Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Na chłopski rozum to uchwyty spawalnicze są znormalizowane, więc powinno pasować do każdego z takim łączem 

bardziej o uchwyt i spawarkę chodzi bo po oznaczeniu ciężko coś znaleźć w necie a się zastanawiam czy części zamienne znajde do tego

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Ja pierdacze w tym roku mam taki odsiew wśród najbliższych, że mało zaufanych zostało...🙆  U kuzyna spalił się dom, pomagałem 2 tyg non stop, dolke niezłą dalem bo wioska zbiórkę zorganizowała, firmę do dachu w 3 dni ściągnąłem. Ostatnio zaoferował się, że pomoże mi do kartofli, przyszedł na dwa dni, pytam ile chce kartofli, a ten że nie chce bo nie jedzą. Mówi daj 170dniowki po znajomości i kwita 😁 myślałem, że mnie z butów wyrwie. Żonka wściekła za 10 minut przyjechała oddać, ale nie wziąłem. 

Który tu mówił, że warto pomagać bo dobro wraca? Bo już trzecia sytuacja gdzie zostałem wyruchany bez mydła 😉

Zacznij sobie dobierać towarzystwo 

4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Chyba łolek

E gregor zadałem pytanie

I?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, PAN88 napisał:

Wcale  dużo  nie  chciał🤣 

A na poważnie  to pamiętaj  litość to zbrodnia a dwa kto ma miękkie serce to twardą tylną część ciała tam gdzie  kończy się  kręgosłup. 

Nie  @Qwazi albo @Łolek tak twierdzili. 

Warszawo  witaj😁😁 Kawalerski czas start

Żenisz się 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Słuchaj, to jest cała rodzinka taka interesowna, ten tu też, sam raz pisał jak łoił znajomych na zbożu, nie było kolega nie kolega, no i karma wróciła, wyruchał wilk razy kilka, i wyruchali w końcu i wilka.  :P

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

@slawek74 Sławku nie potrzebujesz słonecznika dla krówek? Znajomy ma pół przyczepy jakby co dam namiar, dzis wykosił. Wipasz podobno nie skupuje od dzisiaj 🤦‍♂️

A po ile płacili może wiesz?

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Słuchaj, to jest cała rodzinka taka interesowna, ten tu też, sam raz pisał jak łoił znajomych na zbożu, nie było kolega nie kolega, no i karma wróciła, wyruchał wilk razy kilka, i wyruchali w końcu i wilka.  :P

Oj tam. 170 zł to i tak poniżej minimalnej stawki godzinowej:P

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

A tego nie wiem 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Ale najbardziej co za ,a co przeciw?

Salcesonu czy jakich kurzych żołądków to nie poruszę. Ulubionego dania też nie mam. Wczoraj to co ja tam jadłem 🤔 rano pewnie jajka po wiedeńsku ze 3 sztuki, na obiad to ze 4 rolmopsy po kaszubsku i kolo 16 jogurt z platkami qq bez glutenu. Dzis rano to jedną cebulę duszoną i w to jedno jajko, na obiad 2 pęta kielbachy i 2 kromki razowego chleba a na kolacje 2 kromki razowego chleba i z pol plata sledziowego w sosie musztardowym. W tygodniu to ktoregos dnia jeszcze slonine wedzoną jadlem

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Salcesonu czy jakich kurzych żołądków to nie poruszę. Ulubionego dania też nie mam. Wczoraj to co ja tam jadłem 🤔 rano pewnie jajka po wiedeńsku ze 3 sztuki, na obiad to ze 4 rolmopsy po kaszubsku i kolo 16 jogurt z platkami qq bez glutenu. Dzis rano to jedną cebulę duszoną i w to jedno jajko, na obiad 2 pęta kielbachy i 2 kromki razowego chleba a na kolacje 2 kromki razowego chleba i z pol plata sledziowego w sosie musztardowym. W tygodniu to ktoregos dnia jeszcze slonine wedzoną jadlem

Mało jadasz Mietek

Opublikowano
20 minut temu, PAN88 napisał:

A na poważnie  to pamiętaj  litość to zbrodnia a dwa kto ma miękkie serce to twardą tylną część ciała tam gdzie  kończy się  kręgosłup. 

Jakbym twardo grał, to bym teraz siedział po turecku i czekał, jak mi głowice zrobią...jeszcze z tydzień. Albo bym wywalił PLN y na nowe...i i tak bym nie wiedział od czego uszczelkę wywaliło...a tak to se pożyczonym ciągnikiem zasuwam, a mój oczekuje... A jak mi się kosiarka zepsuła, to może za dwa dni by mi ktoś usługowo koszenie dokończył, bo wszyscy zbierali, a tak to od ręki kosiarka razem z ciągnikiem i skoszone... Sąsiad też by mi darmo słomy nie dał...i to sprasowanej. Ile drobnych napraw ślusarskich mi drugi sąsiad zrobił darmo, a grubsze niemal po kosztach...jak prądu nie było, to szwagier bez proszenia, sam przyjechał krowy wydoić...u mnie to jakoś funkcjonuje🤷

• Like 4
Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał:

Widzę, że czas najwyższy zmienić stosunek do takich sytuacji i mieć wyjebane na czyjeś nieszczęście.

8 minut temu, gregor1284 napisał:

I?

Mietek, wiesz że z byle kim się nie zadaję, wiesz że nie kieszeń mnie teraz boli tylko co innego.

Pieniądz dzisiaj jest, jutro może go nie być, a z ludźmi żyje się całe życie. 

Rękę dał bym za niego, że mogę liczyć na pomoc. k**wa teraz nie miałbym ręki...

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, PAN88 napisał:

Takie życie

No ja i nadal tak twierdzę  

@pedro2@pedro2 i widzisz kto w tej sytuacji wyszedł na fiuta, bo chyba nie ty

Mów o tym głośno na wsi ludzie go zweryfikują , jak ktoś mnie w  uja zrobił to tego nie kryje zwolenników mi to nie przysparza, zostają ci naprawdę wartościowi 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Jakbym twardo grał, to bym teraz siedział po turecku i czekał, jak mi głowice zrobią...jeszcze z tydzień. Albo bym wywalił PLN y na nowe...i i tak bym nie wiedział od czego uszczelkę wywaliło...a tak to se pożyczonym ciągnikiem zasuwam, a mój oczekuje... A jak mi się kosiarka zepsuła, to może za dwa dni by mi ktoś usługowo koszenie dokończył, bo wszyscy zbierali, a tak to od ręki kosiarka razem z ciągnikiem i skoszone... Sąsiad też by mi darmo słomy nie dał...i to sprasowanej. Ile drobnych napraw ślusarskich mi drugi sąsiad zrobił darmo, a grubsze niemal po kosztach...jak prądu nie było, to szwagier bez proszenia, sam przyjechał krowy wydoić...u mnie to jakoś funkcjonuje🤷

Jakoś to i u mnie funkcjonuje. Ale nie ze wszystkimi...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Ale że też szwagrowi chciało się krowy ręcznie doić 🧐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v