Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sloneczko siweci ,snieg topnieje ostro, nawet z paneli spadl nad ranem.

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

A chociażby zabezpieczeniem śdm. 

Jeśli ja naodwalam cyrków, to mój brat ma za to ponieść odpowiedzialność? Jestem dorosły. No i to właśnie policjanci, których najwyższym przełożonym służbowym był Szymczyk, jego brata zatrzymali. A czemu nie siedzi? Znasz akta sprawy? Bo ja nie. Więc nie odpowiem, a nawet gdybym je znał też nie odpowiem, bo nie ja wydałem postanowienie o stosowaniu tzw. wolnościowych środków zapobiegawczych. Trzeba pytać o to sędziego, który to zrobił. 

Rekordowo niski poziom zatrudnienia, a wysoki wakatów to nie jest zasługa Szymczyka. On próbował to konkretnymi działaniami zminimalizować, co mu się częściowo na pewno udało. Za to odpowiada jeden z jego poprzedników, który przyłożył rękę do zmiany ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym. Tym samym służba w policji straciła najważniejszy argument do jej podjęcia. Stała się łakomym kąskiem dla kobiet, bo mogą iść do służby, urodzić czworo dzieci i po 5 latach w faktycznej służbie przejść na emeryturę. Dlatego jest ich dużo. A nie zapełnią nigdy wakatów do końca z uwagi na wymogi zdrowotne i sprawnościowe, którym nie każda kobieta, z racji swojej fizjologii, jest w stanie sprostać 

A co do honoru i odejścia przeczytaj jeszcze raz, co napisałem 

Być może to, być może coś innego. Tego się pewnie nie dowiemy 🤷

A co Ty Karol...w oborze kantor wymiany walut otwarłeś🤔🤭...

przez ostatnie 8 lat probowali- skad to znam ??

gosc odpalil bron we wlasnym gabinecie, zrujnowal kawal komendy i ranil chyba jednego pracownika..pol dnia probowali to ukryc...

zeby odpalic granatnik to chyba cos wiecej niz wziac go do reki ??

nie znam sie. moze ty wiesz jak to sie robi i wiesz ze to trolle zrobily przez internet nie on...

mialem pare razy strzelbe w dloni ale tam chyba trzeba cos nacisnac ,ruszyc ?? moze ukrinskie granatniki sa inne ??

euro 2012 - tam byly miliony rozmodlonych kibicow ?? w 4 miastach ..za pomniales ??

to prawdziwymi fachowcami byli komendanci milicji obywatelskiej.. sdm co pare dni w kilku miastach polski..

sprawdzilem czemu szymczyka nie zamkneli -ma zone chora na raka..w oszustwie to nie przeszkadzalo..

kompleksy wobec mnie nie powinny ci zaklocic zdrowego rozsadku...

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

@jacus jak zwykle na każdy temat wie najlepiej nie znam się na sprzęcie wojskowym ale może ten granatnik to akcja rosyjskich służb specjalnych.? nikt tego nie wie

rozumiem ze  mu dali flaszke moskowskojej i pod jej wpywem granatnik sam sie odpalil, wystarczyly opary i poszlo w pis-du kawal komendy..

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Się na rezonans wreszcie zdecydowałem po tym jak mi dziś coś jebło że oddechu złapać nie mogłem. Trochę z kieszeni wyjdzie.

ile ?? 4 bilety po pare zlotych ?? mnie tyle kosztowalo skierowanie i badanie, 2 godzinne ,bo szpital blisko i 2 poltoragodzinne bo najszybciej badania byly  wszpitalu na drugim koncu krakowa. cos ponad miesiac czekalem w pandemii..

ja samochodem nie dam rady dlugo jechac a ty sie juz do wozka przymiezales ??

miedzy rzedami agrestu dasz rade przejechac ??

kurna-moze ktos ci powinien w glowe jebnac zanim sam sie opamietasz ???,bo obawiam sie ze gorzej skonczysz niz ja...

idz do jakiegos specjalisty prywatnie niech ci da skierowanie do szpitala gdzie pracuje i tam ci wystawia szybko skierowania. potem podzwon w pare miejsc z listy nfz ..

Opublikowano
39 minut temu, Łolek napisał:

Pchosz się w gips ni ma co ☝️

.my z @Agrestem to kolego całymi godzinami o fendtach rozmawiamy grzecznie kurtu kurtu kulturalnie jak na przyszłych teściów przystało, nie to co ty ce Sławkiem o Mariuszu nie wspomnę 

A dej spokój...tylko majątek i majątek...jak nie Zetor to ziemia...ciągle trza się łoganiać łod szkodnika😉🤭...

A gdzie miłość, wierność, uczciwość małżeńska 🤦🤭...

Opublikowano

Jacuś, jakoś to będzie.

W cenach jest kosmiczna rozbieżność.

W jednym miejscu 470za odcinek, drugie 280. Wybrałem drugą opcję, w szpitalu 60km od domu. Uj wie czy różnica w jakości czy ilością nadrabiają że taka różnica

Opublikowano
52 minuty temu, Łolek napisał:

Pchosz się w gips ni ma co ☝️

.my z @Agrestem to kolego całymi godzinami o fendtach rozmawiamy grzecznie kurtu kurtu kulturalnie jak na przyszłych teściów przystało, nie to co ty ce Sławkiem o Mariuszu nie wspomnę 

Naprawdę nie macie o czym rozmawiać tylko o tym badziewiu z koniem na masce.

Opublikowano

Co z czystym sumieniem możesz polecić w przedziale mocy 120-160km i wieku 10-15 lat?

Przecież wszystko dziś to szrot obliczony na krótką żywotność.

My biznesmeny z mocno pełnoletnimi ciągnikami.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jacus napisał:

przez ostatnie 8 lat probowali- skad to znam ??

gosc odpalil bron we wlasnym gabinecie, zrujnowal kawal komendy i ranil chyba jednego pracownika..pol dnia probowali to ukryc...

zeby odpalic granatnik to chyba cos wiecej niz wziac go do reki ??

nie znam sie. moze ty wiesz jak to sie robi i wiesz ze to trolle zrobily przez internet nie on...

mialem pare razy strzelbe w dloni ale tam chyba trzeba cos nacisnac ,ruszyc ?? moze ukrinskie granatniki sa inne ??

euro 2012 - tam byly miliony rozmodlonych kibicow ?? w 4 miastach ..za pomniales ??

to prawdziwymi fachowcami byli komendanci milicji obywatelskiej.. sdm co pare dni w kilku miastach polski..

sprawdzilem czemu szymczyka nie zamkneli -ma zone chora na raka..w oszustwie to nie przeszkadzalo..

kompleksy wobec mnie nie powinny ci zaklocic zdrowego rozsadku...

Nie mam wobec Ciebie kompleksów. Odpowiadam na to co napisałeś. Nie zapomniałem o euro. Wtedy Szymczyk nie był komendantem głównym, aby mógł dowodzić całością operacji, ale dowodził podoperacja, więc również czynnie. W ramach ciekawostki powiem, Ci, że ówczesny komendant główny osobiście nie dowodził operacją. 

To co sprawdzileś o chorej żonie to tylko doniesienia medialne. Nie sądzę, żeby ktokolwiek z dziennikarzy dotarł do postanowienia. Wiedze mają zapewne od jakiegoś rzecznika, a w poważnych sprawach z reguły nie podaje się pełnych informacji. A może poszedł w koronkę np?

Strzelbę miałem w ręku...z raz albo dwa...faktycznie trzeba tam coś przesunąć, coś przycisnąć... powtórzę nie wierzę w ani jedno słowo dotyczące granatnika, jakie zostało publicznie podane...prawdy nie zamierzam dociekać, bo ani nie jestem w stanie tego zrobić, ani nie widzę potrzeby...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

kwasi-popatrz na zdjecia z komendy..30 lat w policji i zabaw z bronia mu sie zachcialo..

sam bym pewnei spust nacisnal z ciekawosci-ale ja jestem amatorem , gdzie byla straz graniczna, ochrona budynku, nikt nie sprawdzil ?? nikt sie nie zna ?? za to juz powinien polecie jak ich nadzorca..

masz cas to sobie poszukaj co sie stalo i jak to tlumaczonow kurwizji.

https://forsal.pl/gospodarka/polityka/artykuly/8637673,afera-vatowska-prokuratura.html

zbrodnia vat-owska i prokuratura nie zlozyla zazalenia na dzialanie sadu ??

37 minut temu, Agrest napisał:

Jacuś, jakoś to będzie.

W cenach jest kosmiczna rozbieżność.

W jednym miejscu 470za odcinek, drugie 280. Wybrałem drugą opcję, w szpitalu 60km od domu. Uj wie czy różnica w jakości czy ilością nadrabiają że taka różnica

to tanio .w krakowie od 500-600 zl

dobre nastawienie to polowa sukcesu- ja ma dozywotnio II grupe a pracuje prawie normalnie, choc tu boli .tam strzyka,

hodowle bydla zlikwidowalem , do pracy poszedlem,pola mam co prawda wiecej niz przed operacja ale to szczegol.

ale przy warzywach i owocach to jedynie pane kierownikiem mozesz byc.. 

masz z kontrastem czy bez ??

mi kurna 2 razy robili ,raz cos nie pyklo -mialem bez kontrastu zlecenie, wiec drugi raz z kontrastem..

ale studenci mieli praktyki wiec pani profesor postanowila na mnie nauczac nastepcow- chyba mieli rozdzial rezonans bez kontrastu. wiec drugi raz zaczeli mi robic bez kontrastu- mowie ze mailem mialem juz jedno nieudane wiec teraz mialo byc z kontrastem, pani profesor stwierdzial ze zaczna bez a jak nie bedzie wychodzic to cofna i zrobia z kontrastem -i wyszlo bez.

najgorsze jak zaczelo mnie swedziec 😂

Opublikowano
34 minuty temu, grys napisał:

a mnie ciągnie do r1 miałem kiedyś v4 potem rzędówki teras znowu v2  

Mnie znowu ciągnie do S1000XR, tylko im dłużej o tym myślę, tym bardziej zastanawiam się czy mi potrzebne tyle mocy.

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

kwasi-popatrz na zdjecia z komendy..30 lat w policji i zabaw z bronia mu sie zachcialo..

sam bym pewnei spust nacisnal z ciekawosci-ale ja jestem amatorem , gdzie byla straz graniczna, ochrona budynku, nikt nie sprawdzil ?? nikt sie nie zna ?? za to juz powinien polecie jak ich nadzorca..

masz cas to sobie poszukaj co sie stalo i jak to tlumaczonow kurwizji.

https://forsal.pl/gospodarka/polityka/artykuly/8637673,afera-vatowska-prokuratura.html

zbrodnia vat-owska i prokuratura nie zlozyla zazalenia na dzialanie sadu ??

to tanio .w krakowie od 500-600 zl

dobre nastawienie to polowa sukcesu- ja ma dozywotnio II grupe a pracuje prawie normalnie, choc tu boli .tam strzyka,

hodowle bydla zlikwidowalem , do pracy poszedlem,pola mam co prawda wiecej niz przed operacja ale to szczegol.

ale przy warzywach i owocach to jedynie pane kierownikiem mozesz byc.. 

masz z kontrastem czy bez ??

mi kurna 2 razy robili ,raz cos nie pyklo -mialem bez kontrastu zlecenie, wiec drugi raz z kontrastem..

ale studenci mieli praktyki wiec pani profesor postanowila na mnie nauczac nastepcow- chyba mieli rozdzial rezonans bez kontrastu. wiec drugi raz zaczeli mi robic bez kontrastu- mowie ze mailem mialem juz jedno nieudane wiec teraz mialo byc z kontrastem, pani profesor stwierdzial ze zaczna bez a jak nie bedzie wychodzic to cofna i zrobia z kontrastem -i wyszlo bez.

najgorsze jak zaczelo mnie swedziec 😂

Raczej bez. Pytałem jedynie czy mam się jakoś przygotować. No to nie. 

Zresztą czytałem to na kontrast potrzebny poziom kreatyniny nie starszy jak 2tyg.

Akurat chyba mam starszy.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mnie znowu ciągnie do S1000XR, tylko im dłużej o tym myślę, tym bardziej zastanawiam się czy mi potrzebne tyle mocy.

Tak sobie pomyślałem wymienić sv650 na sv1000, a potem sobie pomyślałem: na tym co masz już jeździsz jak pojebany, to pomyśl co będzie na mocniejszym

I mi się odechciało zmian

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Starsza znajoma poddawaj się operacji. Póĺ roku cierpienia leżenia bo ból nie pozwalał chodzić. Teraz poprawka ryzykowna z komplikacjami. Czas do powrotu pełnej sprawności około roku.

Kolega, było bardzo dobrze, ale po roku musowa poprawka. 

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Aż se popatrzyłem co za sprzęty.

Kurna ładne, ale ceny....no też ładne...🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Starsza znajoma poddawaj się operacji. Póĺ roku cierpienia leżenia bo ból nie pozwalał chodzić. Teraz poprawka ryzykowna z komplikacjami. Czas do powrotu pełnej sprawności około roku.

Kolega, było bardzo dobrze, ale po roku musowa poprawka. 

Jakby nie poszedł to by wcale mógł do tej pory nie chodzić. Trochę wcześniej i by nie miał problemów. A jak mu chwyciło w sobotę - niedzielę stopę, we wtorek rodzinny, w środę neurolog i od razu szpital, cięcie w kolejnym tygodniu we wtorek, tak dalej nie ma czucia. Ale jakby nie było, znam też gościa, który po operacji gorzej niż przed.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Aż se popatrzyłem co za sprzęty.

Kurna ładne, ale ceny....no też ładne...🙆‍♂️

I jak się człowiek zastanowi to sam sobie uświadamia że niepotrzebne mu 160KM między nogami ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Trzeba by pojeździć by wiedzieć.

Ja chętnie bym wymienił na litra. Mógł by być też Fazer.

9 minut temu, bratrolnika napisał:

: na tym co masz już jeździsz jak pojebany,

A ja myślałem że Ty rozsądny i poukładany...😉

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I jak się człowiek zastanowi to sam sobie uświadamia że niepotrzebne mu 160KM między nogami ...

Żeby to jeszcze mieć w głowie poukładane, i z głową z tego korzystać, to czemu nie. Ale tak się nie da, i wszyscy o tym dobrze wiemy 

6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A ja myślałem że Ty rozsądny i poukładany...

Kask mam za ciasny i jak go zakładam to mózg zostaje w domu 

• Haha 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v