Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

17 minut temu, wojtal24 napisał:

ale co sie dziwisz? zawsze musi być Teb pierwszy raz ja kiedyś też zasialem pierwszy raz pszenicę innego razu zasialem kukurydzę a jeszcze innego rzepak warzyw nie tykam bo wiem że do tego trzeba mię wode=studnie i wiele sprzętu innego a to tak zawsze jest że jak coś placi jednego roku to na następny rok jest pełno napalencow

Chryzantemy na kwitnienie czym pryskałeś? Dla kolegi pytam

ale od czego ? od chorób czy od szkodników? od szkodników to Decis Karate coś tego typu a od chorób to muszę zerknąć bo nie pamiętam

Opublikowano
14 minut temu, brodziak81 napisał:

Nasze rewiry 20 lat za wami albo i jeszcze wiecej🤷‍♂️

Łe tam to jest OK tylko tego wożenia przekladania układania.

Opublikowano
31 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Życie to jest nic nie warta egzystancja.

Ładnie nalało od rana.

20230919_151211.jpg

tyle toto bym był bardzo zadowolony 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Sucho nie pada.

U mnie na szczęścia pada już od dwóch godzin... będzie przyjemniej siać... kilka ha mam do obsiania...

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

I ten gość będzie nim ziemniaki z 3hektarow sortować?To dobrze że mu to sprzedałeś, szybciej się zniechęci.

Znowu się czepiasz. Toć to profesjonalna linia do sortowania z pakowaczką. Waga na oko 💪

Niecałe 5mm. Chwasty w poplonie się ucieszą 

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Wyposażenie po h....Odciski i przepuklina w gratisie 

mozna silnik z motoreduktorem zalozyc-jak na moje arealy wystarczy.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Pisz w ludzkim języku.

Z czym?

z rim cim cim - w tlumaczeniu z chinsko-goralskiego-z seksem 

Opublikowano
42 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Oryginał. Może jeszcze 920,ale 820 też mógł być. Pamiętam jak zaczęła się moda na Belarus,znajomy identycznego kupił tylko czerwonego. Chcieliśmy też kupić takiego ale wujek co miał 82.1(były takie oznaczenia) mówił że skrzynia jakaś nie bardzo co się okazało że 4 biegowa no i kupił ojciec 820. Tutaj w okolicy jest też zielony,były jeszcze niebieskie w tej masce.

Ten miał na masce 820.1...tak się właśnie przyglądałem. Najpierw myślałem, że ten dach to jakiś  dołożony, ale później stwierdziłem, że raczej nie...

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

I ten gość będzie nim ziemniaki z 3hektarow sortować?To dobrze że mu to sprzedałeś, szybciej się zniechęci.

Nie jest tak źle, sadzeniaka tym robiliśmy. Fakt że trzeba było gablami do tego sypac, ale te 10-15 ton na spokojnie w dwa dni się tym zrobiło. 

Później jak nie było ludzi to wszystko świeże co roku i jak się policzyło koszty przy zrobieniu swojego sadzeniaka a kupnie świeżego to dużo drożej to nie wychodziło... całe szczęście już zabawy z przemysłem nie ma. Ostatni raz chyba w 2016 roku było 16 ha posadzone. Na jesień sprzedane wszystkie maszyny do ziemniaka żeby nie korciło wrócić.

Opublikowano
5 minut temu, Ikarus napisał:

Z babą cy sie Wom układo?

Nigdy nie miałem, nie mam i miał nie będę.

39 minut temu, HF86 napisał:

tyle toto bym był bardzo zadowolony 

Aż za dość na raz.

Wróciłem z rozmowy z człowiekiem który facelię uprawiał. Nie warto.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nigdy nie miałem, nie mam i miał nie będę.

Aż za dość na raz.

Wróciłem z rozmowy z człowiekiem który facelię uprawiał. Nie warto.

Ty się tylko utrzymujesz z rolnictwa?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v