Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

Aleś się zapędził. Poprzeczniak po horyzont. Tak to można się rozwijać😁

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał:

to przypomniał mi się taki kolega z podstawówki ożenił się z taka dziewczyna z sąsiedniej wsi wyjechali za granicę po ślubie żeby zarobić sobie na mieszkanie no jak wrócił po pół roku mama go podeszła że sąsiady kombajn kupili a oni nie mają i dal mamie kasę na kombajn, za którą miał wspólnie kupić z Żoną mieszkanie i na tym skończyło się jego małżeństwo. Była żona ułożyła sobie jakoś życie z innym a on ...

👌

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

akurat rolnictwem się zajmował jak ty byłeś u bociana w piętach skończył politechnikę warszawska i miał całkiem rozwinięte gospodarstwo na tamte czasy

Ciekawe kiedy? Siedzi cały czas w Warszawie i rucha co popadnie- ksywa "byczek".  Jest sąsiadem mojej koleżanki, widzi go prawie codziennie, kobiety tylko inne :).

ma gospodarstwo 5km od mnie z moją mamą chodził do podstawówki zanim zaczął być premierem pierwszy raz to prowadził jak na lata 80÷90 spore gospodarstwo. a ten tekst że jest sąsiadem czyjejś koleżanki itp to się tak utarł (absolutnie nie bronie gościa ani mnie nic z nim nie łączy)

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ciekawe kiedy? Siedzi cały czas w Warszawie i rucha co popadnie- ksywa "byczek".  Jest sąsiadem mojej koleżanki, widzi go prawie codziennie, kobiety tylko inne :).

O I to jest życie. Jeno ta warszawa...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

5 minut temu, wojtal24 napisał:

akurat rolnictwem się zajmował jak ty byłeś u bociana w piętach skończył politechnikę warszawska i miał całkiem rozwinięte gospodarstwo na tamte czasy

I polonezami jeździł 

krótko ale jeździł pozniej miał limuzynę ligenze obecnie toyota hybryda

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

O I to jest życie. Jeno ta warszawa...

W sumie jej zdaniem sprawia wrażenie bardzo sympatycznej osoby.

25 minut temu, wojtal24 napisał:

ma gospodarstwo 5km od mnie z moją mamą chodził do podstawówki zanim zaczął być premierem pierwszy raz to prowadził jak na lata 80÷90 spore gospodarstwo. a ten tekst że jest sąsiadem czyjejś koleżanki itp to się tak utarł (absolutnie nie bronie gościa ani mnie nic z nim nie łączy)

Był w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Miał być tylko figurantem Tuska i kolesi a potrafił to wykorzystać i wypłynął dzięki temu na szerokie wody. Na pewno ma facet łeb a że krew nie woda to inna sprawa :)

Opublikowano
12 godzin temu, wojtal24 napisał:

poszukaj sobie innej na portalach randkowych a w alkohol się wciągniesz i po co Ci to mało masz innych problemów

Tyle tego że nie wiadomo na jakim założyć konto 🤔

Chłopaki nie jest tak źle ,bo dziś jeszcze nie byłem w sklepie 🙂

Ale na wieczór jakiegoś kasztelana mogę kupić 🤔

34 minuty temu, wojtal24 napisał:

A o kim mowa ?

Opublikowano
Agrest napisał:

17 minut temu, DANDYS napisał:

Aleś się zapędził. Poprzeczniak po horyzont. Tak to można się rozwijać😁

łoo to jeszcze dłuższy jest bo jeszcze za mną, a bo się obudzili jak ja już swoje pole zaorał, i

Opublikowano
34 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Był w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Miał być tylko figurantem Tuska i kolesi a potrafił to wykorzystać i wypłynął dzięki temu na szerokie wody. Na pewno ma facet łeb a że krew nie woda to inna sprawa :)

Podobna sytuacja u nas w komitecie się dzieje. Pierwsza piątka osrana bo chłopak zapchaj lista ma więcej poparcia od nich 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ciekawi mnie co ty do tej pory robiłeś odnośnie układania przyszłości np jak miałeś 25 lat 

A różnie bywało , ogólnie żyłem , bawiłem się , za dziewczynami ganiałem itd

Opublikowano
bratrolnika napisał:

28 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tyle tego że nie wiadomo na jakim założyć konto 🤔

tutaj już żeś cztery razy zakładał, to i tam może sobie poradzisz

😆😆😆😆😆👍👍👍👍👍👍👍

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

rozumie ze sobie jaja robisz z nas jak zwykle? dopinaj nowy nabytek i orac pod oziminy i proszę tu zdjęcia wstawić jak orze nowy pług a małe piwo to wieczorem

Żadne jaja 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja myślę, że słuchał...a kogo to se odpowiedzta sami🤷...

j🤔...

No kogo 🤔

Opublikowano

Moi drodzy musze zabrać głos. Wszyscy pytają mnie czy będzie jakaś reforma rolnictwa, opowiem wam sytuację. Byliśmy z Merlin w Zakopanemi idziemy sobie spacerujemy i patrzę rolnik. Podchodzę i się go pytam jak mu się żyje bo wszędzie rolnicy narzekają a tu trudny teren do uprawy a on mi odpowiada że dobrze 🙉 no ale pytam go jak dobrze jak wy tu nic nie uprawiacie? Wiecie co mi odpowiedział? A co ja mam uprawiać? Toto się nie opłaca! Zasialem na polu trawę i zrobiłem parking dla turystów, kasuje 50zl za dobę. No i tak pomyśleliśmy że gdyby każdy rolnik tak przedsiębiorczo myślał to zamiast zboża by mogli parkingi porobić. Na hektarze niechby postawił 1000 samochodów x 50zl to ile to będzie? 50tys złotych dziennie x te 30dni ile to będzie? Półtora miliona... I co są pieniądze? I co rolnictwo się dalej nie opłaca? Trzeba kombinować i tak se myślę parkingi! Przyszłość polskiego rolnictwa! I żadnego zagrożenia nie ma że że wschodu przywiozą!

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Podobna sytuacja u nas w komitecie się dzieje. Pierwsza piątka osrana bo chłopak zapchaj lista ma więcej poparcia od nich 

Tak bywa w lokalnych środowiskach gdzie miejscowe twarze mają wiecej głosów niż mordy na 1 miejscach nakazane z Warszawy.

Opublikowano
28 minut temu, szymon09875 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 Twoje zdrowie. Tak jak koledzy radzą. Zajmij się robota i za wiele nie myśl. Głową muru nie rozwalisz..

IMG-20230912-WA0006.jpeg

Dzięki Szymon , byłem już Brico po materiały i będzie się robić , wracam do życia 😉

Wezmę ją na przetrzymanie, a co będzie to będzie

Opublikowano
12 minut temu, DANDYS napisał:

a jak poznałeś że to rolnik?

Po gumiakach. To tak jakby sąsiad powiedział że wybiera się na ryby a w jego domu pachnie jakby rodzina miała się zjechać na obiad. Nie musisz pytać o zanętę bo wiesz ze będzie stosował kartofle z makaronem i namoczoną bułką tartą. Swój swojego pozna 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Moi drodzy musze zabrać głos. Wszyscy pytają mnie czy będzie jakaś reforma rolnictwa, opowiem wam sytuację. Byliśmy z Merlin w Zakopanemi idziemy sobie spacerujemy i patrzę rolnik. Podchodzę i się go pytam jak mu się żyje bo wszędzie rolnicy narzekają a tu trudny teren do uprawy a on mi odpowiada że dobrze 🙉 no ale pytam go jak dobrze jak wy tu nic nie uprawiacie? Wiecie co mi odpowiedział? A co ja mam uprawiać? Toto się nie opłaca! Zasialem na polu trawę i zrobiłem parking dla turystów, kasuje 50zl za dobę. No i tak pomyśleliśmy że gdyby każdy rolnik tak przedsiębiorczo myślał to zamiast zboża by mogli parkingi porobić. Na hektarze niechby postawił 1000 samochodów x 50zl to ile to będzie? 50tys złotych dziennie x te 30dni ile to będzie? Półtora miliona... I co są pieniądze? I co rolnictwo się dalej nie opłaca? Trzeba kombinować i tak se myślę parkingi! Przyszłość polskiego rolnictwa! I żadnego zagrożenia nie ma że że wschodu przywiozą!

no przy CPL idealnie brawo Ty 👍✋️

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, DANDYS napisał:

a jak poznałeś że to rolnik?

Po zapachu pewnie 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v