Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

zero śniegu liście miałam grabić

u mnie biało a miałem jutro  po opał jechać 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Noo, Marlena i Weronika. Nawet piosenka o Marlence jest😂 i występuje w teledysku

daj namiary na YT

4 godziny temu, malaczarna napisał:

Nie wiesz co dobre

ale wie na czym więcej zarobi 

5 godzin temu, szymon09875 napisał:

To zrób tak żeby nie siedzieć po nocach w oborze ;)

Radek na kamerach swoją żonę w oborze obserwuje więc i @Aktywnyrolnik7245 powinien z tego rozwiązania skorzystać 🤭

6 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

Ja jestem gotów nawet z sexu zrezygnować dla tych hektarów

to dobrze że nie chcesz się rozmnażać , oby jak najmniej takich ludzi

5 godzin temu, Łolek napisał:

Sknera jesteś i tyle 

mnie też nie stać , z najniższej krajowej to kasa na przeżycie i tyle a jak razem to na kocią łape jak już 

6 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Raz w życiu się robi 😉

rozwodnicy przed ślubem też tak mówili 

Opublikowano
8 godzin temu, radekz200 napisał:

kurła rachunek za prąd przyszedł 1600 zł dopłaty 🤬🤬

a do mnie cywilizacja dotarła tzn w wiosce asfalt robią więc może i do mnie na przysiółek jakąś żwirówke podsypią

IMG_20231116_120034.jpg

10 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Eee no panie, zaczynam budowę chałupy,

a kto w starej zostanie ? 

Opublikowano

@konteno łap. Ogólnie ten zespół jak większość z tamtych stron,ale buraki straszne. Kiedyś byli tutaj gdzie teraz jestem na dożynkach i z kumplem byłem w pracy,po zamknięciu pojechaliśmy akurat na ich występ to pytali się kogoś z "obsługi" gdzie przyjechali bo nie znali nazwy miejscowości,ale kasiory to wiedzieli ile wziąć😄

I witajcie w kolejnym śnieżny poranek. Dzisiaj miał być dzień wolny ale do 15,no może 14 w pracy. Święto bo córki urodziny🥳

Opublikowano

🙋‍♂️🤝

Niby 1* ale wiatr z północy i pada deszczosnieg czy sniegodeszcz, ogólnie paskudna pogoda 

Dzisiaj serwis przyjedzie zimówki pozakładać bo chyba już czas, kurna jak mnie się nie chce z rana pracować 

Opublikowano
Baks00 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

aź tak z Tobą źle 🤔🤪

Ja z tych niskopreznych🤷

🤔 był i drugi gol ale nie wtą strone 🤭🙆‍♂️

0 leży biały śnieg

Desperado napisał:

Pafnuca gdzie nie widzieli aaaaaa?   ;)

Tęsknisz 🤔

Opublikowano
11 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Ale wy zszokowani tymi 3tysiacami jesteście to głowa mała.Normalna cena nikt tu u mnie nawet się nie dziwi.Wiecej też ludzie płacą nawet po 4tys.

Inne  pola Inne uprawy. Nie pamiętam który pisał że dal 5tys za ha na Pińczowie.  Koło błonia też nikogo taka suma Nie dziwi.  Tylko  że dają 3tys czy 4 ale  dopłaty i akcyza ich

Opublikowano
konteno napisał:

u mnie biało a miałem jutro  po opał jechać  1 godzinę temu, Belaruss820 napisał: Noo, Marlena i Weronika. Nawet piosenka o Marlence jest😂 i występuje w teledysku daj namiary

myślisz że mają olej przepracowany 😁

Opublikowano
44 minuty temu, Leszy napisał:

@Łolek są tacy co nie paradują i sobie ten stan rzeczy chwalą :D 

Miałeś na myśli że nie pracują chyba, no ale w sumie to chyba  nie potrafię nic nie robić jakiś taki dziwny nałóg mam 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Miałeś na myśli że nie pracują chyba, no ale w sumie to chyba  nie potrafię nic nie robić jakiś taki dziwny nałóg mam 

Odbije się na zdrowiu....😉

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Dwie godziny już na nogach jestem, także łącze się z Toba w bólu 🤝

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Baks00 napisał:

Odbije się na zdrowiu....😉

Jak się wypije to się i odbije 

Kurna dzisiaj rodeo jałówki trzeba łapać i wiązać w stanowiska 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

I dzisiaj znowu nie popracuje.

Dodatkowo wczoraj na polu zostawili samobieżny rębak i fynda z przyczepą kaweco. Myśleli że będzie lepiej, a dziś to z pola nie wyjadą

20231118_073231.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v