Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Cześć Marcin...rozchmurz się trochę 😉

Nie jest mi do śmiechu

Opublikowano

jak za narzeczeństwa źle, toto po ślubie tym bardziej lepiej nie będzie. 

Opublikowano
21 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie jest mi do śmiechu

Nie martw się. 

Za sto lat i tak nikt o tym problemie pamiętał nie będzie...

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ja w swoim nic poważnego nie robiłem. Górki też nie wymieniałem. Jedynie co, to jakieś rolki czy łożysko. Ale kopiąc hektar rocznie, to chyba nic zadziwiającego. Wcześniej ten kombajn był u mojego kuzyna i kopał 2 ha rocznie. On, z kolei, kupił go gdzieś z okolic Sieradza, po 10 sezonach...

Czasem nie miała zielonych kół 20"

Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie martw się. 

Za sto lat i tak nikt o tym problemie pamiętał nie będzie...

I szybciej zapomni. 

zwłaszcza jak by u nowej poczuł 🤣

Screenshot_20230911-125835_Facebook.jpg

Opublikowano
15 minut temu, marcin19071980 napisał:

Czasem nie miała zielonych kół 20"

Nie. Jest oryginalnie na jedenastkach. Wcześniejszą miałem na dwudziestkach

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Wystarczy że mamy człowieka. 

Nie przyznaje się i korzystam z przyslugującego mi prawa do...odmowy składania wyjaśnień🤷...

44 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie jest mi do śmiechu

Dej spokój nie warto się mścić na własnym zdrowiu za głupotę innych...a nawet za...swoją własną...przejdzie i jej i Tobie...

36 minut temu, gregor1284 napisał:

Jeśli ktoś Cię rani i rozczarowywuje nie pytaj dlaczego to robi, zapytaj siebie dlaczego wciąż na to pozwalasz 

Mietek...dziad złotousty 🤗...

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Nie przyznaje się i korzystam z przyslugującego mi prawa do...odmowy składania wyjaśnień🤷...

Dej spokój nie warto się mścić na własnym zdrowiu za głupotę innych...a nawet za...swoją własną...przejdzie i jej i Tobie...

Orginalne też były 11ale miałem wysokie granicę i 20 założyłem.Na takich była sprzedana.Ilez to negatywnych wspomnień mam z nią związanych,ehh.Moze tam gdzie się jeszcze ktoś z nią męczy.Fergusona 255 udało mi się mojego namierzyć może i Ankę się uda.

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Orginalne też były 11ale miałem wysokie granicę i 20 założyłem.Na takich była sprzedana.Ilez to negatywnych wspomnień mam z nią związanych,ehh.Moze tam gdzie się jeszcze ktoś z nią męczy.Fergusona 255 udało mi się mojego namierzyć może i Ankę się uda.

No to moja ta pierwsza miała oryginalnie 20, ale jej już nie namierze, bo poszła do huty🤷...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Dekta spokój prawie żem kupił ukropskie lody...

Też się tego wystrzegam.

Przed chwilą, Qwazi napisał:

No to moja ta pierwsza miała oryginalnie 20, ale jej już nie namierze, bo poszła do huty🤷...

A tej mojej perwszej to już napewno się nie uda też już pewnie przetopiona.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Przyznasz się. Poprzedni się nie chcial przyznać to już trzeci rok w butach po nim chodzę...

Opublikowano
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

To zależy od zasobów finansowych.Grimme to bardzo dobre kombajny ale tak jak pisałem może przyjść tak że postawisz go w pokrzywy bo na części nie będziesz miał.Bergmann też dobry sprzęt ale już konia potrzeba.Winsent starsze nie zaj....e części problem kupić w PL za to lekko idą.Najlepiej jakiegoś Wuhlmaus sobie poszukaj to coś nie coś od Anki można włożyć.

Coś takiego masz na myśli ?  https://www.olx.pl/d/oferta/kombajn-wuhlmaus-1033-z-austrii-grimme-anna-bolko-CID757-IDV0ACH.html

Opublikowano
18 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Pewnie, że tak. Daj na przeczekanie. Powiedz o co ci chodzi, ona zacznie pierdolcować, jak ma coś w głowie przemyśli i może coś zatrybi, albo i nie. Kobieta to nie człowiek. One nie myślą ani racjonalnie, ani logicznie.

18 godzin temu, Baks00 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 wes na zgodę to powtórz 👆🤭🤭😆

Może z tego by coś się wybrało🤭

received_1098781651094683.jpeg

• Haha 4
Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Przyznasz się. Poprzedni się nie chcial przyznać to już trzeci rok w butach po nim chodzę...

Mieczysław...gdzie Ty do mnie z takim tanim chwytem🤦...

3 minuty temu, lukasz20 napisał:

Może z tego by coś się wybrało🤭

received_1098781651094683.jpeg

Łukasz, bo jeszcze se to Marcin weźmie ... do serca🙆...

• Haha 2
Opublikowano

tak już kukurydza na glinach u mnie wygląda w regionie. 

nawet perz wysuszył się 

Opublikowano

@superfarmer02 pokaż no tego Bolka. Dam ci radę, nie sprzedaj Anki do puki nie pokopiesz tym Bolkiem. Bo w pszylym roku będzie stał w krzakach a Anka będzie po zarobku chodzić.

8 godzin temu, superfarmer02 napisał:

@6465 testujemy?

16944127140536144186916693350728.jpg

Piękna ta moja wioska 🤗

Bolek też w ładnym lakierze, oryginał czy malowaniec?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v