Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja na dolnej taśmie to wytrząsacze opuszczone że nawet jej nie tykają, bo ziemniaki spierdzielaly  spowrotem  w dół.

To tylko pod koniec rzadka... Ziemia nie pozwala na to.... szybciej, nie za szybko....i się tam nie obijają bez potrzeby na sucho....

A spróbuj kiedyś jeden rządek większymi obrotami ..

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

To tylko pod koniec rzadka... Ziemia nie pozwala na to.... szybciej, nie za szybko....i się tam nie obijają bez potrzeby na sucho....

A spróbuj kiedyś jeden rządek większymi obrotami ..

Jak mam na przebiurce jedną osobę to nie  poszaleje.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jak mam na przebiurce jedną osobę to nie  poszaleje.

No bywa że nikt nie jeździ.

Przebiorka później...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

chyba jakies dziwne strony czytasz-bo zadni powazni o czyms takim nie pisza.

jesli naukowcy o stepowieniu srodkowej polski klamia to jak mozesz zbierac tyle owsa ?? z hektara to powinienes -jak ja -zbierac 5 ton...

logina nie jest twoja mocna strona..

chyba nie slyszales ze zdymisjonowali vice- ministra spraw zagranicznych i jego zieca, ich wspolnikow zamkneli... i z setek tysiecy imgirantow nici-bo kto inny  w wymierajacec polsce c bedzie domy budowal ??

akurat w tym roku na buraki imarche urodzaj a pietruszki nie ma wcale.

Weź ty przeczytaj jeszcze raz o czym pisaliśmy. Podpowiem, o metodach uprawy 

Opublikowano
7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Panie to są dziwne istoty , raz już mówiła że koniec a za dwa tygodnie była taka szczęśliwa że nie odszedłem , kto to zrozumie 🤷

Moze jojdacke miała to mogła się wk***ić sakramencko i nie ma co się dziwić . Baby tak majo że nimogo sie opanować. A i zabić potrafio

Opublikowano
Przed chwilą, Ikarus napisał:

Baby tak majo że nimogo sie opanować. A i zabić potrafio

A znasz jaką? Czy tylko łowiecki?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No bywa że nikt nie jeździ.

Przebiorka później...

O kurde to tego to jeszcze u mnie nie grali. Bolkiem buraki cukrowe to tak.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

O kurde to tego to jeszcze u mnie nie grali. Bolkiem buraki cukrowe to tak.

No widzisz... jeszcze wielu rzeczy nie wiesz...😊

Opublikowano

Oj tam... skoro i tak przebierane będą, to po co tam jeździć?.

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tylko czy takie ilości, ktoś kupi po takie 2,50. Bo wolę sprzedać 4 tony po 2 czy 3zł niż sprzedać 8 ale za złotówkę czy mniej

1,50 aktualnie.

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Nie  każdy  ma  swój deszcz.  Co za odmiana? Jurek?

Tak Jurek.Do domu już jadę.Od 5:20 600wora podane.Jutro z Sante dalej walczyć będzie trzeba bo popadało.

Opublikowano
23 minuty temu, Karol6130 napisał:

Wszystko zależy od sąsiada 

Z pola ściągnąć muszą 

Za ziarko i nawóz trzeba zapłacić 

No i wiosną obsiać

Piorun?

Tak. 1250 bel słomy poszło z dymem. Właściciel kolega...całe życie ma pod górkę i po oranym... @Łolek @PRIMO może pamiętacie, jak Wam pokazywałem, że gospodarz ma raka?

• Sad 2
Opublikowano
43 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek Kupi się te zagramiczne a później ból głowy

Ale że ciebie boli głowa 🤔

Wszystkie się psują, kwestia postawienia diagnozy 

• Like 2
Opublikowano
29 minut temu, wojtal24 napisał:

a co po wyborach skoczy na 100zl ? to że skupy przymoczyly to wiem i dlatego taka cena bo muszą odbić zeszły rok ja obawiam się że w tym roku może zostać sporo qq na polu

Taki los skoczków. W zeszłym roku się rzucili bo mało roboty a kasiora że ohoho, w tym poprawili 

Opublikowano
40 minut temu, wojtal24 napisał:

udało się ten sterownik ogarnąć temu gosciowi

Nie do końca, dziś zamówiłem drugi jutro ma dojść i  trzeba zamontować i możliwe że przypisać do traktora 

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Który to gregor 🤔

Ja robiłem to zdjęcie. Bo z rodziną to się najlepiej wychodzi na zdjęciach a wygnali mnie zdjęcie robić żeby nie musieli wycinać a nożyczki to też koszt 

21 minut temu, Baks00 napisał:

Z całym szacunkiem do Gregora,ale do pięt im nie dorasta...

Dlatego robiłem zdjęcie 

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, Ikarus napisał:

Moze jojdacke miała to mogła się wk***ić sakramencko i nie ma co się dziwić . Baby tak majo że nimogo sie opanować. A i zabić potrafio

A no

4 minuty temu, Łolek napisał:

Ale że ciebie boli głowa 🤔

Wszystkie się psują, kwestia postawienia diagnozy 

A koszty 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v