Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Nie zmieniam. 

Dla mnie nie ma sensu płacić te 200zł.

Faktycznie 2 stówki to majątek. 🤦‍♂️

Obecny przepis żeby nie zmieniać blach to idiotyzm jakich mało. 

3 minuty temu, Łolek napisał:

A po za tym wiesz ze podpadziocha jesteś bo nie wstąpiles 

Darek @bratrolnika nie wstąpił na kawę ?😱

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

I co tam u kuzyna  towar pasuje 

A po za tym wiesz ze podpadziocha jesteś bo nie wstąpiles 

A no mają zrobić, bo to trochę inny wymiar niż standard 

Wczoraj pisałem tu do ciebie z zapytaniem czy będziesz w chacie, nic nie odpisałeś to mówię widać ci nie pasuje, i nie ciągnąłem tematu

Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja wczoraj robiłem za abstynenta, i to chyba było dobre rozwiązanie, przy takim tempie jakie narzucili, to dwóch których znam, i których nikt nigdy nie mógł przepić odpadło w pół czasu...

Ja wczoraj trochę spożyłem i ten co niby tak może wypić odpuścił. Wiejski stół ich przerósł. Na koniec jeszcze od forumowego kolegi wpierdziel by dostał ale uciekł z sali

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

3 minuty temu, PRIMO napisał:

A jaki sens ma je zmieniać? 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Zostawili wolną rękę, można zmieniać, można nie zmieniać. W przypadku jak ktoś kupuje trupka żeby nim się pokulac do pierwszej większej awarii to bez sensu mu nowe szyldy prezentować, ale w przypadku wydania kilkudziesięciu tys.zł na samochód przydziadowac te 100zł za blachy to po mojemu nie tak (aczkolwiek jest to tylko moje zdanie że i niech każdy robi ja mu pasuje)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dlamnie mają można coś sobie napisać. I nikt niewie czy ty Lulek czy sadzeniak 

No ale jak brat napisał z tym się zgodzę.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

A no mają zrobić, bo to trochę inny wymiar niż standard 

Wczoraj pisałem tu do ciebie z zapytaniem czy będziesz w chacie, nic nie odpisałeś to mówię widać ci nie pasuje, i nie ciągnąłem tematu

Ja tak trochę nie wszystko czytam smsa trzeba było słać, a cały dzień w domu byłem ech😔

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja wczoraj trochę spożyłem i ten co niby tak może wypić odpuścił. Wiejski stół ich przerósł. Na koniec jeszcze od forumowego kolegi wpierdziel by dostał ale uciekł z sali

Pierduś?

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

Zostawili wolną rękę, można zmieniać, można nie zmieniać. W przypadku jak ktoś kupuje trupka żeby nim się pokulac do pierwszej większej awarii to bez sensu mu nowe szyldy prezentować, ale w przypadku wydania kilkudziesięciu tys.zł na samochód przydziadowac te 100zł za blachy to po mojemu nie tak (aczkolwiek jest to tylko moje zdanie że i niech każdy robi ja mu pasuje)

jestem zdania, że blachy od samego początku, jak weszły białe, nowe - powinny być na całe życie auta, a aktualizacja danych właściciela powinna się odbywac w max 15 minut, a nowy DR powinien po prostu przyjść kurierem w cenie przesyłki. To całe "rejestrowanie" to tylko wyciąganie kasy przez starostwa

Inna sprawa, że taki punkt  powinien być w każdej gminie i załatwianie od ręki, a nie walka o numerki

Obecnie powinno wyglądać to tak , że przez EPUAP zgłaszasz sprzedaż i po tygodniu max przychodzi ci kurierem nowy DR

Ewentualnie osobiście to tylko wymiana uszkodzonych czy skradzionych tablic i pierwsza rejestracja w kraju - chociaż tu też mają dane ewelktronicznie z większości państw UE, osobiście to tylko odbiór tablic i tyle

• Like 2
Opublikowano
32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jeżeli ktoś nie nauczony do paśnika niech nie podchodzi,

Gdzie zadymę robić na imprezie🤦

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Łolek napisał:

Ja tak trochę nie wszystko czytam smsa trzeba było słać, a cały dzień w domu byłem ech😔

Nie chciałem być nachalny 

7 minut temu, jahooo napisał:

jestem zdania, że blachy od samego początku, jak weszły białe, nowe - powinny być na całe życie auta, a aktualizacja danych właściciela powinna się odbywac w max 15 minut, a nowy DR powinien po prostu przyjść kurierem w cenie przesyłki. To całe "rejestrowanie" to tylko wyciąganie kasy przez starostwa

Inna sprawa, że taki punkt  powinien być w każdej gminie i załatwianie od ręki, a nie walka o numerki

Obecnie powinno wyglądać to tak , że przez EPUAP zgłaszasz sprzedaż i po tygodniu max przychodzi ci kurierem nowy DR

Ewentualnie osobiście to tylko wymiana uszkodzonych czy skradzionych tablic i pierwsza rejestracja w kraju - chociaż tu też mają dane ewelktronicznie z większości państw UE, osobiście to tylko odbiór tablic i tyle

Do tego jeszcze nam bardzo daleko. 

Aczkolwiek wyrejestrować pojazd przez internet już można 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

To jest tylko opór tępych urzędniczych łbów, a nie brak możliwości techniczno-organizacyjnych

Opublikowano
16 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Pierduś?

?

12 minut temu, jahooo napisał:

Właśnie. Mus zgłosić sprzedaż 

7 minut temu, Baks00 napisał:

Jeżeli ktoś nie nauczony do paśnika niech nie podchodzi,

Gdzie zadymę robić na imprezie🤦

W tej sprawie to i Ty byś się poderwał 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Myślisz, że powinien pokicać w zagonie🤔😉🤭...np marchewki😁

Nie każdy znajdzie tam coś dla siebie,a mi pasuje wszystko 🤷🤦

5 minut temu, gregor1284 napisał:

?

Właśnie. Mus zgłosić sprzedaż 

W tej sprawie to i Ty byś się poderwał 

Okres godowy- jestem pod ochroną 

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

To jest tylko opór tępych urzędniczych łbów, a nie brak możliwości techniczno-organizacyjnych

Jako były urzędnik powiem, że problem leży od strony technicznej wszędzie dziadowanie na wszystkim brak długopisów nawet o oszczędności papieru nie wspomnę, nie ma kasy na poważne inwestycje 

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Jaki tam nachalny, wiesz że ja nie z tych co się obrażają, ale co się odwlecze.... 

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, jahooo napisał:

Liczba stanowisk dla kolegów musi się zgadzać, nie będzie całej papierologii i stania w kolejkach to okaże się że i urzędników mniej potrzeba....

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Screenshot_20231119_181938_TikTok.jpg

Musi jakiś Czech, albo Słowak, Zvatu tak czeskobrzmiace nazwisko 😉

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Liczba stanowisk dla kolegów musi się zgadzać, nie będzie całej papierologii i stania w kolejkach to okaże się że i urzędników mniej potrzeba....

To w gminach czy urzędach miasta, a jak nie chcesz stać w kolejce np. w urzędzie skarbowym to umawiasz wizytę i idziesz bez kolejki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v