Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Sąsiad miał taką, zostawili ją na lotnisku w Modlinie, jak im się rozpadła w połowie koszenia 

I leży tam jeszcze 🤔

A mówią że samasz taki dobry 🤷

Opublikowano

po 24 h[9-9] to ide spac dopiero wieczorem ,chyba ze niedziela wtedy po obiedzie sie zdrzemne,

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Se poradzi...

A po co odpalałeś?

dla zabawy...... gdyby byl mroz to bym nawet nie ruszal ale tak to wskazane pare minut. chocby opony przetoczyc.

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Żona też różnie pracuje, to jej nie przeszkadza pora, położy się i śpi. A ja to jak mały dzieciak, rano bez budzika się obudzę, wieczorem przyjdzie godzina idę spać 

Ja to czasami że dwa razy w ciągu dnia pauzę wykrece 

Opublikowano
15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

I leży tam jeszcze 🤔

A mówią że samasz taki dobry 🤷

Pewnie nie, to już parę lat temu było 

Może i Samasz dobry, ale nie na 150ha na pokos

11 minut temu, Baks00 napisał:

Ja to czasami że dwa razy w ciągu dnia pauzę wykrece 

Jak w ciągu dnia komara przytnę to potem pół nocy nie przespane, także unikam. Przez ostatnie 10 lat może z dwa razy mi się zdarzyło 

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja doje późno bo dopiero o 5

Są tacy co już o 4

Jak wyjadę parę minut po 3 to na 5 do obory wejdę 

Ostatnio wstawałem o 4 to sąsiada dojarka chodziła.

U teścia doisz czy ten dobytek masz gdzie?

Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja doje późno bo dopiero o 5

Są tacy co już o 4

Jak wyjadę parę minut po 3 to na 5 do obory wejdę 

Dobrze dobrze...jak wydoisz swoje o 5, zapraszam do moich na 6:30😎...

2 minuty temu, Baks00 napisał:

U teścia doisz czy ten dobytek masz gdzie?

Hmmmm🤔...trafne spostrzeżenie 👍...Sławek też później doi...Karol ile Ty obskakujesz tych...obór🤔🤭...

Opublikowano
54 minuty temu, szymon09875 napisał:

Teraz po 24 godzinach chodzę zdechły, a nawet jak już się położę to uj wie co się z mózgiem dzieje bo spać nie idzie a jak usnę to nawet po 8 godzinach snu zmęczony się obudzę...

to teraz napisałeś jak sie czuję kiedy pracuję na nocki 

Opublikowano

Może doi wcześniej by wieczorem wcześniej ruszać na łowy

2 minuty temu, konteno napisał:

to teraz napisałeś jak sie czuję kiedy pracuję na nocki 

Sama praca w nocy nie jest zła tylko potem ....

• Like 1
Opublikowano

Jak w tygodniu zrobiłem 2 maratony to tak jakbym się wogóle nie czuł🤷...

4 minuty temu, Baks00 napisał:

Może doi wcześniej by wieczorem wcześniej ruszać na łowy

Kłusownik🤔...na Twoim miejscu bym się...wystrzegał😱... jego...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Nic nie czół 🤭

Rąk nie czół ,nóg nie czół....

4 minuty temu, Qwazi napisał:

Kłusownik🤔...na Twoim miejscu bym się...wystrzegał😱... jego...

Kłusownik seksualny🤔

• Haha 2
Opublikowano

Coś w ten deseń...maraton to 20-4; 14-22; 8-16...potem jeden dzień przerwy i tak samo...na koniec ostatniego dnia, przed 16, to już żem i mózgu...nie czół🤦🥴...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Coś w ten deseń...maraton to 20-4; 14-22; 8-16...potem jeden dzień przerwy i tak samo...na koniec ostatniego dnia, przed 16, to już żem i mózgu...nie czół🤦🥴...

Idę na 15 wracam o 7 i potem na 4 rano🤯to mnie strasznie 🤬🤬🤬🤬🤬🤬

• Sad 2
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

Kłusownik seksualny

Zaraz będzie rok jak nie żyje 

Było śmiechu jak sąsiadki nim straszyliśmy 

Rano straszyliśmy że przyjdzie a wieczorem się do okna pukało 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Idę na 15 wracam o 7 i potem na 4 rano🤯to mnie strasznie 🤬🤬🤬🤬🤬🤬

To Ty robisz po 16 godz Przemek🤔🤦...ile razy w miesiącu idziesz na etat?

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Zaraz będzie rok jak nie żyje 

Było śmiechu jak sąsiadki nim straszyliśmy 

Rano straszyliśmy że przyjdzie a wieczorem się do okna pukało 

Oj Karlos trzymamy kciuki za Ciebie

1 minutę temu, Qwazi napisał:

To Ty robisz po 16 godz Przemek🤔🤦...ile razy w miesiącu idziesz na etat?

Idę jutro na 15 poniedziałek odpoczywam,wtorek 4,środa 12,czwartek15- i tak w około prawie

Jak idę na 4 to na 10 w domu potrafię być,na 12 to z 8 godzin a 15 to ta zmianę 12 godzin biorę w ciemno

U mnie jest tak że nie wiadomo kiedy skończę 

Opublikowano
7 minut temu, Mateusz1q napisał:

O 5 doić mata zdrowie, to wieczorem 21 już oczy by się zamykały

Bez przesady 

Wieczorem o 17 dojenie 

18:30 wolne 

Wtedy w traktor i na pole

Mało razy się nocą belowało, albo owijało

W tamtym roku do 2 robiłem 

Później obrządek, zwożenie i owijanie

Kolega jak ruszy sezon to od 4 do 24 standard 

Nieraz wali 48 

Tyle że na 48 oporowcy wymiękają 

Teraz ma budowę i jeszcze valtra w częściach pierwszych po nocach

• Like 1
  • Sad 2
Opublikowano

Nie ma co się zażynać, nie dość że mamy krowy najcięższy kawał chleba to jeszcze po nocach robić gdzie sens. Też kiedyś się jechało do oporu ale z perspektywy czasu głupota od lat teraz nie pamiętam żeby po 21 było coś robione w polu z wyjątkami awarii itp wiadomo. Zdrowy i regularny sen podstawa, dobrej nocki 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v