Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

A moim zdaniem poprawia. I to bardzo dużo. Co prawda nie w ciapku, ale mam porównanie w siuntce. 6.00 x16, 7.50x16 i 10.5 x15 

Jednak na 10.5 jest najlepiej mimo tego że opona nie jest płaska. A jak miałem napędowa oponę to już wogóle było dobrze. Opona płaska i cała szerokością brała. 

W 80ce też miałem 7.50x20 a teraz 11.5x15 i na 15 z przodu i 540 z tyłu na łące tylko lekki ślad zostawiałem a sąsiad na 7.50x20 i 18.4 z tyłu koleiny ciął

A te będą się sprawowały🤔

Screenshot_2023-11-27-20-51-57-773_com.facebook.orca.jpg

• Like 3
Opublikowano
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja nie czytam codziennie wszystkiego  , a zresztą co mnie do tego , mi gul nie skacze. Tak zapytałem skoro wspomina o takim zakupie . 

Szymek przypomnij sobie czy to nie czasami ten Krowiarz  pierwszy zaczął się ze mnie śmiać 🤷 

Odpowiadam jeszcze raz , nie czytam tu wszystkiego to raz a dwa nie zbyt mnie interesuje bogactwo innych

Tu się Sławek nie chwalił. 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A te będą się sprawowały🤔

Screenshot_2023-11-27-20-51-57-773_com.facebook.orca.jpg

Ładny tur👌...chociaż pytanie nie do mnie to te będą się sprawowały, ale moim zdaniem do tego MF a też zbędna modyfikacja. On ma podobny nacisk na przednią oś do ciapka

Opublikowano
22 minuty temu, konteno napisał:

ten co mało wydaje ma tak dlatego że mało zarabia , zarobisz więcej to wydasz na podniesienie swojego poziomu życia i koło się zamyka 

I tu się mylisz. Mógłbym kupić ekogroszku na całą zimę, i zajrzeć do pieca raz na tydzień, dosypać węgla i wyrzucić popiół.  

Nie robię tego, do wczoraj paliłem wyłącznie drewnem, które kosztowało mnie tylko czas, który poświęciłem żeby je pozyskać. 

Zaoszczędziłem na tym jakieś 2000zł. 

Tak więc nadal twierdzę że lepiej mało wydawać niż dużo zarabiać 

• Like 3
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Szymek przypomnij sobie czy to nie czasami ten Krowiarz  pierwszy zaczął się ze mnie śmiać

z ciebie to już mało kto się nie śmieje 🙋‍♂️ opowieści o żeniaczec co nie doszła do skutku poszukiwania i marzenia o ursusach to więcej niż twórczość Sienkiewicza ....

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja nie czytam codziennie wszystkiego  , a zresztą co mnie do tego , mi gul nie skacze. Tak zapytałem skoro wspomina o takim zakupie . 

Szymek przypomnij sobie czy to nie czasami ten Krowiarz  pierwszy zaczął się ze mnie śmiać 🤷 

Odpowiadam jeszcze raz , nie czytam tu wszystkiego to raz a dwa nie zbyt mnie interesuje bogactwo innych

No tak do końca ci nie wierzę, a on się raczej nie chwalił tylko mu mu dokuczalismy że teraz to on ma luksusy 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

I tu się mylisz. Mógłbym kupić ekogroszku na całą zimę, i zajrzeć do pieca raz na tydzień, dosypać węgla i wyrzucić popiół.  

Nie robię tego, do wczoraj paliłem wyłącznie drewnem, które kosztowało mnie tylko czas, który poświęciłem żeby je pozyskać. 

Zaoszczędziłem na tym jakieś 2000zł. 

Tak więc nadal twierdzę że lepiej mało wydawać niż dużo zarabiać 

Ototo. 

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Z rolnika 

A to nie wiem. Nie mam tv ale podlinkuj jakieś foto tej samicy

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Ładny tur👌...chociaż pytanie nie do mnie to te będą się sprawowały, ale moim zdaniem do tego MF a też zbędna modyfikacja. On ma podobny nacisk na przednią oś do ciapka

Niestety na standardowych oponach w tym sezonie nie dało się nic zrobić na glinie turem więc zapadła decyzja że będzie wymiana na takie i kolega mówil że jak ręką odioł 

• Like 3
Opublikowano
Karol6130 napisał:

15 minut temu, gregor1284 napisał:

Księżnej?

Z rolnika 

to ta co gdzieś nad bugiem w krzakach mieszkała?

Karol6130 napisał:

Qrła nogi bolą

A nie ma kto wygrzać 

Bieda, oj bieda 

cieplej wody w filce wlej choć przez chwilę będzie cieplej 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Niestety na standardowych oponach w tym sezonie nie dało się nic zrobić na glinie turem więc zapadła decyzja że będzie wymiana na takie i kolega mówil że jak ręką odioł 

Adam standardowe 600x16, to pod tura się nie nadają do żadnego ciągnika. Ja mam 750x16 i te już tak. Ciapkowi noc więcej nie potrzeba

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

W tym tur 4 to wychył łyżki przy wysypywaniu jest dobry , bo na filmikach widziałem że tak średnio, drobny gnój wyleci 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

to ta co gdzieś nad bugiem w krzakach mieszkała?

cieplej wody w filce wlej choć przez chwilę będzie cieplej 🤭

Tam wiem czy ta 

Stopy poparzę i jak będę uciekał 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W tym tur 4 to wychył łyżki przy wysypywaniu jest dobry , bo na filmikach widziałem że tak średnio, drobny gnój wyleci 🤔

Na maskę se wrzucisz. Jutro Ci fotkę zrobię 

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

z ciebie to już mało kto się nie śmieje 🙋‍♂️ opowieści o żeniaczec co nie doszła do skutku poszukiwania i marzenia o ursusach to więcej niż twórczość Sienkiewicza ....

Idź sobie jaką krowę zapłodnij , może Ci się polepszy

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W tym wychył jest jak w większości nowych Turów na nowe ciągniki. Ale te tury które nie mają tej "przekładni" przy euroramce też daja radę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v