Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Podobno tyle co Anna, w sumie to nie wiem, Braciak kupił go jak ja już się wyprowadziłem

Nie realne.Moze w idealnych warunkach ale i w to mocno wątpie.

Opublikowano (edytowane)

W idealnych to Anna też pogoni...

Zalecana prędkość robocza to od 1,5 do 5 km/h, dzięki czemu średnia wydajność kombajnu to około 0,15 ha/h (uzależniona od szerokości międzyrzędzi). BOLKO posiada instalację elektryczną zasilaną napięciem 12 V, natomiast napęd hydrauliczny zasilany jest jedną parą hydrauliki z ciągnika.19 wrz 2020

Anką udało mi się wykopać 0,25 ha w godzinę ostatnio.. ale to szybko jakoś poszło.

Normalnie to 3 godziny morga.... ta prawdziwa.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
39 minut temu, Strongman napisał:

Ale szkoda tych 300 tyś.Na rolnictwie powinno się zarabiać a nie w nie wkładać jak w hobby.

Rzuć w pizdu to rolnictwo, bo się wypalisz. Idź na etat.

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

W idealnych to Anna też pogoni...

Zalecana prędkość robocza to od 1,5 do 5 km/h, dzięki czemu średnia wydajność kombajnu to około 0,15 ha/h (uzależniona od szerokości międzyrzędzi). BOLKO posiada instalację elektryczną zasilaną napięciem 12 V, natomiast napęd hydrauliczny zasilany jest jedną parą hydrauliki z ciągnika.19 wrz 2020

Anką udało mi się wykopać 0,25 ha w godzinę ostatnio.. ale to szybko jakoś poszło.

Normalnie to 3 godziny morga.... ta prawdziwa.

Cały problem Anki to ten totolotek a w zasadzie jego napęd.Malo szczęśliwa konstrukcja.

Opublikowano
35 minut temu, Pafnucy12 napisał:

To z 15 patrzyłem to ciekawie wygląda...nie potrafię linku wstawić ...starsze .... jakieś takie.. no to nie to...

Bo pokazują się i starsze o tym symbolu, czy tam modelu...

Coś takiego 

https://www.olx.pl/d/oferta/zadbana-yamaha-mt09-mt-09-zawieszenie-wilbers-sety-trw-baracuda-CID5-IDWrOlD.html

33 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Nie realne.Moze w idealnych warunkach ale i w to mocno wątpie.

Tutaj tak pisali, ile w tym prawdy nie wiem. W sumie to Bolkiem raz kopałem, i to jako operator ciągnika, i to też tylko jakiś kawałek. 

Ogólnie to jak brat kopie to nie na wyścigi, rozkłada sobie robotę na kilka dni

@Pafnucy12 jednak patrzę że w 2015 już była inna owiewka

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Cały problem Anki to ten totolotek a w zasadzie jego napęd.Malo szczęśliwa konstrukcja.

W czystym polu nie ma problemu, trochę go przyspieszyć i chodzi jak złoto. Aczkolwiek jeśli trafia się perz albo chwastnica to potrafi ciśnienie podnieść...

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Coś takiego 

https://www.olx.pl/d/oferta/zadbana-yamaha-mt09-mt-09-zawieszenie-wilbers-sety-trw-baracuda-CID5-IDWrOlD.html

Tutaj tak pisali, ile w tym prawdy nie wiem. W sumie to Bolkiem raz kopałem, i to jako operator ciągnika, i to też tylko jakiś kawałek. 

Ogólnie to jak brat kopie to nie na wyścigi, rozkłada sobie robotę na kilka dni

Jak zajawiłeś się na mt-09, to rzuć okiem na z900. Cztery cylindry robią robotę.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

W czystym polu nie ma problemu, trochę go przyspieszyć i chodzi jak złoto. Aczkolwiek jeśli trafia się perz albo chwastnica to potrafi ciśnienie podnieść...

Ziemniakami potrafił się zapchać.Mialem dwie sztuki i już nie chce.Rzeczywiscie jak większe kółko się założyło było lepiej ale to i tak nie do końca dobrze.

Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nic nie zrobiłem

I to pewnie jest problem🤔...

40 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tam u Was mają na to jakiś patent chyba...

Opublikowano

Kurna w 3cim secie naszym nie pykło.

Ale to nic. Przełączam na mecz Polskiej porażki narodowej i widzę 2:0. Córka typowała 3: 0 ja 3:1. Chyba córka trafi.

Wstyd to mało posiedzieć.

Wycofać sponsorów i niech kibice na dwa lata się wycofają ze stadionów. No i knebel.medialny na temat piłki nożnej i kukiełek reprezentacji.

Może wreszcie coś tąpnie.

Ja nie życzę sobie sponsorować kopaczy za przepłacone paliwo na stacji

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Kurna w 3cim secie naszym nie pykło.

Ale to nic. Przełączam na mecz Polskiej porażki narodowej i widzę 2:0. Córka typowała 3: 0 ja 3:1. Chyba córka trafi.

Wstyd to mało posiedzieć.

Wycofać sponsorów i niech kibice na dwa lata się wycofają ze stadionów. No i knebel.medialny na temat piłki nożnej i kukiełek reprezentacji.

Z meczu na mecz znikamy a co za tym idzie chęć oglądania tego sportu-nie gramy nic!!!!

Co do siatkówki -brak słów co do klasy👏

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

I to pewnie jest problem🤔...

Tam u Was mają na to jakiś patent chyba...

Kółko napędowe większe i zębatkę mniejszą.Wtedy lata szybciej ale znów cały towar po jednej stronie stołu idzie.

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

coś to zmieni ? oni grają dla siebie . brak występów w reprezentacji to dla nich żadna strata odbiją sobie w klubach i reklamach 

już U-21 charatają lepszą gałę , nie są przesyceni celebryctwem i mogliby w reprezentacji coś pokazać bo takim to by bardziej zależało na efektach i wyniku ale do tego by takim dać szansę trzeba dojrzeć 

jak to w wywiadzie Lewy zrugał PZPN to też chyba coś jest na rzeczy i tam nikt nie jest bez winy 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szymon09875 napisał:

nie śpisz?

Bo jak rano wstanę, to mam więcej czasu by nic nie robić...😆 

A tak poważnie to mam sporo roboty na dziś... i cza wcześniej zacząć...

A Ty czemu ?

Edytowane przez Pafnucy12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v