Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

No, było by 

Ale on nie kupi 

A na co mi taki pokemon 

Opublikowano
33 minuty temu, 6465 napisał:

A nie nie. Ty lux lakiernik.

No żeby mnie to było ostatni roz ☝️

14 minut temu, bratrolnika napisał:

d*pa blada, w Jaryszkach nie taką mieli, może poszukają, może coś się uda 

Tak to wygląda, jak to ma nie cieknac jak tam na tym trzpieniu niema żadnego oringa, możliwe to że cewka jest chłodzona ropą???

IMG_20230128_105126_466.jpg

Cieknie przez przewód prądowy cewki 😭

Możliwe 

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

d*pa blada, w Jaryszkach nie taką mieli, może poszukają, może coś się uda 

Tak to wygląda, jak to ma nie cieknac jak tam na tym trzpieniu niema żadnego oringa, możliwe to że cewka jest chłodzona ropą???

IMG_20230128_105126_466.jpg

Cieknie przez przewód prądowy cewki 😭

Wytocz szczelną osłonę trzpienia zaworu i połóż cewkę na zewnątrz. Tak jak mają np. zawory do paliwa LPG. 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Aaa to chyba że tak :)

Nie wiedziałem nawet :o

Musi Marcin wziąć bo to po znajomości czy po złości jakoś tak 🤔

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A i 7011 też ten chłop miał 

To w ogóle są bogacze

Ale pracowici ludzie to i mają 

I roboty i szamba i tylko kandydat na zincia taki jakiś 🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Wypali, zachowanie jest bardzo podobne do grzejników żeliwnych. 

Ale w obiegu grawitacyjnym chyba poprawnie funkcjonować nie będzie. Czasem jak dobrze się hajcuje że aż wodę na piecu gotuje i bąble do walczaka lecą rurą pionową to mam wrażenie że i woda wówczas szybciej krąży. 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie już było cudowane ponad 30 lat temu. Teraz to już lepiej tego nie tykać. 

to jeszcze młode , u mnie budynek lata 70te , łazienka ze 30 lat a tak to też w większości pomieszczeń podłogi z desek 

37 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Qwazi Mariusz sprzedaj tego grata 40 i bierz porządny sprzęt 👇 jak dla ciebie 26 tyś bez rozrzutnika 😊

IMG20230128151748.jpg

tyle to on może dać ale za tą drugą razem z turem i osprzętem 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Musi Marcin wziąć bo to po znajomości czy po złości jakoś tak 🤔

I roboty i szamba i tylko kandydat na zincia taki jakiś 🤭

Marek bo uśmiszków ni mom. Masz tak👍👍👍

9 minut temu, szymon09875 napisał:

Teraz też nie gorsze ciuniki stały. A jaką ładna maszynę nabył ostatnio 🙄

Cuś też mnie przed oczami mignęło 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

Ale w obiegu grawitacyjnym chyba poprawnie funkcjonować nie będzie. Czasem jak dobrze się hajcuje że aż wodę na piecu gotuje i bąble do walczaka lecą rurą pionową to mam wrażenie że i woda wówczas szybciej krąży. 

No po pierwsze podłogówka nie potrzebuje takich temperatur po drugie pompa to taka modernizacja? 

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Noo

W sumie mogłem podbić cenę 

6 minut temu, Qwazi napisał:

Marek bo uśmiszków ni mom. Masz tak👍👍👍

Cuś też mnie przed oczami mignęło 🤔

Kuźwa o kim wy tu gadata 🤔😂

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

Nie da rady 😛,za tą drugą to kupcy więcej dają

Opublikowano
14 minut temu, konteno napisał:

to jeszcze młode , u mnie budynek lata 70te , łazienka ze 30 lat a tak to też w większości pomieszczeń podłogi z desek 

Gdzie. Coś Ty, jak dołożę transport to to już będzie za drogo. 4zł z kilometra,to się nie opłaca🙆🤭

9 minut temu, Łolek napisał:

Jo nie wim. Piszą, to żem się podłączył, bo łony fajne chłopoki🤭😉

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

No po pierwsze podłogówka nie potrzebuje takich temperatur po drugie pompa to taka modernizacja? 

ale całą instalację CO od nowa trzeba rzeźbić bo po prostu raczej się nie podepne z podłogówką zamiast dotychczasowych grzejników w konkretnych pomieszczeniach typu łazienka , qchnia korytarz ,czy przedsionek 

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Czemu ciągle o jakiejś z miasta piszesz? Na wsiach już kobiet nie ma?

właśnie większość kobiet w różnym wieku w miastach to z emigracji ze wsi do miast . zostały te co jeszcze mieszkają z rodzicami a się uczą/pracują w mieście albo są żonami rolników 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas są. Ale przecież trumny nikt w domu nie trzyma. Śpiewają w kościele godzinę przed pogrzebem. Senior chodził i śpiewał, sąsiadka chodzi.

u ciebie wieś większa od miasta gminnego u nas to może i są a jeździć ze 25km do domu pogrzebowego w wojewódzkim mieście to nie teges jak cmentarz 10km w drugą stronę od domu 

Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał:

A daj spokój, kogo stać na takie coś, ile to trzeba pola mieć, i traktor odpowiedni 

Ale fetory to gospodarstwo to wyciagneły w 21 wiek 

Też się chłop rozwija to i to musiało być większe ;)

19 minut temu, Łolek napisał:

W sumie mogłem podbić cenę 

To już zgodzone było dwa miesiące wcześniej 😉 aż taka menda to ja nie jestem ;)

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

ale całą instalację CO od nowa trzeba rzeźbić bo po prostu raczej się nie podepne z podłogówką zamiast dotychczasowych grzejników w konkretnych pomieszczeniach typu łazienka , qchnia korytarz ,czy przedsionek 

Pompę dokładasz zaraz za piecem, w grzejnik się dopinasz równolegle przez zawór RTL. Ja nie zmieniałem głównych pionów. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Łolek napisał:

No o tym co wszystko ma naj ...😛

Opublikowano
33 minuty temu, konteno napisał:

U mnie dom budowany w latach 1958-1960. Przebudowa dopiero końcówka lat 80 i początek 90.

10 minut temu, konteno napisał:

u ciebie wieś większa od miasta gminnego u nas to może i są a jeździć ze 25km do domu pogrzebowego w wojewódzkim mieście to nie teges jak cmentarz 10km w drugą stronę od domu 

W sąsiedniej wsi zakład. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v