Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

8 godzin temu, Leszy napisał:

Rękawiczki sobie chociaż kup. ;) 

Nie stać mnie

8 godzin temu, slawek74 napisał:

a ka wolę nowym autem pojeździć ładowaczy na ciągnikach starcza a ty rwij pazurami...🤦

Slawuś Ty kreujesz się tutaj na takiego zamożnego farmera to powinieneś mieć nówkę samochód i ładowarke .... 🙂 Jak nie masz jednego i drugiego to cienias

8 godzin temu, konteno napisał:

a wiatke co pisałeś to komu będziesz lepić? 

Wiata to małe koszty

gdzie się kreuje ? maszyny mam już stare po 10 lat najmniej mają ja biedak na ,,3ha,, 🙋‍♂️ nie tak jak Ty 40🙆‍♂️

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Krzysztof81 napisał:

No właśnie, gdzie badylarz się podział?

A kto to jest?

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

ch*j w dupe stefce jak się jebnąć nie chce.

Ototo. 

Też jestem takiego zdania, że tam potrzebny pewnie taki koń co po błocie pójdzie 😉

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nie bogaty ten kto dużo zarabia, tylko ten co mało wydaje 

ten co mało wydaje ma tak dlatego że mało zarabia , zarobisz więcej to wydasz na podniesienie swojego poziomu życia i koło się zamyka 

Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał:

gdzie się kreuje ? maszyny mam już stare po 10 lat najmniej mają ja biedak na ,,3ha,, 🙋‍♂️ nie tak jak Ty 40🙆‍♂️

A na każdym kroku 

To jaki nowy samochód sobie pierdolnąłeś 🤔 Sławku 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ło Panie...ten ciapek to się dla mnie podoba🤗...chociaż dwie zmiany bym w nim jeszcze zrobił, z tego co widzę na zewnątrz 🤷...

Tylko te przednie błotniki 🤦😐

Opublikowano
pedro2 napisał:

1 godzinę temu, Strongman napisał:

ch*j w dupe stefce jak się jebnąć nie chce.

Ototo. 

Też jestem takiego zdania, że tam potrzebny pewnie taki koń co po błocie pójdzie 😉

jak tam po wycieczce po urzedach😆😆😆 pewnie Cię głową boli

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Całe koła Marcin...ta modyfikacja jest niepotrzebna. Nic nie poprawia

To znaczy jaka modyfikacja , zmiana kół na balonowe 🤔

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Całe koła Marcin...ta modyfikacja jest niepotrzebna. Nic nie poprawia

A moim zdaniem poprawia. I to bardzo dużo. Co prawda nie w ciapku, ale mam porównanie w siuntce. 6.00 x16, 7.50x16 i 10.5 x15 

Jednak na 10.5 jest najlepiej mimo tego że opona nie jest płaska. A jak miałem napędowa oponę to już wogóle było dobrze. Opona płaska i cała szerokością brała. 

W 80ce też miałem 7.50x20 a teraz 11.5x15 i na 15 z przodu i 540 z tyłu na łące tylko lekki ślad zostawiałem a sąsiad na 7.50x20 i 18.4 z tyłu koleiny ciął

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A na każdym kroku 

Ty musiałeś być bardzo zakochany, toż wszyscy tu wiedzą 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Byś nie żartował z niego to byś widział jak odbierał 🙄

Ja nie czytam codziennie wszystkiego  , a zresztą co mnie do tego , mi gul nie skacze. Tak zapytałem skoro wspomina o takim zakupie . 

Szymek przypomnij sobie czy to nie czasami ten Krowiarz  pierwszy zaczął się ze mnie śmiać 🤷 

Przed chwilą, Łolek napisał:

Ty musiałeś być bardzo zakochany, toż wszyscy tu wiedzą 

Odpowiadam jeszcze raz , nie czytam tu wszystkiego to raz a dwa nie zbyt mnie interesuje bogactwo innych

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

25 minut temu, slawek74 napisał:

A na każdym kroku 

jak byś uważał to byś wiedział jaki a gdzie to kreowanie bo jakoś nie widzę 🧐

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To znaczy jaka modyfikacja , zmiana kół na balonowe 🤔

Tak jest 750x16 lepsze

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A moim zdaniem poprawia. I to bardzo dużo. Co prawda nie w ciapku, ale mam porównanie w siuntce. 6.00 x16, 7.50x16 i 10.5 x15 

Jednak na 10.5 jest najlepiej mimo tego że opona nie jest płaska. A jak miałem napędowa oponę to już wogóle było dobrze. Opona płaska i cała szerokością brała. 

W 80ce też miałem 7.50x20 a teraz 11.5x15 i na 15 z przodu i 540 z tyłu na łące tylko lekki ślad zostawiałem a sąsiad na 7.50x20 i 18.4 z tyłu koleiny ciął

W ciapku te opony tylko powodują gorszy skręt. Nie trzymają dobrze. Jeśli chodzi o zapadanie to bez różnicy na tej czy na 750x16

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

teraz i tak cieplej bo chmury sie zbierają i wiaterek powiewa , wcześniej było 2 stopnie mniej 

IMG_20231127_204226.jpg

Kurła, tyle to u mnie nie było od lutego pewnie... W ogóle aż do teraz to był jeden poranek w październiku z -2 na termometrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v