Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A wkroilem se kiełbasę w barszcz czerwony.

Ja nie wymagający. Jak kartofli zjem, to wieczorem nie warcze ..

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mało popularne połączenie u nas. Kiełbasa gotowana? Smażona? Barszcz jaki?

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Rano jak włączyłem TV to właśnie TVP nie działało, już miałem nadzieję, że ich wyłączyli, ale włączyłem automatyczne strojenie i się okazało że nadal działają xD 

Nie może być tyle szczęścia od razu...

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Kurna coś mnie bierze gorączka i gnaty bolą, yebane wirusisko kurna na święta akurat 😔

Profilaktyka. Grzańca jakiego strzel. Ja to codziennie herbatka z cytrynką, cynamonem, goździkami i imbirem i póki co spokojnie. Po tym chlaniu myślałem że będę chory bo żegnaliśmy się na dworze ale jakoś nie. Ostatnio to grzańca Tomkowi przed jego chorobą zalecałem 🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Łolek napisał:

Kurna coś mnie bierze gorączka i gnaty bolą, yebane wirusisko kurna na święta akurat 😔

Musisz jakimś syropkiem się poratować. 

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Z tymi lanymi kluchami to u nas tylko taka mleczna zupa. Coś innego praktykujesz?

Taki niby rosół z kartoflami i tymi kluchami i musowo okrasić 

5 minut temu, Łolek napisał:

Gdzieś Pani Aneta w nocy odkryła 🤔

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

trzeci dzień już gnaty łamie. 

woły na wersji skróconej karmione. 

aby cokolwiek obdac i do domu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Pany, jak przestawić dekoder? Senior ma wielki problem że TVP nie może oglądać 🙆

Niech się przyzwyczaja. Bo nie długo nie będzie wcale 😁🙃 albo przekaz przestanie odpowiadać 😉

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A wkroilem se kiełbasę w barszcz czerwony.

Ja nie wymagający. Jak kartofli zjem, to wieczorem nie warcze ..

Nie może być tyle szczęścia od razu...

Na noc to tak jakoś średnio mi kartofle pasują

Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

Jest jak ma dekoder dvbt2, bez dekodera niestety już nima

Nowy telewizor...

Nowsze działają bez dekoderów.

Znaczy wbudowane chyba.

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Czy w lato czy w zimę to o te pore staram się konsumować kolację 

No ale z obiadem tak się nie da.

Opublikowano
7 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

Wymieszaj kilka do kupy, tylko pamiętaj o proporcjach

Czy jak mam w nicku Kowalski to jestem Janusz? Dariowola w poprzednim wcieleniu miał Zbigniew

Tak jesteś Janusz.

Opublikowano
37 minut temu, Łolek napisał:

Dobrze że nie masz traktora za 200 czy 300k bo byś dopiero miał dylematy 

Marek wbrew pozorom nie , bo bym kupił jaki zaleca producent 🤷

Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Jakoś mnie nie ciągnie takie coś😁 

Koledze wykukalem agregat uprawowy.

On mi pomaga jak potrzebuje to czemu ja  mam mu  nie pomoc.

@superfarmer02Agregat uprawowy taki jak ja mam tylko szerszy

Dobra sprawa handel nie gadaj. Merlin kupiła kiecke i coś koło 500zl zapłaciła a wczoraj w sklepie widziała podobną za 80zł 😁 chodzila zla do dzis ale przypomnialo jej sie ze jakies body jej tam w oko wpadło to juz jej troche wkurw przeszedl

14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nowy telewizor...

Nowsze działają bez dekoderów.

Znaczy wbudowane chyba.

No ale z obiadem tak się nie da.

No obiad to tak między 11 a 13 

Opublikowano
14 minut temu, jacor73 napisał:

Jest jak ma dekoder dvbt2, bez dekodera niestety już nima

Pafnuś dobrze mówi. Tylki trzeba było do tej pory łapać biełsat i jeszcze jakieś inne kanały, żeby teraz odbierać 1,2 info. Do 13 stycznia przenieśli na inny mux, a potem bez dekodera ani rusz

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Dobra sprawa handel nie gadaj. Merlin kupiła kiecke i coś koło 500zl zapłaciła a wczoraj w sklepie widziała podobną za 80zł 😁 chodzila zla do dzis ale przypomnialo jej sie ze jakies body jej tam w oko wpadło to juz jej troche wkurw przeszedl

Niech zwróci i kupi taniej...

Nie ma za co....

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

bo bym kupił jaki zaleca producent 🤷

Jak się ożenisz to też będziesz miał dylemat jakie małżonka powinna mieć fabrycznie gacie?   :P   na wąskich może ją przewiać, a barchany mogą ją przegrzać.   :P

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Olej już zostawimy , teraz czas na filtry 

Sędziszów, Donaldson 🤔 a może coś innego

Chłopie on jeszcze przeżyje nowe ciucholandy  😛

Ja kupuję filtry hi fi czy jakoś tak się nazywają do ursusów, chyba francuskie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek wbrew pozorom nie , bo bym kupił jaki zaleca producent 🤷

A do tego nie możesz kupić zgodny z zaleceniami producenta? Też masz podaną klasę lepkości SAE i jakości API, a jakiej firmy jest to olej, to dla takiego 25 czy 30 letniego silnika to jeden ..uj

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v