Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, gregor1284 napisał:

Okazja była jak tu o 

Screenshot_20231206_090600_Facebook.jpg

Screenshot_20231205_160104_Samsung Internet.jpg

POtaniała 🤔 

Mietek Ty się za Skodami nie oglądaj. Znajomy w 20r kupił z 19go Octavię nową, 50 tys nalatał i wczoraj sprzęgło poszło w pizdu. Mówił, że w momencie pizło jakby wiadro kamieni tam wsypał. 

Wiater wściekły dzisiaj 

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

po dobrze wykonanej regeneracji normalny standardowy rozrusznik z C-330m kręci prawie tak szybko jak szybkoobrotowy

nie wiem co tam majster który go reanimował zrobił, ale już kilka osób pytało czy to rozrusznik szybkoobrotowy

Nic wielkiego Darek. Dał nowe tulejki, nowe szczotki, dokładnie wyczyścił. Jeśli akumulator i przewody są odpowiedniej jakości o możliwie krótkie, to tak będzie kręcił. Nie bez powodu nowy r11 kosztuje ok 2 tys złotych, a szybkoobrotowy jakieś 300🤷...

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Choć mijający rok w owocach cholernie mi dokuczył.

Obawiam się że czy plon obfity, czy marny może być z zapłatą tak samo.

Opublikowano

To jednak lepszy obfity bo zawsze  można coś ugrać. A z pustego to i Salomon nie naleje😁

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

To jest chiński zamiennik (podróbka) danfoss, nie ma tego w katalogi Eaton, a i na stronie chińczyków żadnego katalogu nie znalazłem.

Według katalogu Eaton litera S to pompy hydrauliczne, a nie hydromotory

BWLR 130-A63-12-RAL 7021

Teraz jeszcze jeden katalog otworzyłem gdzie on przychodzi i znalazłem coś takiego. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał:

Jeśli akumulator i przewody są odpowiedniej jakości o możliwie krótkie,

Walczyłem tak z jednym kombajnem. Zawsze brakowało prądu na rozruchu. Okazało się że przewody w środku były tak przegrzane że wszystko czarne. I to nie po końcach, tylko na całej długości. Poszły nowe zasilające i wszystko wróciło do normy.

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Teraz jeszcze jeden katalog otworzyłem gdzie on przychodzi i znalazłem coś takiego. 

Bo to może byś albo silnik , albo pompa. Jak gerotor. A pompa właśnie w hamulcach. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Nic wielkiego Darek. Dał nowe tulejki, nowe szczotki, dokładnie wyczyścił. Jeśli akumulator i przewody są odpowiedniej jakości o możliwie krótkie, to tak będzie kręcił. Nie bez powodu nowy r11 kosztuje ok 2 tys złotych, a szybkoobrotowy jakieś 300🤷...

Robił człowiek który z tego żyje. I jak to on mówi: zrobione raz, i ja już się do tego dotykać nie będę musiał, i tak najczęściej bywa 

A instalacje jak i cała reszta jest u nas na tip top, może ciągnik stać i miesiąc, i półtora w zimę, wsiadasz, i musi zapalić bez wspomagacze, po prostu musi. Każdy jeden

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A co ona może, jeszcze 5 dni będzie ministra, a później locha wyleci ...

To jak przezwiesz w takim razie tego stękacz z PSlu co ma być ministrem 🤔, skoro kobiete potrafisz nazwać lochą 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Robił człowiek który z tego żyje. I jak to on mówi: zrobione raz, i ja już się do tego dotykać nie będę musiał, i tak najczęściej bywa 

A instalacje jak i cała reszta jest u nas na tip top, może ciągnik stać i miesiąc, i półtora w zimę, wsiadasz, i musi zapalić bez wspomagacze, po prostu musi. Każdy jeden

Nie lubię słowa "musi" w takich sprawach. Zawsze się coś może wykrzaczyć...

Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oferta dla głupich myślących że są jakieś okazje w internecie, chłop z sąsiedniej wsi też wysłał 4 lata temu zaliczkę na 5 letnia Proxime za 30.000 xD 5.000 poszło w pizdu, bo konto gdzieś na Gibraltarze xD

Tym tempem co pracują to locha nie zdąży xD miała w jeden dzień stworzyć rozporządzenie ws dopłat do kukurydzy a tymczasem mija już chyba 5 dzień a rozporządzenia nie ma xD

Koleżanka z nią studiowała. To ameba w uj

22 minuty temu, pedro2 napisał:

POtaniała 🤔 

Mietek Ty się za Skodami nie oglądaj. Znajomy w 20r kupił z 19go Octavię nową, 50 tys nalatał i wczoraj sprzęgło poszło w pizdu. Mówił, że w momencie pizło jakby wiadro kamieni tam wsypał. 

Wiater wściekły dzisiaj 

Mnie by było nie stać 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Koleżanka z nią studiowała. To ameba w uj

Ale to nie trzeba z tym kimś studiować, to od razu widać, tak samo jak "mądrość" tej pani można wywnioskować z jej wypowiedzi ... Jedyne co potrafi to jeździć na spotkania z KGW, co głównie robiła jako wiceminister rolnictwa.

Tak jak zresztą i Telus, dopłatwe gospodarstwo ekologiczne ... Jedne co produkowało jego gospodarstwo to dopłaty do ekorolnictwa ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ostatnie 2 lata w rolnictwie były piękne .

Obecny rok to okaże się za ile sprzeda się pszenica .

Saletra na wiosnę po 3000 i pszenzyto po 700, rzeczywiście, piękne czasy xD

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Właśnie.

Lepiej napiszcie co komu Mikołaj przyniósł...

Połówkę kabana. 🐖🤣😂

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

O to na bogato...

Tyleże za swoje. 🤪

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Tyleże za swoje. 🤪

Oj tam oj tam...

Ważne że przyniósł. Gest się liczy...

Przed chwilą, brodziak81 napisał:

Rachunek za prąd. 600 do dopłaty i średnio o 70 zł wyższe następne raty.

Musiales być nie grzeczny 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v