Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

No i odwołali ujemne temperatury

a chciałbyś 🤔 mi do tej zimy nie spieszy się...9* LLU

gringo1984 napisał:

Nie krowy... tylko wybory. Zapomniałeś?:P

zazwyczaj w niedzielę u nas mniejszy ruch ale jeden szybo samochodem po zapierdzielał pewnie na wybory się spieszył 🤔🤪

Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

☁️

Coś tam wieczorem popadało. 

📢📢📢📢📢

Człowieki wiecie co zrobić dziś 🖊️ by POjepóf nie było

w domu siedzieć 🤔😁

Ryszard nie uprawiaj polityki bo to zakazane dzisiaj i lepiej wogóle..

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢

Ja tam wolę wysikać się do pisuaru ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

☁️

Coś tam wieczorem popadało. 

📢📢📢📢📢

No trzeba popisaać trzecią nogę żeby na  boso nie chodzić 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

No i odwołali ujemne temperatury

Nawet mi to pasuje, zboża się popryska w tygodniu. Czym prysnąć jęczmień zimowy od chwasta żeby było bezpiecznie

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

a chciałbyś 🤔 mi do tej zimy nie spieszy się...9* LLU

zazwyczaj w niedzielę u nas mniejszy ruch ale jeden szybo samochodem po zapierdzielał pewnie na wybory się spieszył 🤔🤪

w domu siedzieć 🤔😁

Ryszard nie uprawiaj polityki bo to zakazane dzisiaj i lepiej wogóle..

To tylko znaki

Opublikowano
9 godzin temu, gringo1984 napisał:

Nie ukrywam, że przydałaby się kobieca ręka ale jest jak jest

No przydała by się ,  ale ta szkoła życia kosztuje 😉

Opublikowano
55 minut temu, Rolnik1973 napisał:

46 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wybrać mądrze by 🌈 była tylko na niebie

Cały rok masz na obrzucanie się z innymi gównem w temacie o polityce. Ale nie.... w dzień wyborów jeszcze trzeba nie wytrzymać i przyjść pier**lić o pojebach i tęczy. Zamiast manifestować tak tu swoją biedę intelektualną - idź i zagłosuj zgodnie ze swoimi poglądami i przekonaniami, bo kierowania się rozumem Ci proponować nie będę.

• Like 7
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

7* wieczorem popadało, czuć jesienią 

Cześć siema 

@Agrest Sławku ty pewno planujesz krowy hodować bo w niedzielę tak wcześnie wstałaś 

Azaliż otóż nie.

Byłem odebrać zamówione kury na targu w Zwoleniu.

Kura 9m-cy po 25zł. Co zniosły w klatce to klienta🤣 Przywiozłem 16 kur i 5 jaj. Po drodze któraś zniosła kolejne ale opierdoliły nim dojechałem😁

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Azaliż otóż nie.

Byłem odebrać zamówione kury na targu w Zwoleniu.

Kura 9m-cy po 25zł. Co zniosły w klatce to klienta🤣 Przywiozłem 16 kur i 5 jaj. Po drodze któraś zniosła kolejne ale opierdoliły nim dojechałem😁

W niedzielę jest targ 🤔

Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

Nawet mi to pasuje, zboża się popryska w tygodniu. Czym prysnąć jęczmień zimowy od chwasta żeby było bezpiecznie

Quelex complet pak chyba u mnie pójdzie. 

Też w tygodniu muszę psiuknac bo wylazł w całości, wschody bardzo nie równe przez tą suszę...

Co do wyborów. Jadąc przez Piłę ostatnio dokonałem wyboru. Młoda, ładna, ma mój głos 🤭

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W niedzielę jest targ 🤔

Tak typowy tylko zwierzęcy. Nawet nie wiedziałem. Sprzedających pewno blisko tysiąca. Gołębi parę tysięcy, kur kaczek ozdobnych królików psów i uj wie co jeszcze

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W niedzielę jest targ 🤔

W Płońsku kiedyś zawsze był w niedzielę targ, sporo ptactwa też tam handlowali, ale czy nadal jest to nie wiem.

Już nawet nie wspominam o legendarnej niedzielnej giełdzie w Słomczynie, gdzie można było dostać wszystko, a jak nie mieli to za pół godziny załatwili xD  Słomczyn od czasów Allegro/OLX to już nie to ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tak typowy tylko zwierzęcy. Nawet nie wiedziałem. Sprzedających pewno blisko tysiąca. Gołębi parę tysięcy, kur kaczek ozdobnych królików psów i uj wie co jeszcze

To fajnie

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Kura 9m-cy po 25zł. Co zniosły w klatce to klienta🤣 Przywiozłem 16 kur i 5 jaj. Po drodze któraś zniosła kolejne ale opierdoliły nim dojechałem

A u nas nie spotkałem się chyba nigdy z tym, że ktoś na zimę kupuje kury. Zawsze na wiosnę młode się kupowalo

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A to dziwne? Giełda ptaków w Pszczynie zawsze w niedziele. Pierwszą i trzecią miesiąca.

No pytam tylko

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

W Płońsku kiedyś zawsze był w niedzielę targ, sporo ptactwa też tam handlowali, ale czy nadal jest to nie wiem.

Już nawet nie wspominam o legendarnej niedzielnej giełdzie w Słomczynie, gdzie można było dostać wszystko, a jak nie mieli to za pół godziny załatwili xD  Słomczyn od czasów Allegro/OLX to już nie to ...

Słomczyn to i ja dobrze znam

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

A u nas nie spotkałem się chyba nigdy z tym, że ktoś na zimę kupuje kury.

U nas w handlu jeszcze są młode. Sam we wrześniu dokupiłem. Jak zaczynają w lutym tak są dostępne do października, nawet listopada. Kaczki od kwietnia aż do sierpnia a czasem i dłużej. Gęsi kwiecień - maj. Indyki - maj. Perliki brojlerowe od lutego - marca do lipca, nawet sierpnia czasem. A brojlery to przez okrągły rok się bierze.

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

A u nas nie spotkałem się chyba nigdy z tym, że ktoś na zimę kupuje kury. Zawsze na wiosnę młode się kupowalo

To bez różnicy ,sam kupuje o różnych porach roku

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

A co mam robić jak 4 sztuki zostało. Żeby było śmieszniej to u mnie kura kilkunastotygodniowa 40 zł i na jajo trzeba z dobry miesiąc czekać.

U mnie 2 l z mżawki. Dobre i to.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v