Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No tak to już tu jest. Panie Piotrze

A Ty tyle razy tlumaczyles że większość wie o co chodzi 

Mi tylko się nie podoba co sądzisz o kobietach jako takich.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Jakie teorie, może mi wytłumaczysz?

Różne. I tak nie zrozumiesz. Nawet jak bym 10 razy powtarzał.

Nie wierzysz np i już.... To jaki sens ma tłumaczenie?

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

A gdzieś mi się o uszy obiło, że angusy grzeczne, a limuziaki dekle. W sumie, jak jeszcze byki miałem i się limuziak odchował, to był głupek. Simy grzeczniejsze

Najbardziej pojebana sztuka jaką miałem kiedykolwiek to była krowa angus. Normalnie rwała łańcuchy. Jak ją sprzedawałem to ważyła 1020kg.

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Jeden przez przypadek został, bo schorowany był za cielaka. Teraz mu odbijać zaczęło. 

Trochę go uspokoiliśmy......

IMG_20231130_112852_363.jpg

Ty masz chyba Monty. One bardziej krewkie od simów

8 minut temu, soltys48 napisał:

SIM to SIM

Te dwa, co czekają na wycieczkę, to wstają tylko do cyca. Tak to kiedy bym w ciągu dnia nie zajrzał do obory, one w poziomie...ale jak porą karmienia, to nie dadzą o sobie zapomnieć 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jakoś mnie ta cera tych Rumunek odraża.

A daj spokój.Straszne rzeczy.Stoi tego przy drodze przed Środą Wielkopolska kilka sztuk to nie wiem ile trzeba się narabac aby na nie polecieć.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Przewagę, ale w oborze to istne multikulti. 

Jeszcze i krew duńskich się czasem przewija.... 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Różne. I tak nie zrozumiesz. Nawet jak bym 10 razy powtarzał.

Nie wierzysz np i już.... To jaki sens ma tłumaczenie?

W co nie wierzę? tylko nie na temat szczepionek.

Opublikowano (edytowane)

Szonuś jakoś mi się nie chce tego rozwijać.

Tak ogólnie powiedziałem. W pewnych sprawach po prostu nie przyjmujesz do świadomosci zdania innych, albo twierdzisz że kłamią. Wtedy dyskusja traci wszelki sens, a staje się pyskówka.

To wszystko.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Najbardziej pojebana sztuka jaką miałem kiedykolwiek to była krowa angus. Normalnie rwała łańcuchy. Jak ją sprzedawałem to ważyła 1020kg.

Może nie miałem tych byków mocno wiele, ale najbardziej uparty był sim. To było wtedy, co szły uboje na agencję, nie wiem, może z 10-12 lat temu, albo i więcej nawet. Miał 700 kg z hakiem, dokładnie nie pamiętam. Ubojnie miałem 2 km od domu (obecnie nie działa), to go ciągnikiem ciągnąłem za linkę przypietą do kantara, bo nie miał rogów. Szedł grzecznie dopóki mu się chciało. Jak mu się znudziło, to się zaparł, ciapek zaczął kopać i musiałem poczekać, jak szanowny pan byk znowu zechce iść. 2 km 1,5 godziny. Nie działało nic, nawet poganiacz. A miał tak krótkie nogi, że podgardle niemal ziemi dotykało

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

A daj spokój.Straszne rzeczy.Stoi tego przy drodze przed Środą Wielkopolska kilka sztuk to nie wiem ile trzeba się narabac aby na nie polecieć.

Po solarze jakaś polka to jeszcze, ale i u nas takie z trochę ciemniejszą karnacją się trafią to na ogół to jakiś patus jest. Pyska nie musi otwierać a wiadomo że to jakiś tryb omkniety ma

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Leszy napisał:

Przewagę, ale w oborze to istne multikulti. 

U mnie jeszcze trochę ncb się przebija, ale generalnie, w cielakach to już albo wiśnia albo miodowy. Krowy czarne jeszcze są, ale bez białego łba już nie 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Te dwa, co czekają na wycieczkę, to wstają tylko do cyca. Tak to kiedy bym w ciągu dnia nie zajrzał do obory, one w poziomie...ale jak porą karmienia, to nie dadzą o sobie zapomnieć 🤭

Ważne żeby ze smoczka były pojone co bym nie urwował😉

9 minut temu, Leszy napisał:

Na to mam uczulenie 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Może nie miałem tych byków mocno wiele, ale najbardziej uparty był sim. To było wtedy, co szły uboje na agencję, nie wiem, może z 10-12 lat temu, albo i więcej nawet. Miał 700 kg z hakiem, dokładnie nie pamiętam. Ubojnie miałem 2 km od domu (obecnie nie działa), to go ciągnikiem ciągnąłem za linkę przypietą do kantara, bo nie miał rogów. Szedł grzecznie dopóki mu się chciało. Jak mu się znudziło, to się zaparł, ciapek zaczął kopać i musiałem poczekać, jak szanowny pan byk znowu zechce iść. 2 km 1,5 godziny. Nie działało nic, nawet poganiacz. A miał tak krótkie nogi, że podgardle niemal ziemi dotykało

Kiedyś byk limuze taki z 800kg uciekł mi podaczas przeprowadzania z jednej obory do drugiej. Miał długią line więc pobiegłam za nim. Najpierw goniłem jego a później on mnie. Pobiegł do krów sąsiada, zaczepiłem go za ładowarke i ciągnąłem a on próbował ją rogami za koło przwrócić. Jak nie dawał rady to położył się na grzbiecie a ja ciągnąłem go po ziemi. Tak sk***iel dał mi się we znaki.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Ważne żeby ze smoczka były pojone co bym nie urwował😉

A to inaczej u mnie nie ma. Ja się nie będę z nimi barował, żeby z wiadra piły. Poza tym do pewnego wieku nie powinny🤷

@soltys48 o łone tak, żebym miał jak najmniej zachodu. Powieszę i robię co innego...

IMG_20231122_082019_243.jpg

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Na to mam uczulenie 

Jak kilka lat pożyje, to małe i tłuste wyjeżdża. Jednak cholernie zadrabnia. Jeszcze kilka pokoleń dalej widać które mają domieszkę tej krwi. 

7 minut temu, Qwazi napisał:

U mnie jeszcze trochę ncb się przebija, ale generalnie, w cielakach to już albo wiśnia albo miodowy. Krowy czarne jeszcze są, ale bez białego łba już nie 

Się trafiają, bo i RW się czasem kryło. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

@szymon09875 kiedy będziesz jechał w moje strony to Przemka przywieź. Będzie jazdę próbną żukiem robił🤭

Może na przyszłą sobotę się uda, ale też jest szansa że tylko kierowca pojedzie... 

Już mam suszenie głowy że czasu nie mam w domu posiedzieć tylko jeżdżę co chwilę gdzieś... 

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Kiedyś byk limuze taki z 800kg uciekł mi podaczas przeprowadzania z jednej obory do drugiej. Miał długią line więc pobiegłam za nim. Najpierw goniłem jego a później on mnie. Pobiegł do krów sąsiada, zaczepiłem go za ładowarke i ciągnąłem a on próbował ją rogami za koło przwrócić. Jak nie dawał rady to położył się na grzbiecie a ja ciągnąłem go po ziemi. Tak sk***iel dał mi się we znaki.

Spurek się za takich weźmie 😛

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Leszy napisał:

Się trafiają, bo i RW się czasem kryło

U mnie, jak zejdą 3 te czarne, które są, to już sam brąz w odcieniach zostanie. A i te czarne, ale płaskie i krótka noga. Koło HF nawet nie stały...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v