Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Nie do końca, dziś zamówiłem drugi jutro ma dojść i  trzeba zamontować i możliwe że przypisać do traktora 

Wiela taki sterownik?

Ja myślałem że wakacje już mu się skończyły.Troche chyba ciśnienie podniósł 😐

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A koszty 🤔

Pieniądze to nie wszystko...

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, jacus napisał:

dali kredyt na 2 % to stawiaja-ile jest takich miejsc w polsce ?? 

mapa-gminy-spadek-wzrost-ludnosc.png

Nie wiem czy za swoje, czy na kredyt, bo mnie to nie interesuje. Natomiast na mojej małej wiosce nie ma roku żeby 4-5 domów nie przybyło. Sąsiednia wioska to tam myślę że kilkadziesiąt domów przybywa rocznie 

51 minut temu, PAN88 napisał:

Ale  za co jak wszędzie  piszesz ze co roku dokład. A poważnie  to nie wiesz ile  teraz płyta w pierwszym gatunku?

Pasuje mi  z jednej strony  wiatę  zakryć żeby od łąki nie zawiewało 

Ile nowa to nie powiem, ale udało się używaną kupić w bardzo promocyjnej cenie, płyty 6x1,1m gruba 8cm, w środku styropian , po 200zł za sztukę. Zakupione 17szt.

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
38 minut temu, Leszy napisał:

@Qwazi a co to się tam pali??? 

Słoma...w sporej ilości 😪

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Kto madry trzyma bele w jednej stercie? Eh ludzie ludzie 

Ano tak miał...

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Miał podobne objawy jak Marka, zrobił wtryski i pompę nie pomogło. Padnięty miał główny sterownik silnika. Pisałem Markowi jak prowadził do mechanika i możliwe że u niego to samo.

Mój brat miał taki sam armagedon...nie pytaj co powiedział, jak mu wspomniałem o Marka przypadku😱...

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Ja porozsiewałem wapno granulowane na orkę, mogło by popadać to by się rozpuściło. 

Niech pada i na moją sól pod pszenżyto 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Było chlać z umiarem. Zaraz jebniesz o glebę to i gwiazdy zobaczysz.

Ja czeźwy i też leciał. Taki malutki pierdek z ogonem na kratownicy. Może ten sam bo w jego stronę pociął 🤭

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A no

A koszty 🤔

Jak by nie wziął tego w pazury paprok to nie było by kosztów 

8 minut temu, Baks00 napisał:

Wiela taki sterownik?

Ja myślałem że wakacje już mu się skończyły.Troche chyba ciśnienie podniósł 😐

4,5 sterownik oczywiście nie nowy 

• Sad 1
Opublikowano

jak na razie nic nie padalo..

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Oczywiście że orze... po kombajnie zbite i mąka na wierzchu...

Po za tym łety i trochę chwastu... nie mam takich czystych jak tu Panowie pokazywali.

i co z tego ? agregatem przejedziesz i siew, 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Weź ty przeczytaj jeszcze raz o czym pisaliśmy. Podpowiem, o metodach uprawy 

klimat sie zmienil wiec i metody upraw musza sie zmienic-czego nie rozumiesz ? chcesz orac uprawiac zeby deka wilgoci w glebie nie zostalo ??

przodkowie orali radlem,potem sochom,pozniej plugiem a teraz wracamy  w druga strone.

zreszta plug to germanski wynalazek 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Pieniądze to nie wszystko...

ale bez pieniędzy nie bierzesz się za cokolwiek w życiu co wymaga wydatków 

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Może pokropi

hvja pokropi , kto po tym deszczu bedzie ścierniska robić lub orać pod ozime dalej suchy pioch wyciągnie na wierzch 

najgorzej ziemniaka nie wykopałem , ze 40% z pola zjechało dopiero 

2 godziny temu, radekz200 napisał:

drewnopodobny?

deutzopodobny 

2 godziny temu, mf362 napisał:

Jeszcze tak może byc że traktory będą stać w krzakach jak się wszystko podmienia na świecie. 

moge swoje garaże i stodoły na nie przeznaczyć jak mi ktoś swoje graty odda w prezencie 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

wianek 👍

IMG_4816.jpeg

za duzo lasu sprzedałeś że na stęmple zabrakło 

14 godzin temu, malaczarna napisał:

Bez orki zginę w chwastach

zamiast do lasu na grzyby to w pole ,  gracka i 🔥

Dnia 12.09.2023 o 21:04, limonka napisał:

Może by i wyglądała. Tylko czy lepiej? Tak na marginesie... Przeglądając to forum z przykrością stwierdzam, że większość z Was delikatnie mówiąc jest niestabilna. Najlepsze wrażenie póki co robią użytkownicy o nickach Qwazi i Cinek! 

jakbyś miała taką przeszłość i przodków jak ja też byłabyś niestabilna 

Opublikowano

@pedro2 ile moglo popadać litry ? u mnie 5 minut taki ostry i koniec nie błyska już . Pług nie wchodzi talerzowka Wierzchem skacze w bezorkowcu mało ramy nie urwie i trzeba by z 500 koni z przodu zapiac . Narazie zapowiada się że na ozimy zasiew nie ma co liczyć 

Opublikowano
15 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pani może mi odpowie najlepiej,jak kobieta mówi że to już koniec i nic tego nie zmieni i wściekła się . To przyjdzie za jakiś czas refleksja i skruszeje 🤔

pytania na poziomie sabuliga /cebulji/augenthaler 

14 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ona na kolanach powinna Cię przekonać żebyś ja przyjął spowrotem 

już tyle czasu była co najwyżej "dupodajką" dla niezdecydowanego faceta że nie powinna jeszcze się poniżać obciąganiem

12 minut temu, alfa napisał:

2 litry 👍👍👍👍👍

u mnie 2 sekundy barabaniło w blache ,nawet ziemia z wierzchu nie mokra 

Opublikowano
3 minuty temu, alfa napisał:

@pedro2 ile moglo popadać litry ? u mnie 5 minut taki ostry i koniec nie błyska już . Pług nie wchodzi talerzowka Wierzchem skacze w bezorkowcu mało ramy nie urwie i trzeba by z 500 koni z przodu zapiac . Narazie zapowiada się że na ozimy zasiew nie ma co liczyć 

Nie wiem 😁 nie chce mi się wychodzić do miarki.

Ja mam poorane za wilgoci i gotowe wszystko, tylko zestaw czepiać i jedziemy z tematem. 

Opublikowano

nawet kilka kropel spadło. 

gownotrzep naprawić i wozić w ten pył. 🥺

Opublikowano

🙋‍♂️ w nocy troszkę padać zaczęło....szkoda że szybko przestało...

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

co z tego ? agregatem przejedziesz i siew

Ziemniaki to mały kawałek w działce...jaki sens mijać pługiem skoro i tak resztę orze?

Ja nie mówię że bezorka zła... jednak Ty tą talerzowką to jakąś maniane odpierdzielasz, a nie uprawiasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v