Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nadal pada.

40 minut temu, witejus napisał:

Dogodzić to ty jej masz i nie plackiem tylko ...

on chyba nie jest zdolny do tego..

jak kukurydza -kosiles cos ? jaka cena ,plony . wilgotnosc ..jakos nie mialem okazji z nikim rozmawiac, dopiero zniwa zaczete ze 2 razy kosili.

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Człowiek nie może być ciągle sam, bo mu bardzo szybko odbije palma i robi się dziwakiem, którego już nic nie uratuje.

skad ta samokrytyka ??  chwilowy przeblysk normalnosci ??

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No raczej ona by mu nie upichcila a i dla niego raczej szczyt kulinarnych możliwości to białko z wodą rozrobić 

Jak go było stać na pójście na wesele i to z kimś to i stać powinno go na litr gorzały i jakieś gotowe żarcie.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

I to w dyzlu 🫢 tak jakoś czuje 🙄

do wyłudzania zwrotu paliwowego 🤔

Opublikowano
40 minut temu, gregor1284 napisał:

Znajomy kiedyś na wesele zabrał taką siedemnastkę, zdrowa d*pa ale tępa dzida że szok. Miała tylko wyglądać. Aż ją ktoś tam podpuścił i zaczęła gadać, co on się nawstydził a co ona opierdolu zebrała 

Dlatego napisałem że sam wygląd nie wystarczy 🤭 miałem kiedyś "przyjemność" obcować z taką. Koleżanka mojej koleżanki. Ale to było tępe 🤭🤭🤭 pierwsze spotkanie jak za wiele nie gadaliśmy to było spoko, drugie już mi się lampka zapaliła. A trzecie jak z nią na 18ke kolegi poszedłem to ją odwiozłem do domu o 23 i wróciłem sam 🤭🤭 i musiałem jej powiedzieć wprost że jest za tępa bo jak mówiłem że jednak nie pasujemy do siebie a ja nie chcę się wiazac to mówiła że przecież wszystko się ułoży 🤦🤦

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Weźmie się Michał za takich oj weźmie 

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Dlatego napisałem że sam wygląd nie wystarczy 🤭 miałem kiedyś "przyjemność" obcować z taką. Koleżanka mojej koleżanki. Ale to było tępe 🤭🤭🤭 pierwsze spotkanie jak za wiele nie gadaliśmy to było spoko, drugie już mi się lampka zapaliła. A trzecie jak z nią na 18ke kolegi poszedłem to ją odwiozłem do domu o 23 i wróciłem sam 🤭🤭 i musiałem jej powiedzieć wprost że jest za tępa bo jak mówiłem że jednak nie pasujemy do siebie a ja nie chcę się wiazac to mówiła że przecież wszystko się ułoży 🤦🤦

Dupcyć to nawet trochę strach żeby wpadki nie było.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

jak kukurydza -kosiles cos ? jaka cena ,plony . wilgotnosc

W trakcie koszenia, cena? mam nadzieję że w sumie do 400 dobije, wilgoć od 22 do 26%, plony nieco lepsze ponad 13 ale dokładnie będzie wiadomo jak się wszystko zważy .

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No raczej ona by mu nie upichcila a i dla niego raczej szczyt kulinarnych możliwości to białko z wodą rozrobić 

Jak go było stać na pójście na wesele i to z kimś to i stać powinno go na litr gorzały i jakieś gotowe żarcie.

litr i żarcie to nie to samo co wesele 🙋‍♂️🤦 czemu z seniorem pijesz a nie sam? albo z innym znajomym ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał:

litr i żarcie to nie to samo co wesele 🙋‍♂️🤦 czemu z seniorem pijesz a nie sam? albo z innym znajomym ...

Jakbyś nie wiedział to częściej sam piję niż z kimś. Byłem na tych paru weselach, nic mnie nie zachwyciło i więcej nie pójdę na żadne mimo, że kilka zaproszeń miałem ale na szczęście się to wyczerpuje.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
35 minut temu, Qwazi napisał:

My testowaliśmy ciągniki wypożyczone z nalotami ok 2-3 tys godz. Wszystkie były w mocach 130-150 KM i szóstki. NH, Case, Steyera wśród nich nie było. Sprawdzaliśmy ich użyteczność przy koszeniu qq na kiszonkę. Najgorzej wypadł Class, po nim Fendt i MF, najlepiej JD i DF. Takie testy trwały przez 3 kolejne sezony, po których został kupiony DF. Wcześniej w gospodarstwie były już dwa Agrotrony i JD 6800, zakupione używane. W testach chodziło o wybranie nowych

To macie tych hektarów 🤔 , zetorek w parze ze starą czterdziechą tylko przykrywka 🙄

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To macie tych hektarów 🤔 , zetorek w parze ze starą czterdziechą tylko przykrywka 🙄

Czterdziechy już nie ma. Wydaje mi się, że już chyba powinieneś się zorientować, jakie obyczaje panują w mojej rodzinie. Tu chodzi o gospodarstwo mojego brata. A, że dużo działamy razem i brałem udział w różnych pracach, w tym tych testach, to sobie pozwoliłem napisać kilka zdań na ten temat. A hektarów on parę faktycznie ma🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

@Karol6130  aż tak awaryjne te Masseye że takie rodzynki zagranica wyprzedaje?

U Zdanowskiego widziałem chyba serię 57...tuż po gwarancji z rozwalonym wom

https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-8s-205-dyna-7-bardzo-ladny-full-opcja-225-245-CID757-IDXiPtR.html

Ma wieś obok 57xx i cały czas coś z elektryką 

Fendt chyba 312 też więcej błędów pokazuje niż godzin

Mf 77xx w okolicy latają i to jakoś chodzi 

Jeden się na chwalić nie może 

Brali je dlatego że był czas że massey w kredycie w pewnym wyposażeniu wychodził taniej niż nh wyposażony podobnie

8s jest parę ale jak to chodzi nie mam pojęcia

Jest gospodarz co ma parę masseyów

Model 30xx 64xx 64xx 54xx dla odmiany fendt 9xx i wrócił do masseya seri 8s

Dla mnie massey się skończył na serii 62xx później było gorzej 

Seria 64xx fajna ale tylko ta na mechanicznej pompie

Czyli do 100 koni i roku 2005

Później były już skrzynie dyna6

Jeszcze później inny wtrysk paliwa 

W serii 54xx też było kilka zmian 

Modele 4 cylindrowe były dobre 

5460 do 2007r a 5435 chyba miał pompę wtryskową mechaniczną do końca produkcji

Sześciocylindrowe miały silnik już na elektryce

Tak jak Ci kiedyś pisałem 

Dla mnie bezpieczniejszym wyborem jest teraz kubota 

Tylko że jak ją przyrównywać do mf to trzeba wybrać m6

M5 nie ma ehr

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

24 minuty temu, HF86 napisał:

🤫

4 minuty temu, slawek74 napisał:

znowu piotra uświadamiają 🤣🤣

Ale po co🙆‍♂️

z wiatrakiem pewnie prędzej by wygrał 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v