Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

8 minut temu, Augenthaler napisał:

proponuję rozpocząć wątek poświęcony memu zdrowiu.

Złamane serce to jest też tak jakby temat zdrowotny

1 minutę temu, Łolek napisał:

Kto vw tym związku był toksyczny 

Podobno tamten facet

a może ona miała takie szczęście do toksycznych facetow🤔🤭?

Krzysztof81 napisał:

11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ciebie głową boli.Oco ci chodzi.

Bo jęczysz i kwęczysz jak piz*a a nie chłop. 

chyba pomyliłeś Marcinow🤭😆😆😆

marcin19071980 napisał:

31 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ty bierz się w garść, ogarnij się i jedź na qrwy to poczujesz się lepiej,a nie tu smuty sączysz. Gdzie mieszkasz? Poszukam ci zaraz jakiś w okolicy.😉

Ciebie głową boli.Oco ci chodzi.

chyba Krzysiek pomyli Marcinów znaczy się nie porozumienie takie

Agrest napisał:

Jeszcze nie, ale kręgosłup całkiem wysiada, aż nogi podcina .  Pierwszy zakup od tak dla zakupu, bez większej radości. 

pochwal się dużo ha?

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

"szlachetne zdrowie ten tylko się dowie kto je stracił..."

No z  Kochanowskiego  fraszki ,sam początek ,i ze dwa wyrazy z kontekstu ,ale starania widzę 👍😉, i początek   Pana Tadeusza ,i to się nie gryzie 🤗😉

• Haha 1
Opublikowano
gringo1984 napisał:

4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Przyjmuję ale na drugi raz zastanów się co do kogo piszesz.

Do kogo by nie było nieładnie nazywać dziewczynę ruchadłem i naśmiewać się z kogoś komu zawalił się cały świat. Owszem jakiś żarcik bo  z boku może to śmiesznie wygladać i za jakiś czas jak Marcinowi przejdzie sam się będzie śmiał:)

świat to się może zawalić jak stwierdza komuś śmiertelną chorobę lub osobie bliskiej a nie jak roztaniesz sie z baba

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
Łolek napisał:

2 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

Pierdoły to  sam  piszesz i  kilku  przytakiwaczy   skala  jest  dużo większa  ale nie zap....fizycznie jak  masz trochę  oleju we łbie  poza  tym  czytaj  ze  zrozumieniem , jak komuś  nie odpowiada to  popylasz do kogoś  i   tyle w  temacie  sam  próbowałem  różnych zajęć  w kraju i za  miedzą  , i wszędzie dobrze gdzie nas  nie  ma  , jest  gospodarka  rynkowa  i  o stabilnej cenie  można zapomnieć  sam  jestem  dostawcą  mleka , jest do  du.....py  ale  będzie  lepiej  , przez ponad  30  lat  gospodarzenia  przeżyłem  już  co najmniej kilka takich  załamań   mleka  , przeżyję  i  to . 

Dostawca mleka 30 lat gospodarzysz i jeszcze za granicę dorobić jeździsz to całkiem nie spójne się wydaje 

on za granicę a kobita z ojcami doi

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, Qwazi napisał:

Że niby do awantury miał prowokować...

Nie chce mi się w to wierzyć, są tu prowokatorzy, tylko banują ich ofiary.

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Zwykłym nasadowym. 

To pewnie zbyt mocno dokręciłeś i popękały

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

Teraz to myślę że nie potrzebnie się w to pchałem, ale mądry Polak po szkodzie 

Ale już zaczęliśmy o tym dyskutować a Ty jako starszy kolega możesz udzielić mi odpowiedzi. Oglądałem ostatnio jakieś stare PKF i koło płońska chłopy cieszyli się z plonu pszenicy 3tony z hektara a teraz 9 mało. Wtedy i z tych 3 ton jakoś wyżyli a teraz się nie opłaci. O co kaman?

też lubię popatrzeć na PKF tylko wtedy nie było w domu 4telefonow 3÷4aut w domu jeden telewizor nie wspomnę o tych wszystkich dobrodziejstwach w kuchni itp teraz mamy inny poziom życia i inne koszty kiedyś rolnik miał swoje jajko mleko mięso warzywa a dziś rzadko który koszty. kiedyś były inne odniany syplna 100kg saletrzaku na pszenicę i wszystko opryskal chwastoksem a dziś 2 3 x N grzybowski inne takie a wiadomo wszystko kosztuje

Łolek napisał:

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale już zaczęliśmy o tym dyskutować a Ty jako starszy kolega możesz udzielić mi odpowiedzi. Oglądałem ostatnio jakieś stare PKF i koło płońska chłopy cieszyli się z plonu pszenicy 3tony z hektara a teraz 9 mało. Wtedy i z tych 3 ton jakoś wyżyli a teraz się nie opłaci. O co kaman?

Koszty się mnożą, kiedyś telefon u sołtysa, auto jedno na kilka domów Frania to prania, krzaki na rowie wyciął i w kuchni ogień palił, kartofli z barszczem pojadł i żył, a to co teraz  się dzieje to ciężko ogarnąć 

o to samo napisałem

Łolek napisał:

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Koszty się mnożą, kiedyś telefon u sołtysa, auto jedno na kilka domów Frania to prania, krzaki na rowie wyciął i w kuchni ogień palił, kartofli z barszczem pojadł i żył, a to co teraz  się dzieje to ciężko ogarnąć 

o to samo napisałem nie czytając Twojego

Leszy napisał:

13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kiedyś w portkach lnianych a teraz trzeba mieć rurki w szafie

Rurki? Naprawdę? To się zaczyna wyjaśniać czemu z kobietami nie idzie :D😜 

I rozszyfrowałeś goscia

kizak napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

"szlachetne zdrowie ten tylko się dowie kto je stracił..."

No z  Kochanowskiego  fraszki ,sam początek ,i ze dwa wyrazy z kontekstu ,ale starania widzę 👍😉, i początek   Pana Tadeusza ,i to się nie gryzie 🤗😉

Pan Tadeusz wczoraj był na stole ale Kochanowskiego nie pamiętam 😆😆😆 pocieszajace jest to ze Morawiecki też tego nie ogarnia i to publicznie na konferencji prasowej.

Agrest napisał:

48 minut temu, wojtal24 napisał:

pochwal się dużo ha?

3,58

Gratuluje l. niech rodzi

Opublikowano
22 minuty temu, wojtal24 napisał:

też lubię popatrzeć na PKF tylko wtedy nie było w domu 4telefonow 3÷4aut w domu jeden telewizor nie wspomnę o tych wszystkich dobrodziejstwach w kuchni itp teraz mamy inny poziom życia i inne koszty kiedyś rolnik miał swoje jajko mleko mięso warzywa a dziś rzadko który koszty. kiedyś były inne odniany syplna 100kg saletrzaku na pszenicę i wszystko opryskal chwastoksem a dziś 2 3 x N grzybowski inne takie a wiadomo wszystko kosztuje

o to samo napisałem

I rozszyfrowałeś goscia

Ojciec tylko pracował na etacie i po godzinach tyrał matka w domu chałupniczo szyła, nas trzech w tym brat był leżącym kaleką , to pamiętam ja mi matka koszule i spodnie szyła pewno nie z bogactwa pincet plusów ani z opieki nic nie dostawali, ziemi mieli 2ha to krówkę i macior trzymali, jak powiesz to dzieciakom to brzmi jak ruski film 

Opublikowano
Łolek napisał:

22 minuty temu, wojtal24 napisał:

o to samo napisałem

I rozszyfrowałeś goscia

Ojciec tylko pracował na etacie i po godzinach tyrał matka w domu chałupniczo szyła, nas trzech w tym brat był leżącym kaleką , to pamiętam ja mi matka koszule i spodnie szyła pewno nie z bogactwa pincet plusów ani z opieki nic nie dostawali, ziemi mieli 2ha to krówkę i macior trzymali, jak powiesz to dzieciakom to brzmi jak ruski film 

jestem kilka godzin młodszy od Ciebie ale dokładnie tak było ciuchy się podzielało po starszym rodzeństwie fakt że była inna jakość tych ubrań (dziś te ubrania to nawet jednego nie wytrzymają dzieciaka) babcia czy mama naszywala laty na kolana, słodycze były na święta (znaczy wyrób czekolado podobny taka Milka z PRLu) mięso os święta albo po świniobiciu weź zrob dziś dzieciakowi do szkoły kanapkę z pasztetową czy kaszanka to Cię do szkoly jeszcze wezwa

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, bratrolnika napisał:

Z ciekawości zapytam: w jakie maszyny do bobu masz zamiar inwestować???

No właśnie mógłbyś podpowiedzieć, bo z tego co pamiętam to Ty pisałeś, że tata sadzi. Oglądam na olx sadzarkę, która będzie też do cebuli i czosnku oraz łuskarkę, gdyż ręczne obieranie jest niezwykle pracochłonne. 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Agrest napisał:

No i mamy to, kolejny gwóźdź do trumny.  Chyba już do wieka🤷‍♂️

20231005_134417.jpg

Dużo jeszcze zostało tych hektarów w powiecie?🤭

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Na śmietniku amerykańskiej ambasady 

nie, tam to maszynkę do golenia

6 minut temu, Warmiak napisał:

No właśnie mógłbyś podpowiedzieć, bo z tego co pamiętam to Ty pisałeś, że tata sadzi. Oglądam na olx sadzarkę, która będzie też do cebuli i czosnku oraz łuskarkę, gdyż ręczne obieranie jest niezwykle pracochłonne. 

brat sadzi

w mojej opinii ważniejsze niż sadzarka jest łuskarka (najlepiej taśmowa-nie wtykana) i myjka

taśmociąg odbierający łuskwiny spod maszyny i wyrzucający je na przyczepę też zastępuje pracę jednego człowieka

wszystko zależy od tego jaka skala, ile będziesz sadził

u nas na daną chwilę są trzy łuskarki

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Siemanko...9°...

Nie. Sieradzak

Że niby do awantury miał prowokować...

Toż to niespotykanie spokojny człowiek. Czytałem na profilu jego ostatnie posty. 

Nic wielkiego. 

Bartek chyba moich wpisów nie śledzi. 🤪🤣

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, bratrolnika napisał:

phi, ruscy naukowcy wynaleźli kiedyś wodę w proszku, do tej pory kminią w czym ją rozpuścić

Wódę w proszku a rozpuszczają w spirytusie😅

Edytowane przez witejus
Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Dużo jeszcze zostało tych hektarów w powiecie?🤭

Zmusiĺeś mnie do obliczeń. Mam 0,07% powierzchni powiatu.🤣

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

świat to się może zawalić jak stwierdza komuś śmiertelną chorobę lub osobie bliskiej a nie jak roztaniesz sie z baba

Oczywiście, że tak. Ale z jego perspektywy tak to dziś wygląda.

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

o to samo napisałem

Pan Tadeusz wczoraj był na stole ale Kochanowskiego nie pamiętam 😆😆😆 pocieszajace jest to ze Morawiecki też tego nie ogarnia i to publicznie na konferencji prasowej.

A nie ,raczej u Ciebie po imprezie go nie było ,gdyż o awans  w ,,siatce'' na igrzyska walczy😉, czy on z tamtym z Czarnolasu rodzina to nie wiem ,cza by Jego dziadków podpytać 🤔,tu nieopodal  . No w sumie same przywudce na naklejkach butelkowych .     A Polak   ,,swojego'' przy wódce ,,ma'' '😐         ,,co kraj to obyczaj ,w Polsce tak się dzieje ,wódkę ,[swego wroga] ,Polak w mordę leje''   🙆‍♀️ . Trza by z 4 ha pograbić ,i z 6 bel ukręcić zakim wilgoć z wczorajszego deszczy trzyma ,a może darować i jeden hektar co dzień i od razu pod ryje oddać 🤔 Aktualnie 6 ,jeszcze z jedna noc i przymrozek murowany .

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Zmusiĺeś mnie do obliczeń. Mam 0,07% powierzchni powiatu.🤣

Jeszcze trochę i będzie 100%.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v