minut temu, Karol6130 napisał:

Oboma jeździ 

Porządny gość musi być 

17 minut temu, MonteChristo napisał:

U mnie we wsi na złomie jest,  sprawny i cieszy się zainteresowaniem, ale jeszcze stoi

Poka poka. Dokładki zderzaków może ma? 

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zostaw bo później będziesz suszowe chciał

17 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja tam bym chętnie jakiegoś w miarę poloneza kupił. Najlepiej 1.4 z gazem. 

Porządny gość musi być 

Poka poka. Dokładki zderzaków może ma? 

Nie mam, z dalszej odległości go widać

Opublikowano
51 minut temu, PAN88 napisał:

Widzę że słuszny numer buta masz

No choć nie będzie mi nikt dokuczał że mała stopa czy coś 

A ta numeracja to jest po uju normalnie noszę 45 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v