Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Siatka leśna nada się na prowizoryczne ogrodzenie ? Jak czasowo to wytrzyma? 

6 minut temu, Łolek napisał:

A ciebie jak robili to się dobrze czuli, bo czasem mam wątpliwości 

Jeśli chodzi o wiedzę jesteś ogarnięty łepski chłopak,a  życiowo to  szkoda słów 

Zanim jape otworzysz to pomyśl trochę 

Myślenie czasem boli , nietaktowny czasem jest konento 

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Siatka leśna nada się na prowizoryczne ogrodzenie ? Jak czasowo to wytrzyma? 

Pół roku już wisi, mocna naciągnąć i się będzie trzymać, ja mam z nierdzewnki i nie wykaszam trawy pod siatką to się zrobiłem takie naturalne "zbrojenie"

Coś się działo dziś ciekawego? @Qwazi proszę o raport 🤭

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, gregor1284 napisał:

Z 10km ode mnie syn rolnika takiego ponad 100ha i 120 dojnych ożenił się z córką drugiego dużego rolnika. Stary młodego ręce zacierał i klaskał jak to oni teraz będą się rozwijać. Młody powiedział że rozwój może być ale oni do krów chodzić nie będą i poszli na etat. Stary chyba już się pozbył mamutów

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

A ciebie jak robili to się dobrze czuli, bo czasem mam wątpliwości 

pewnie że nie , ja z wpadki także też jestem pomyłką i niechcianym dzieckiem coś jak @Chłoporobotnik , matka na porodówce wzw się nabawiła i tez w hvj długo w szpitalu z tym się bujała a stary w tym czasie chlał i kasy na leczenie szkodował , przez jakiś czas  pod opieką dziadków byłem zanim matka wyszła ze szpitala

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

pewnie że nie , ja z wpadki także też jestem pomyłką i niechcianym dzieckiem coś jak @Chłoporobotnik , matka na porodówce wzw się nabawiła i tez w hvj długo w szpitalu z tym się bujała a stary w tym czasie chlał i kasy na leczenie szkodował , przez jakiś czas  pod opieką dziadków byłem zanim matka wyszła ze szpitala

Bo dla mnie mieć 40 lat to już mieć osobne pokoje i razem być tylko najwyżej przy posiłku a nie zabierać się za coś we wspólnym łóżku (co i tak budzi we mnie odrazę nawet w młodszym wieku). Jako, że wywołałeś to się odnoszę, choć o moim zdaniu i tak wszyscy wiedzą.

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

krowy to i czasem nieprzespane noce 

kamery w oborze i oglądasz z sypialni, znajomy ma kilometr do obory to z wycieleniami się dzieje co chce byle inseminacji pilnować , pomagają jak za dnia się cieli i widać że zwierze ma problemy

@Chłoporobotnik moi byli po 30 

Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał:

Jeśli w twoim czy Piotera przypadku tak było to nie znaczy że to norma, i takie stany jak miewasz da się leczyć, poprostu zgłoś się do specjalisty , pomoże ci podnieść samoocenę i zmieni nastawienie do życia 

Nic do ciebie nie mam chłopaku ale twoje pytania i wypowiedzi często są irytujące i nie na miejscu 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, marcin19071980 napisał:

Szacun dla hodowców bydła ale jest to prze.....y kawałek chleba.Wcale się nie dziwie że tak zrobili.Szfagierka moja się tym zajmuje to czasem aż mi jej żal.

A pod foliakami czy w kartoflach to lżej? Wszędzie ponad miarę musisz robić żeby coś osiągnąć i tu wyszła pewna osoba z ofertą czy wolę 100% ze swojej pracy czy po 2% z pracy 50 osób.

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

po prostu w zbyt wielu kwestiach i sferach życia myślę za bardzo pragmatycznie

To nie jest pragmatyzm z boku wygląda to bardziej na zaburzenie 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A pod foliakami czy w kartoflach to lżej? Wszędzie ponad miarę musisz robić żeby coś osiągnąć 

Mnie tego tłumaczyć nie musisz.Ale do bydła czy świń i tak za cholerę bym już nie wrócił.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Szacun dla hodowców bydła ale jest to prze.....y kawałek chleba.Wcale się nie dziwie że tak zrobili.Szfagierka moja się tym zajmuje to czasem aż mi jej żal.

Mnie hodowla bawiła 20 lat teraz odliczam czas kiedy będę mógł sobie powiedzieć dość tego, nie mam kredytów ale z etatu może być ciężko pewne sprawy ogarnąć 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo dla mnie mieć 40 lat to już mieć osobne pokoje i razem być tylko najwyżej przy posiłku a nie zabierać się za coś we wspólnym łóżku (co i tak budzi we mnie odrazę nawet w młodszym wieku). Jako, że wywołałeś to się odnoszę, choć o moim zdaniu i tak wszyscy wiedzą.

Wcześniej to się starałem żeby razem usiąść bo sam to zazwyczaj pies je ale teraz jakoś mi się nie chce. Dziś jak się obudziłem to Merlin spala, zjadłem i poszedłem jakiś film obejrzeć. Jak się obudziła to tylko zapytała czy jadłem a jak powiedziałem że jadłem to nawet nie wołała. 

2 minuty temu, Łolek napisał:

Mnie hodowla bawiła 29 lat teraz odliczam czas kiedy będę mógł sobie powiedzieć dość tego, nie mam kredytów ale z etatu może być ciężko pewne sprawy ogarnąć 

Na etacie dużo mniejsze wydatki byś miał to może i łatwiej 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Łolek napisał:

Mnie hodowla bawiła 20 lat teraz odliczam czas kiedy będę mógł sobie powiedzieć dość tego, nie mam kredytów ale z etatu może być ciężko pewne sprawy ogarnąć 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
38 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pół roku już wisi, mocna naciągnąć i się będzie trzymać, ja mam z nierdzewnki i nie wykaszam trawy pod siatką to się zrobiłem takie naturalne "zbrojenie"

Coś się działo dziś ciekawego? @Qwazi proszę o raport 🤭

Nie wim, nie czytołem, dopiero wróciłem do domu🤷...

Opublikowano

No mogę wyraźniej pisać...

13 minut temu, gregor1284 napisał:

Wcześniej to się starałem żeby razem usiąść bo sam to zazwyczaj pies je ale teraz jakoś mi się nie chce. Dziś jak się obudziłem to Merlin spala, zjadłem i poszedłem jakiś film obejrzeć. Jak się obudziła to tylko zapytała czy jadłem a jak powiedziałem że jadłem to nawet nie wołała. 

Tak trochę....mało komfortowo miewasz.

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Tak jak i ja... A jutro znów🙄

No zobaczymy, co jutrzejszy dzień przyniesie...

Nie pamiętam, czy to tutaj, czy pod zdjęciem @12Pafnucy było, ale sprawdziłem, nowe DF-y wyjeżdżają na Mitasach...źle mi się jednak kojarzyło, że to BKT...

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Na etacie dużo mniejsze wydatki byś miał to może i łatwiej 

Mniejsze dochody ale i wydatki mniejsze, brakuje mi jeszcze dwa lata do 25 w  Krus, z tym co potrafię i robotę nie jest trudno i pieniądz godziwy, żona narazie musi pracować w domu ze względu na stan teściowej, czas pokaże, bez spiny 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v