Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, bratrolnika napisał:

Lucek Mostowiak😁

wszystko da się zrobić, tyle że pewnie do tych 6tys.zł będzie pewnie trzeba doliczyć z 15 najmarniej żeby coś fajnego z niej zrobić

za takie pieniądze na niej nie stracisz, tym bardziej że w lubelskim mieszkasz

Dziś muszę przemyśleć, gdyby to choć na 2 strony miało wywrot już bym traktorem jechał po nią. Tak to widać że osie solidne, grubsze niż w d47, konstrukcja nie zgnite i nie krzywa. Muszę przemyśleć, kawę wypic i zadatkować pewnie, druga zawsze się przyda przyczepa mimo że sztywna.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Podobna do tej, na szybko Oglądałem bo po dzieciaki do szkołyusiałem jechać, felgi z pierścieniami tak jak ta z przodu.

Screenshot_20230130-140654_OLXpl.jpg

Jak Ci za droga to dawaj namiary na nią. Mój kumpel się ucieszy

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

@Aktywnyrolnik7245Wiesz co to jest tak jak byś dziś zamiast używanego golfa czy opla szukał używanego poloneza. Nie w celach kolekcjonerskich tylko do jazdy. Poparcie było by takie samo. 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja się pewnych rzeczy domyślam, jeśli chodzi o Ciebie. Coś jestem w stanie zrozumieć, ale tak jak @Pafnucy12 nie mogę pojąć 

1 godzinę temu, jahooo napisał:

może by i zrozumiał, ale czasem sam sobie zaprzeczasz, generalnie - chcialbym, ale się boję

No chłopaki tak na zdrowy rozum polonez nikt nie kupuje do jazdy to prawda ,ale sprawa ciągników wygląda inaczej bo jeszcze sporo gospodarstw mniejszych , biedniejszych ,zacofanych czy jak kto woli po swojemu nazwie nadal kupuje Ursusy Zetory MTZty i pracuje tym , zresztą widać jaki jest ruch i zainteresowanie takimi klamotami 🤷‍♂️ może się to wam nie podobać , trudno żyjemy dalej 

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dziś muszę przemyśleć, gdyby to choć na 2 strony miało wywrot już bym traktorem jechał po nią. Tak to widać że osie solidne, grubsze niż w d47, konstrukcja nie zgnite i nie krzywa. Muszę przemyśleć, kawę wypic i zadatkować pewnie, druga zawsze się przyda przyczepa mimo że sztywna.

To myśl bo tam w okolicy Łukowa jest chlopak co by to łyknął 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No chłopaki tak na zdrowy rozum polonez nikt nie kupuje do jazdy to prawda ,ale sprawa ciągników wygląda inaczej bo jeszcze sporo gospodarstw mniejszych , biedniejszych ,zacofanych czy jak kto woli po swojemu nazwie nadal kupuje Ursusy Zetory MTZty i pracuje tym , zresztą widać jaki jest ruch i zainteresowanie takimi klamotami 🤷‍♂️ może się to wam nie podobać , trudno żyjemy dalej 

Znam chłopa co dwa polonezy 

Oboma jeździ 

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopie, Ty masz nie dość, że sporo ziemi to jeszcze mleczne. A myślenie rodem z prl'u. Ja się nie dziwię, że baba Cię na dystans próbuje trzymać, jak Ty do wszystkiego tak podchodzisz.

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Oboma jeździ 

U mnie we wsi na złomie jest,  sprawny i cieszy się zainteresowaniem, ale jeszcze stoi

Opublikowano
8 minut temu, DANDYS napisał:

na 2 kołach też umiesz jeździć ?

13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

jak umiesz dłubać w drewnie to rób sam i nie dorabiaj kogoś , pierdziel opasy i rzuć w cholere mleczne, do tego samą roślinną sie zajmij i sie przyłóż do niej lepiej i większy płodozmian zorganizuj typu rzepak i qq ziarnowa to zaczniesz może inaczej egzystować 

Opublikowano
19 minut temu, DANDYS napisał:

Nie miałeś tego malować ?

15 minut temu, sadownik12 napisał:

Chłopie, Ty masz nie dość, że sporo ziemi to jeszcze mleczne. A myślenie rodem z prl'u. Ja się nie dziwię, że baba Cię na dystans próbuje trzymać, jak Ty do wszystkiego tak podchodzisz.

No co z tego że mleczne 🤔 

Opublikowano
23 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja tam bym chętnie jakiegoś w miarę poloneza kupił. Najlepiej 1.4 z gazem. 

19 minut temu, Karol6130 napisał:

Oboma jeździ 

Porządny gość musi być 

17 minut temu, MonteChristo napisał:

U mnie we wsi na złomie jest,  sprawny i cieszy się zainteresowaniem, ale jeszcze stoi

Poka poka. Dokładki zderzaków może ma? 

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zostaw bo później będziesz suszowe chciał

17 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja tam bym chętnie jakiegoś w miarę poloneza kupił. Najlepiej 1.4 z gazem. 

Porządny gość musi być 

Poka poka. Dokładki zderzaków może ma? 

Nie mam, z dalszej odległości go widać

Opublikowano
51 minut temu, PAN88 napisał:

Widzę że słuszny numer buta masz

No choć nie będzie mi nikt dokuczał że mała stopa czy coś 

A ta numeracja to jest po uju normalnie noszę 45 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v