Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Też kontrastuje. Ja to celuję w taką o pół głowy mniejszą, aby na szpilkach mnie nie przewyższała. Źle wygląda jak kobieta nadrabia szpilkami albo facet kapeluszem

To kominiarze kapeluszami nadrabiają?

Opublikowano
35 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Też kontrastuje. Ja to celuję w taką o pół głowy mniejszą, aby na szpilkach mnie nie przewyższała. Źle wygląda jak kobieta nadrabia szpilkami albo facet kapeluszem

Puszysta, normalna czy szczupła ?

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Przebijam, u mnie to nie urlop tylko dni wolne. 😉 

Ej,ja też nie mam urlopów tylko dni wolne. Chce mieć 2 tygodnie wolnego to mam,no ale wiadomo żeby godziny w miesiącu się zgadzały to później co drugi dzień się robi. Ale jak narazie najdłuższe wolne to był tydzień.

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ej,ja też nie mam urlopów tylko dni wolne. Chce mieć 2 tygodnie wolnego to mam,no ale wiadomo żeby godziny w miesiącu się zgadzały to później co drugi dzień się robi. Ale jak narazie najdłuższe wolne to był tydzień.

żona jak w Biedronce pracuje to mają rozliczenie godzin kwartalne, jak pierwsze dwa miesiące nadgoni, to zdarza się że w trzecim miesiącu pracuje 1x8 godzin

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

żona jak w Biedronce pracuje to mają rozliczenie godzin kwartalne, jak pierwsze dwa miesiące nadgoni, to zdarza się że w trzecim miesiącu pracuje 1x8 godzin

No ale żeby nadrobić to trzeba się narobić trochę...i to jest najgorsze w tej robocie. Ja na co mogę narzekać to na wypłatę,ale jak mam więcej godzin to mam płaconą pełną stawkę plus premia ktoś zazwyczaj kręci się 1000-1300 miesięcznie. No chyba że jest słaby miesiąc to kilka stówek tylko. Największym plusem tej roboty jest to że jest to że stacja nie jest na trasie tylko gdzieś na zadupiu, dzięki temu jak nie ma ruchu dużego to się odpoczywa

@Strongman rano 5 takich na śniadanie zajechało(nie wiem czy wskoczy zdjęcie)

Screenshot_2023-10-27-12-22-16-95_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181.jpg

• Like 1
Opublikowano

Chłopaki jest tutaj jakiś temat o ochronie wód przed azotanami ? Chodzi mi o dotacje na zakup wozu asenizacyjnego , czy są jakieś kryteria odnośnie djp i pojemności itd 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Stan wojenny? 🤔

U nas? A skąd. Wojsko to u nas widok na porządku dziennym. Ale teraz to dużymi przyjechali. Mnie kiedyś chłopaki przewieźli hummerem z karabinem na dachu, kurła palce sobie przytrzasnalem szybą wtedy. Handel paliwem im wychodzi dobrze.

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co tu będziesz Wiesiek siał 🤔

Nic orze na zimę.Na wiosnę qq

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Co to tam za inwazja u Ciebie? Oraz czemu orzesz gołą ziemię? 

wojsko ma stacjonować w lesie 5 dni na tym jeziorku co kiedyś zdjęcie wstawiałem

a orzę już na zimię, to zamoklina a ma padać, raz przejechane tolmetem astatem i niby goło ale jak się przeorze to tak ziele nie będzie rosło na wiosnę jak się nie da wjechać a przeważnie da się wjechać w pół kwietnia, resztą pole długie 600m to raz dwa się zaorze.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Leszy napisał:

Odezwij się, a nie tylko same zdjęcia wrzucasz. Na co, żeś najechał?

nie chciałem już pisać tylko jak na obiad zjadę, wyglonda mi to zapalnik ten czubek od  jakiegoś pocisku tylko już zgnił.Tylko zawsze one jakby aluminiowe byli no nie wiem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Cicho! Cicho! Cisza!

Oświadczyłeś się i chcesz to światu oznajmić?🤣

Opublikowano
27 minut temu, Belaruss820 napisał:

No ale żeby nadrobić to trzeba się narobić trochę...

moja pani pracuje na pół etatu, to w jej przypadku byłoby bez sensu jechać na cztery godziny, jak już pojedzie to przynajmniej 6-7 pracuje

Opublikowano

Aaa, to teraz datę uzgodniliście.

Jeszcze trochę i dowiesz się co to noc poślubna 🤭

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

2000 bym kupił ale jak nie chce mnie widzieć  . Tu nie chodzi o to że ja nie chcę "zainwestować"

Teraz nie ma klimatu do zakładania rodzin. Sytuacja polityczna niepewna, pewno transfery socjalne do rodzin zostaną wstrzymane. Może nie od razu bo prezydent będzie vetował, ale nim się dziecko urodzi jego kadencja się skończy i trza będzie chować za swoje. Ja się wstrzymam na razie. Wytrzymałem 33 to i te 4 dam rady, albo ogarnę w tym czasie pannę z dużym...😮

gospodarstwem😆

TY tak na poważnie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v