Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

no to jednak trzeba pilnować albo można z roga dostać... dostalem kiedyś pod oko dobrze że nie w oko od jedynej sztuki w oborze...

marudzisz 🤭😁

Mnie jak jeden złapał za bok to kurtkę i bluzę rozpruł aż do rękawa, dobrze że na żebrach tylko kreskę miałem. A uratowało mnie to że wrzucił mnie w róg zagrody i nie mógł mnie dalej bić bo rogami się zapierał o narożnik 

Opublikowano
Strongman napisał:

Ale ten byk pewnie grzeczny nie był ze coś takiego sobie zrobił, u mnie wszystko grzeczne i jakoś rogi mi nie szkodzą ale miałem kiedy niegrzeczne.

ale i te grzeczne może się zdenerwować 😁

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Mam czasami coś bez rogów, bezpieczniej jest, ale jak 3-4 nie mają a reszta ma to te 3-4 zawsze z boku stoją. 

A czemu nie usuwasz jak i tak nie wiązane 🤔

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

no to jednak trzeba pilnować albo można z roga dostać... dostalem kiedyś pod oko dobrze że nie w oko od jedynej sztuki w oborze...

marudzisz 🤭😁

Poprostu nie lubię się dzielić 

to klep dalej tą bidę 🤭😁

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Bo nie zawsze kupione są w takim wieku żeby to się dało zrobić.

Chyba że tak

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Taki jest plan 

Nie boisz się że znajdą paragraf za klepanie biedy?

Jak bieda złoży zawiadomienie do prokuratury o znęcanie to sam koń Giertych nie wybroni😁

Opublikowano (edytowane)

Ty aktywny kiedyś coś o jakieś aplikacji na tel o bydlę pisałeś żeby przypominało jak kalendarz w tel.

O zacieleniu powtórkach,sprawdzeniu usg czy zasuszeniu czy porodzie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
23 minuty temu, Strongman napisał:

ale maja zdanie o Podlaskim, w podlaskim to krowiarze mają tyle pieniędzy ze się biją o fendy u dilera co dla przykładu 170km kosztuje 1,2miliona.

Ja był w rozmaitych stronach i wszyscy ze lubelskie i podlaskie to takie biedaki,tylko jak przyjadą to się dziwią.

W d*pie był łorawiok i gie widział. 

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

W d*pie był łorawiok i gie widział. 

Ty to tylko szczekać umiesz a nie porozmawiać i tylko się cwaniaczyć, odpuść sobie a nie zachowujeś się jak jakiś nie wyzyty kawaler.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

On trolluje i się cieszy, że taki strong bystry mu się tłumaczy 🤪 

Ja to wiem i leję na trolla 

Kto szczeka bardziej to nie wiem, nie mam czasu szukać, ale w okolicy żniw pisałeś przez miesiąc, że kupujesz paliwa na cały rok po sierpniu na nowe rozliczenie żeby 2zł złapać. Mówiłeś, że każdy kto nie korzysta to frajer. I co? 😁 

Biegasz z wiadrem na CPN. Znaczy, że hvj twoja gadka warta i szczekasz bez pojęcia. 🙋 

• Like 3
Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Nie boisz się że znajdą paragraf za klepanie biedy?

Jak bieda złoży zawiadomienie do prokuratury o znęcanie to sam koń Giertych nie wybroni😁

Ta akurat tolerancyjna na klepanie, syndrom sztokholmski ma to i się nie rozpruje 

24 minuty temu, Strongman napisał:

Ty aktywny kiedyś coś o jakieś aplikacji na tel o bydlę pisałeś żeby przypominało jak kalendarz w tel.

O zacieleniu powtórkach,sprawdzeniu usg czy zasuszeniu czy porodzie.

Sol z federacji

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Wtedy trzeba odrywać, bo się przykleja. Kurde  Strongman twoja w służbie zdrowia robi. Przecież od bandaży się odchodzi, bo rana z dostępem do powietrza się lepiej goi.  

Może ona tak samo wyuczona zawodu jak mąż ortografii 🙄 się bym nie zdziwił 

Edytowane przez pedro2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, pedro2 napisał:

On trolluje i się cieszy, że taki strong bystry mu się tłumaczy 🤪 

Ja to wiem i leję na trolla 

Kto szczeka bardziej to nie wiem, nie mam czasu szukać, ale w okolicy żniw pisałeś przez miesiąc, że kupujesz paliwa na cały rok po sierpniu na nowe rozliczenie żeby 2zł złapać. Mówiłeś, że każdy kto nie korzysta to frajer. I co? 😁 

Biegasz z wiadrem na CPN. Znaczy, że hvj twoja gadka warta i szczekasz bez pojęcia. 🙋 

Nie prawda że na cały rok ale i pola przybyło ale też wiencej poszło bo nie padało I dziki poryli ze trzeba przesiewać łąki I nie pisałem na pewno że frajer tylko że nowy rok paliwowy i oni to wiedzą i na początku sierpnia zawsze wienksza cena.

Jedynie co dwa lata temu azotu nakupiłem na 2 lata ale już się skończył i kupiłem w tym roku tylko na jeden rok bo drogo a czy będzie drożej to to wale.

Ogólnie jak drogo to się nie kupuję na zapas ,może być drożej i się straci ale trzymam się starej zasady.

Edytowane przez Strongman
  • Confused 1
Opublikowano

Przy kat b+e wbijają automatycznie T ? Jak to jest w dzisiejszych przepisach?

Potrzebował bym uprawnień by spokojnie jeździć traktorem z przyczepami i mysle co było by lepszym rozwiązaniem. Planuje podjąć pracę w gospodarstwie rolnym/ pracę komunalne. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Przy kat b+e wbijają automatycznie T ? Jak to jest w dzisiejszych przepisach?

Potrzebował bym uprawnień by spokojnie jeździć traktorem z przyczepami i mysle co było by lepszym rozwiązaniem. Planuje podjąć pracę w gospodarstwie rolnym/ pracę komunalne. 

Tak robią. Chłopaki na wsi niedawno porobili,okazuje się że jeszcze sporo jeździ na samym B, ja też muszę zrobić E bo jednak jakoś tak bezpieczniej się człowiek czuje wtedy 😀

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v