Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, slawek74 napisał:

🤣🤣🤣🤣👍☝ komu Ty to napisał 🤭🤣🤣🤣

https://youtu.be/CwfiwvCfRp8?si=IjRJghlMS1aVd3kz

narpiew zarzad i ,,prezesów,,...

Aaaa,no tak 🤪.Ale on pisał że miał 11nastke to chyba trochę bardziej cywilizowany.

33 minuty temu, jacus napisał:

a nas sieradzaki-nawiezli ziemniakow po 20 gr i po zarobku...

trzeba sie brac za sortowanie-cieplo ,slonce wyszlo ,po poludniu do pola a teaz woreczki w ruch..

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/wypadki-w-rolnictwie/dramat-pod-krotoszynem-dziadek-przejechal-ciagnikiem-1-5-rocznego-wnuczka-chlopczyk-zmarl-2491473?fbclid=IwAR0-KlZPNJrovBwDenRYTtDXqVrDd20zPsN8vn3GzwTwsM-7CKi8wEdamwM

Jak po 20gr przecież to 3zl worek.Nie ma takich cen od dawna.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Wczoraj sznurówka mi się o pedał we wózku zaplątała i wyrżnolem o glebe więc widać wczoraj tai kontuzjowy dzień był.Tak sobie lewa nogę wykręciłem że cała mnie boli niestety nie zwalnia mnie to z roboty,EH.

Star odpalony po dwóch dobach w np listopadowy poranek na giełdzie powodował zasłonę dymną na połowę Łodzi.Ale i tak było fajnie😁

Mnie też nie zwalnia,już na polu jestem ale narazie zarownuje bruzdy. Co to będzie jak z ciągnika wysiądę,dobrze że dwa są i przeczepiac sie nie trzeba 

Opublikowano

Sławek Ty mnie chcesz nabawić schorzenia laryngologicznego, czy psychiatrycznego 🤔🙆🤭...

Apropos starej gwardii, to wczoraj mi się lekko stare czasy przypomniały. Żem się po węgiel wybrał i postałem w kolejce ze 2 godziny. Ciągniki z przyczepami na drodze do składu grzecznie czekały, jak za minionego systemu. Tam, gdzie ten Belarus zielony na fotce, on też na drodze stał

8 minut temu, Karol6130 napisał:

Dla tych co się ze mnie śmieli jak pisałem że będzie taniej 

https://vm.tiktok.com/ZGJ7jK6Qq/

@Aktywnyrolnik7245Marcinek bierz pod uwagę ale czekaj po wyborach 

Miałbyś całą linie 

Chyba im jakieś szkolenie z komunikacji społecznej i dykcji zrobili🤔...ale tylko jakieś mocno podstawowe

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

To samo jest na Zjazdowej ale zejście jest katastrofalne.A ceny transakcje są zazwyczaj niższe.H...sie zrobiło a co to miało nie być.

Bo my to jeszcze stara gwardia która boje na giełdach towarowych tego kraju wiele lat prowadziła w warunkach nie jednokrotnie urągających człowiekowi.Ale jest co wspominać 😁.Te tygodniowe walki to zazwyczaj na Wrocławiu były prowadzone .Na Warszawie to najbardziej wk... mnie Siedleczczaki brudasy pier.....i te ich graty.Ja pier.., jakimi oni okrętami jeździli to czacha dymi.

Co za graty mieli? Chyba nie z ogórków obcinane?

40 minut temu, HF86 napisał:

tu kadrę trzeba wymienić, a nie trenera 

Jak burdel przynosi straty to się panienki zmienia a nie firanki!

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Co za graty mieli? Chyba nie z ogórków obcinane?

Autobusy,Jelcze 325 Stary 28 i to wszystko w stanie takim że nie wiadomo jak to dojechało na giełdę oczywiście obowiązkowo z przyczepami.Te h....po tydzień albo i więcej na giełdach siedzieli nie myli się nie golili kartonami poprzykrywani na tym dziadowskim towarze.Kur.....koszmar.Najlepiej  było jak miejsca na biwak szukali to zawsze wywoływało popłoch i modlitwy aby tylko koło mnie nie stanoł bo nic się nie sprzeda 

26 minut temu, PAN88 napisał:

@marcin19071980 riwiera też tak podatna na peka jak vineta? Chyba też po tym roku  kończę przygodę z bellarosa

Riviera jest OK przynajmniej nie zaobserwowalem spękań u siebie.Belaroza u mnie też już zakończona raczej definitywnie

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02a4QUuyU8vSRThP5ywyrMLqDkkYona7YW335LwQAzt2dr336RMhVUo4m1Gja8Ppstl&id=100063486703654.Ma ktoś jeszcze jakieś wątpliwości co do intencji tego kraju?

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja mam w nosie jakie mają intencje.

Słonecznie, ciepło. 

Ty nie interesujesz się polityką ale ona interesuje się tobą.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W moim życiu ona nic nie zmieni.

Próżne gadanie. A z kurami już zapomniałeś jak było? Gdyby jednak przeszedł ten obowiązek zgłaszania hodowli to już byś kur nie miał, przynajmniej tak pisałeś 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Próżne gadanie. A z kurami już zapomniałeś jak było? Gdyby jednak przeszedł ten obowiązek zgłaszania hodowli to już byś kur nie miał, przynajmniej tak pisałeś 

No to bym nie miał no i co z tego? Mniej roboty bym miał. I leżenia więcej. Albo miałbym na nielegalu. Nawet jakbym się tą polityką zainteresował jak Ty - co człowiek zmieni? Nic. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Czyli jakieś zmiany w Twoim życiu by były a napisałeś że nie ma żadnego wpływu na Twoje życie.

Takie zmiany to nie zmiany. Diametralnie mojego życia nie zmieni, chyba, że będzie wojna. No bo co mi zmieni? Miejsce zamieszkania? Może jak wysiedlą. Kobieta w domu? Też nie bardzo.  No i jakie więcej mogą być zmiany? No chyba, że zdechnę albo przykuty do łóżka będę.

Opublikowano

Ale jakiś porobiony chyba 

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Takie zmiany to nie zmiany. Diametralnie mojego życia nie zmieni, chyba, że będzie wojna. No bo co mi zmieni? Miejsce zamieszkania? Może jak wysiedlą. Kobieta w domu? Też nie bardzo.  No i jakie więcej mogą być zmiany? No chyba, że zdechnę albo przykuty do łóżka będę.

To czemu teraz kur nie zlikwidujesz i pola w dzierżawę nie dasz jak ci wsio jedno? 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

To czemu teraz kur nie zlikwidujesz i pola w dzierżawę nie dasz jak ci wsio jedno? 

Bardzo prawdopodobne, że po przyszłych żniwach nie będzie nic obsiane i będzie spasione zboże to co jest a potem nie będzie niczego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v