Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

U mnie jeden robi talerzowka już 4rok. W tym roku pod kartofle grubera na 15cm nie mógł uciągnąć. A zboża ma wszędzie mieszanki. W tym roku zemścił na firmy nasienne bo zmieszany kwalifikat sprzedają. Jęczmień, pszenica, pszenżyto wsio w jednym 😁 

Czekać tylko kiedy zacznie orać, toż to beton

Raz tak żyto na kiszonkę zasialem. Nigdy więcej...

11 minut temu, Qwazi napisał:

Jest tu sporo normalnych ludzi. Kilku miałem możliwość poznać osobiście, z kilkoma rozmawiać przez telefon, bądź komunikować się poprzez SMS. Nie dostrzegłem u nich żadnych niestabilności...jest też jeden facet, przed którym szczególnie czapki z głów, bo praktycznie wszyscy z nas w jego sytuacji by się poddali. Czapka z głowy również przed jego rodziną. I tutaj wychodzą efekty twardej gry . Gdyby on tak grał, z pewnością, kiedy zaszła tragiczna sytuacja, nie miałby żadnego wsparcia, a sam nie dałby rady. On wie, o kim piszę...

Chyba też wiem... 

A propos @Qwazinie chcesz se pokosić...🤭

1694592567191423754090587614043.jpg

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, wojtal24 napisał:

@Qwazi to twardziel💪💪💪

Oj tam oj tam. Każdy z nas jest twardzielem na swój sposób...inaczej już by te gospodarki pustkami świeciły, a ziemia chwastem zarosła🤷...

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Raz tak żyto na kiszonkę zasialem. Nigdy więcej...

Chyba też wiem... 

A propos @Qwazinie chcesz se pokosić...🤭

1694592567191423754090587614043.jpg

Krzysiu, przepraszam najmocniej, ale rzy...m koszeniem na ten moment. W sumie nawet dobrze, że moja kosiarka się zbuntowała, to kończyłem brata ciągnikiem i kosiarką...zawsze szersza, szybciej się lata i bardziej komfortowo...na tę chwilę dziękuję za takie rozrywki...dzisiaj se bede łodpoczywał😉...

Chyba, że pilnej pomocy potrzebujesz, to się... zmotywuję🤷...

Opublikowano

Chyba agencja robi fotki kontrolne. Lata awionetka raz koło razu.

Zaraz Wiesiek wyskoczy że to na lisy szczepionką polują. Otóż nie, te w niedzielę i poniedziałek truli.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Zaraz Wiesiek wyskoczy że to na lisy szczepionką polują. Otóż nie, te w niedzielę i poniedziałek truli.

Druga dawka😂

15 minut temu, Qwazi napisał:

Krzysiu, przepraszam najmocniej, ale rzy...m koszeniem na ten moment. 

Wiem😁, temu pytam 🤭

• Haha 4
Opublikowano

podobno ma padac w nocy sie okaze...

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Bez orki zginę w chwastach

ekologia..tutaj trzeba orac , na szczescie to tylko zabawa dla nielicznych.. 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Idź tam sobie robić bezorke ta swoją talerzowką 😂

teraz ?? widze ze nie masz zadnego pojecia o tym.. 

w tym roku nikt pod rzepaki nie oral..

przypominasz mi tych co sie smiali gdy w listopadzie jezdzilem opryskiwaczem a w lutym rozsiewaczem-oni albo juz nie gospodarza abo robia to samo co ja.

sam bedzie niedlugo tak robil,niekoniecznie talerzowka

36 minut temu, pedro2 napisał:

U mnie jeden robi talerzowka już 4rok. W tym roku pod kartofle grubera na 15cm nie mógł uciągnąć. A zboża ma wszędzie mieszanki. W tym roku zemścił na firmy nasienne bo zmieszany kwalifikat sprzedają. Jęczmień, pszenica, pszenżyto wsio w jednym 😁 

Czekać tylko kiedy zacznie orać, toż to beton

w tym roku na pszenicy widac bylo pszenzyto z tamtego roku po sladach kombajnu- sloma byla zbierana wiec kazdy przejazd byl znaczny..ale kury zjedza wszystko.

uprawa beorkowa ma tez swoje minusy. ale zmiany klimatu nie daja innej alternatywy.

ja na zime orze wiec nie mam takich problemow.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Pytanie o powód tych chęci, bo ich efekt jest powszechnie znany...i zawsze ten sam🤷...każdy coś za uszami ma...

Zrobiłeś coś kiedyś tak z ludzkiej życzliwości? Bezinteresownie? Bo pytasz jakbyś nigdy nie zrobił 

Opublikowano

Nie. To on na kolanach będzie błagał żeby wrocila

I co z tego że wróci , będzie cały czas głowę wyższa od niego ,i komuś z nich będzie dobrze ? . Jak  zdrowo się dogadają bez dupowłażenia to ok  ,a jak wróci z litości to ten związek nie ma racji bytu . Kobieta lubi być zdobywana bo lubi bo taka jej natura .  Wyciągnij dziecku cukierka i nie daj od razu ,i patrz reakcję . Jak dziecko zechce z jakiegoś powodu to o niego zawalczy ,a jak nie zechce to i garścią słodyczy nie namówisz .  Może ona tym sposobem próbuje sobie ,,lepszą pozycję wywalczyć'' . A może jest zagubiona i nie wie co z nim zrobić ,bo życie nie jest po to by mieć cały czas przesrane , a zanim się jest panną , wybrać tego najlepszego . Tak czy nie ?

• Like 1
Opublikowano

Nawet się nie będzie oglądała za siebie

Czyli już nie ma szans ...

Opublikowano
43 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak jak Ty sobie wymyśliłeś chorobę żeby uciec od kieratu Merylin?

Nie. 

Oj byś chyba nie chciał takiego wymyślenie. Jaki tu panie kierat, więcej nie mogę napisać 😉 a chyba ze dupcenie to dupcyłem normalnie jak wczesniej

39 minut temu, Qwazi napisał:

Oj tam oj tam. Każdy z nas jest twardzielem na swój sposób...inaczej już by te gospodarki pustkami świeciły, a ziemia chwastem zarosła🤷...

Łe tam już najsilniejsi się poddają. Wczoraj znajomy po towar był to gadał żeby mu robotę ogarnąć i w ciągu dwóch dni wyprzedaje mamuty. Co z takiego pracownika jak już kręgosłup zdezelowany 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czyli już nie ma szans ...

Jak możesz to daj numer do niej.

Zobaczymy co ona o tym wszystkim sądzi😁

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak nikt, jak RSP wszystko orała i bambry prawie wszystkie. Teraz już orzą pod jęczmienie. Bardzo nieliczni próbują bez pługa...

Jak Ty masz takie opady w tym roku ,5 -7 razy większe niż tu większośc ,to przez szacunek dla nich lepiej się nie odzywaj ze swoją ,,spółdzielnią''

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

Jak Ty masz takie opady w tym roku ,5 -7 razy większe niż tu większośc ,to przez szacunek dla nich lepiej się nie odzywaj ze swoją ,,spółdzielnią''

Jakbyś nie wiedział to ten ktoś kogo cytuję mieszka raptem może 40km ode mnie w linii prostej. 

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

Słabych fotografów mają skoro jeszcze na tłumaczeniu nie byłem 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Jak możesz to daj numer do niej.

Zobaczymy co ona o tym wszystkim sądzi😁

Ciekawe czy byś zadzwonił 

A co oni mogą robić 

Poplon do końca września ma być zasiany 

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

podobno ma padac w nocy sie okaze...

ekologia..tutaj trzeba orac , na szczescie to tylko zabawa dla nielicznych.. 

teraz ?? widze ze nie masz zadnego pojecia o tym.. 

w tym roku nikt pod rzepaki nie oral..

przypominasz mi tych co sie smiali gdy w listopadzie jezdzilem opryskiwaczem a w lutym rozsiewaczem-oni albo juz nie gospodarza abo robia to samo co ja.

sam bedzie niedlugo tak robil,niekoniecznie talerzowka

w tym roku na pszenicy widac bylo pszenzyto z tamtego roku po sladach kombajnu- sloma byla zbierana wiec kazdy przejazd byl znaczny..ale kury zjedza wszystko.

uprawa beorkowa ma tez swoje minusy. ale zmiany klimatu nie daja innej alternatywy.

ja na zime orze wiec nie mam takich problemow.

Ale co z tej talerzowki jak uszkadzasz kapilary? Bezorkowiec tak nie odzialowywuje jak talerzowka i nie zmniejsza pojemności wodnej pola 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś nie wiedział to ten ktoś kogo cytuję mieszka raptem może 40km ode mnie w linii prostej. 

Ano nie wiedziałem ,ale z tym oraniem ,to akurat ja nawet pługa nie wbiłem ,tylko talerzówka ledwo co zerwała i posialem lucernę . Z racji suchej głębi gleby ,i braku opasów ,3 ha pójdą się wietrzyć .  Gdy nie ma opadów to wirtuozeria uprawek może tylko przeciągnąc agonię 

• Like 2
Opublikowano
jacek1296 napisał:

11 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Ja to jestem przeciwnikiem tych splacań.A co on winny że siostrę ma spłacać?Rodzice zapisują tak czy tak i wy.....ć.A nie jakieś spłaty bo sprawiedliwie honorowo i inne bzdury.

Temat spłat i zapisów powinien zostać załatwiony przez rodziców. Młody(a) przejmuje schedę czystą bez zobowiązań wobec rodzeństwa. Sam ma trójkę, gospodarstwo dostanie jedno z nich. Podziały gospodarstwa doprowadzają do tego, co mamy m.in. w świętokrzyskim. Pozostałe dzieci coś dostaną na start. Właśnie kupiłem mieszkanie w Gdańsku dla jednego z nich.

też tak uważam

Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

Ano nie wiedziałem ,ale z tym oraniem ,to akurat ja nawet pługa nie wbiłem ,tylko talerzówka ledwo co zerwała i posialem lucernę . Z racji suchej głębi gleby ,i braku opasów ,3 ha pójdą się wietrzyć .  Gdy nie ma opadów to wirtuozeria uprawek może tylko przeciągnąc agonię 

U Was ziemie liche, opady też to co innego... Jakbym napisał ile litrów od 1 stycznia było to tam u was pewnie z 2x mniej albo i 3x.

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Zrobiłeś coś kiedyś tak z ludzkiej życzliwości? Bezinteresownie? Bo pytasz jakbyś nigdy nie zrobił 

Mietek daj spokój z takim miałkim podejściem kampanijnym. Gdzie się zaczyna polityka, tam się kończy życzliwość a zaczynają powiązania i interesy. Przecież to widać jak na dłoni, wystarczy telewizornię odpalić. Takie teksty to jest metoda na sukces...w wyścigu do koryta...

Tak, zrobiłem...wiele razy...

13 minut temu, gregor1284 napisał:

Oj byś chyba nie chciał takiego wymyślenie. Jaki tu panie kierat, więcej nie mogę napisać 😉 a chyba ze dupcenie to dupcyłem normalnie jak wczesniej

Łe tam już najsilniejsi się poddają. Wczoraj znajomy po towar był to gadał żeby mu robotę ogarnąć i w ciągu dwóch dni wyprzedaje mamuty. Co z takiego pracownika jak już kręgosłup zdezelowany 

Każda twardość ma swoje granice wytrzymałości...jedna śruba puszcza, bo była z nieodpowiedniego materiału, a druga, bo była źle zamontowana🤷...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v