Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Mam swojego człowieka do zadań polowych. 

Ja szukam takiej co jeździ. Takie mają dużo cech męskich ale dobrze sprawdzają  się zarówno jako gospodynie domowe jak  i w gospodarstwie. Najgorsze są te co niczym nie jeżdżą. One się już do niczego nie nadają, najwyżej na kochanki

szukasz takiej takiej siakiej a Ty co jej masz do zaoferowania? może problem jest nie po stronie kobiet tylko po Twojej stronie

• Thanks 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

jeżeli lekarz wydał Ci zaświadczenie bezterminowo rzadko się zdarza ale są tacy to masz prawo jazdy bezterminowo

Kiedyś badanie wiele osób miało bezterminowe, teraz maksymalnie może ci lekarz na 15 lat wystawić ... Dłuższe jest po prostu niezgodne z prawem.

A jakas podstawa prawna ? 2 lata temu syn dostał bezterminowo we wrześniu 2023r drugi syn dostał bezterminowo

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Głowę, głowę trzeba przebadać takiemu, a tego nikt nie robi, widzi widzi, słyszy słyszy, no to zdrowy, dziadek co najwyżej to już nie tak sprawny fizycznie, lub dostanie w trasie jakiejś zapaści i spowoduje ten wypadek, a nie z kretyństwa.

A co za różnica czy z kretynstwa czy z zapaści, jedno i drugie nie zależne od tej osoby. Tak wnioskuje czytając nie których użytkowników tego forum. I nie mam tu na myśli Ciebie żebyś mnie źle nie zrozumiał. 

Próbujesz coś usprawiedliwić ale argumenty słabe. 

zachorować może każdy niezależnie od wieku czy 70 czy 22lata...

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

9 minut temu, wojtal24 napisał:

jeżeli lekarz wydał Ci zaświadczenie bezterminowo rzadko się zdarza ale są tacy to masz prawo jazdy bezterminowo a ta data co jest na PL to jest po to żebyś co 15l odwiedził urząd i zostawił u nich pieniążka

Ja mam bezterminowo ale też w radiu słyszałem że mają się zato wzionsć.

jak zmienia przepisy to będą dawać na krócej ale Ci co mają bezterminowo to już im zostawia

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, wojtal24 napisał:

A jakas podstawa prawna ? 2 lata temu syn dostał bezterminowo we wrześniu 2023r drugi syn dostał bezterminowo

To dziwne, bo lekarz  nie może wypisać na więcej niż 15 lat obecnie ... I osobiście nie znam nikogo, kto miałby wystawione badania po 2013r na dłużej niż 15 lat ...

B mam bezterminowe(robione przed 2013), ale B+E i A już miałem badania na 15 lat.

A i podstawa prawna:

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury i Budownictwa z 24 lutego 2016 roku w sprawie wydawania dokumentów stwierdzających uprawnienia do kierowania pojazdami (Dz. U. 2016, poz. 231) oraz ustawą o kierujących pojazdami z 5 stycznia 2011 roku, maksymalny termin ważności orzeczenia lekarskiego/psychologicznego jest określony na 15 lat. Badanie przeprowadzane jest wyłącznie przez lekarza orzecznika.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Tak samo jak i kretynem może być każdy... 

Wychodzi na to że nikt nie powinien mieć prawa jazdy 🤭🤭 

3 minuty temu, slawek74 napisał:

zachorować może każdy niezależnie od wieku czy 70 czy 22lata...

7 minut temu, wojtal24 napisał:

szukasz takiej takiej siakiej a Ty co jej masz do zaoferowania? może problem jest nie po stronie kobiet tylko po Twojej stronie

To troll, nie karm go... 

Opublikowano
51 minut temu, wojtal24 napisał:

jeżeli lekarz wydał Ci zaświadczenie bezterminowo rzadko się zdarza ale są tacy to masz prawo jazdy bezterminowo a ta data co jest na PL to jest po to żebyś co 15l odwiedził urząd i zostawił u nich pieniążka

Tak jak Tomek pisze, nawet jak kiedyś miałeś bezterminowo (a miałem B), to przy dorobieniu się kat.A i wymianie blankietu wstawili mi jedno i drugie do 2034r, tj na 15 lat

33 minuty temu, wojtal24 napisał:

Na pewno??? Sprawdź blankiet, bo nie chce mi się wierzyć 

29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To dziwne, bo lekarz  nie może wypisać na więcej niż 15 lat obecnie ... I osobiście nie znam nikogo, kto miałby wystawione badania po 2013r na dłużej niż 15 lat ...

B mam bezterminowe(robione przed 2013), ale B+E i A już miałem badania na 15 lat.

A i podstawa prawna:

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury i Budownictwa z 24 lutego 2016 roku w sprawie wydawania dokumentów stwierdzających uprawnienia do kierowania pojazdami (Dz. U. 2016, poz. 231) oraz ustawą o kierujących pojazdami z 5 stycznia 2011 roku, maksymalny termin ważności orzeczenia lekarskiego/psychologicznego jest określony na 15 lat. Badanie przeprowadzane jest wyłącznie przez lekarza orzecznika.

A nie zmienili ci B na terminowe przy zmianie dokumentu???

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, bratrolnika napisał:

A nie zmienili ci B na terminowe przy zmianie dokumentu???

Zmienili, tylko pozwolisz że dokładnie to opiszę, dla B zapłaciłbym tylko za plastik i jeździł dalej, a dla kategorii A i B+E musze zrobić od nowa badania i też zapłacić za plastik, taka różnica ;) i co najlepsze, pytałem się w WK co by było jakbym tych badań nie zrobił, to wydadzą mi plastik tylko z B, oczywiście to jest na podstawie obecnie obowiązujących przepisów, a te się mogą przecież zmieniać ;)

Czyli dla B mam badania bezterminowe a tylko sam plastik jest terminowy, a dla A i B+E mam i plastik terminowy i badania terminowe.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Się chwale zakupem syna 

IMG_20231105_130331.jpg

Ile taki?, ja poluje na golfa VIII

Opublikowano
7 minut temu, MonteChristo napisał:

Ile taki?, ja poluje na golfa VIII

39

salon pl 150 tyś pierwszy właściciel 100%oryginał, nie tykany do końca serwis 

8 minut temu, szymon09875 napisał:

Urwaliscie coś z ceny ? 

Niech mu służy ;)

Chlopak ze wsi i tdi 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

39

salon pl 150 tyś pierwszy właściciel 100%oryginał, nie tykany do końca serwis 

Chlopak ze wsi i tdi 

Automat czy manual, który rocznik?

Opublikowano
58 minut temu, gregor1284 napisał:

Ototo. Ty patrzę wiesz jak sobie funkcję wydreptać 🤔

A gdzieś bym śmiał 🤭

16 minut temu, Łolek napisał:

Się chwale zakupem syna 

IMG_20231105_130331.jpg

Co to za szkarada z tyłu 😱. Wieswagen fajny i dosyć tani jak na swój wiek bo na dosyć młody wygląda 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, MonteChristo napisał:

Automat czy manual, który rocznik?

Manual 2010 2,0tdi 150Km

5 minut temu, superfarmer02 napisał:

A gdzieś bym śmiał 🤭

Co to za szkarada z tyłu 😱. Wieswagen fajny i dosyć tani jak na swój wiek bo na dosyć młody wygląda 

To z tyłu Nissan cube wóz firmowy mojego brata 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

to że Ty wykręcasz to w 2 miesiące to nie musisz się z nas śmiać ja miesięcznie kręcę 5÷6tys

Michał ja się z nikogo nie śmieje. Tylko z tej gadki. Moim skromnym zdaniem są debile i normalni. Nie zależy ile ma lat i czy jeździ w puszce czy na hulajnodze. Trzeba zrozumieć tych co im się spieszy i czasami kogoś pogonią ale jak ustąpi to wypada podziękować awaryjnymi, to zależy od kultury. Tak samo i mi zdarzy się wymusić wyjeżdżając z podporządkowanej bo jak bym tego nie zrobił to bym mógł stać i godzinami żeby to zrobić zgodnie z przepisami. Debile z premedytacją stwarzają zagrożenie na drodze. Zdążyło się żenie wyprzedził i hamował przed nosem bez powodu , gdy bym miał kamerkę może bym i dziadka stuknął ale nie mam. Choć myślę że to zbędny gadżet bo takich sytuacji nie ma za wiele.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v