Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja na dolnej taśmie to wytrząsacze opuszczone że nawet jej nie tykają, bo ziemniaki spierdzielaly  spowrotem  w dół.

To tylko pod koniec rzadka... Ziemia nie pozwala na to.... szybciej, nie za szybko....i się tam nie obijają bez potrzeby na sucho....

A spróbuj kiedyś jeden rządek większymi obrotami ..

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

To tylko pod koniec rzadka... Ziemia nie pozwala na to.... szybciej, nie za szybko....i się tam nie obijają bez potrzeby na sucho....

A spróbuj kiedyś jeden rządek większymi obrotami ..

Jak mam na przebiurce jedną osobę to nie  poszaleje.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jak mam na przebiurce jedną osobę to nie  poszaleje.

No bywa że nikt nie jeździ.

Przebiorka później...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

chyba jakies dziwne strony czytasz-bo zadni powazni o czyms takim nie pisza.

jesli naukowcy o stepowieniu srodkowej polski klamia to jak mozesz zbierac tyle owsa ?? z hektara to powinienes -jak ja -zbierac 5 ton...

logina nie jest twoja mocna strona..

chyba nie slyszales ze zdymisjonowali vice- ministra spraw zagranicznych i jego zieca, ich wspolnikow zamkneli... i z setek tysiecy imgirantow nici-bo kto inny  w wymierajacec polsce c bedzie domy budowal ??

akurat w tym roku na buraki imarche urodzaj a pietruszki nie ma wcale.

Weź ty przeczytaj jeszcze raz o czym pisaliśmy. Podpowiem, o metodach uprawy 

Opublikowano
7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Panie to są dziwne istoty , raz już mówiła że koniec a za dwa tygodnie była taka szczęśliwa że nie odszedłem , kto to zrozumie 🤷

Moze jojdacke miała to mogła się wk***ić sakramencko i nie ma co się dziwić . Baby tak majo że nimogo sie opanować. A i zabić potrafio

Opublikowano
Przed chwilą, Ikarus napisał:

Baby tak majo że nimogo sie opanować. A i zabić potrafio

A znasz jaką? Czy tylko łowiecki?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No bywa że nikt nie jeździ.

Przebiorka później...

O kurde to tego to jeszcze u mnie nie grali. Bolkiem buraki cukrowe to tak.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

O kurde to tego to jeszcze u mnie nie grali. Bolkiem buraki cukrowe to tak.

No widzisz... jeszcze wielu rzeczy nie wiesz...😊

Opublikowano

Oj tam... skoro i tak przebierane będą, to po co tam jeździć?.

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tylko czy takie ilości, ktoś kupi po takie 2,50. Bo wolę sprzedać 4 tony po 2 czy 3zł niż sprzedać 8 ale za złotówkę czy mniej

1,50 aktualnie.

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Nie  każdy  ma  swój deszcz.  Co za odmiana? Jurek?

Tak Jurek.Do domu już jadę.Od 5:20 600wora podane.Jutro z Sante dalej walczyć będzie trzeba bo popadało.

Opublikowano
23 minuty temu, Karol6130 napisał:

Wszystko zależy od sąsiada 

Z pola ściągnąć muszą 

Za ziarko i nawóz trzeba zapłacić 

No i wiosną obsiać

Piorun?

Tak. 1250 bel słomy poszło z dymem. Właściciel kolega...całe życie ma pod górkę i po oranym... @Łolek @PRIMO może pamiętacie, jak Wam pokazywałem, że gospodarz ma raka?

• Sad 2
Opublikowano
43 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek Kupi się te zagramiczne a później ból głowy

Ale że ciebie boli głowa 🤔

Wszystkie się psują, kwestia postawienia diagnozy 

• Like 2
Opublikowano
29 minut temu, wojtal24 napisał:

a co po wyborach skoczy na 100zl ? to że skupy przymoczyly to wiem i dlatego taka cena bo muszą odbić zeszły rok ja obawiam się że w tym roku może zostać sporo qq na polu

Taki los skoczków. W zeszłym roku się rzucili bo mało roboty a kasiora że ohoho, w tym poprawili 

Opublikowano
40 minut temu, wojtal24 napisał:

udało się ten sterownik ogarnąć temu gosciowi

Nie do końca, dziś zamówiłem drugi jutro ma dojść i  trzeba zamontować i możliwe że przypisać do traktora 

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Który to gregor 🤔

Ja robiłem to zdjęcie. Bo z rodziną to się najlepiej wychodzi na zdjęciach a wygnali mnie zdjęcie robić żeby nie musieli wycinać a nożyczki to też koszt 

21 minut temu, Baks00 napisał:

Z całym szacunkiem do Gregora,ale do pięt im nie dorasta...

Dlatego robiłem zdjęcie 

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, Ikarus napisał:

Moze jojdacke miała to mogła się wk***ić sakramencko i nie ma co się dziwić . Baby tak majo że nimogo sie opanować. A i zabić potrafio

A no

4 minuty temu, Łolek napisał:

Ale że ciebie boli głowa 🤔

Wszystkie się psują, kwestia postawienia diagnozy 

A koszty 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v