Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Podobno tyle co Anna, w sumie to nie wiem, Braciak kupił go jak ja już się wyprowadziłem

Nie realne.Moze w idealnych warunkach ale i w to mocno wątpie.

Opublikowano (edytowane)

W idealnych to Anna też pogoni...

Zalecana prędkość robocza to od 1,5 do 5 km/h, dzięki czemu średnia wydajność kombajnu to około 0,15 ha/h (uzależniona od szerokości międzyrzędzi). BOLKO posiada instalację elektryczną zasilaną napięciem 12 V, natomiast napęd hydrauliczny zasilany jest jedną parą hydrauliki z ciągnika.19 wrz 2020

Anką udało mi się wykopać 0,25 ha w godzinę ostatnio.. ale to szybko jakoś poszło.

Normalnie to 3 godziny morga.... ta prawdziwa.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
39 minut temu, Strongman napisał:

Ale szkoda tych 300 tyś.Na rolnictwie powinno się zarabiać a nie w nie wkładać jak w hobby.

Rzuć w pizdu to rolnictwo, bo się wypalisz. Idź na etat.

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

W idealnych to Anna też pogoni...

Zalecana prędkość robocza to od 1,5 do 5 km/h, dzięki czemu średnia wydajność kombajnu to około 0,15 ha/h (uzależniona od szerokości międzyrzędzi). BOLKO posiada instalację elektryczną zasilaną napięciem 12 V, natomiast napęd hydrauliczny zasilany jest jedną parą hydrauliki z ciągnika.19 wrz 2020

Anką udało mi się wykopać 0,25 ha w godzinę ostatnio.. ale to szybko jakoś poszło.

Normalnie to 3 godziny morga.... ta prawdziwa.

Cały problem Anki to ten totolotek a w zasadzie jego napęd.Malo szczęśliwa konstrukcja.

Opublikowano
35 minut temu, Pafnucy12 napisał:

To z 15 patrzyłem to ciekawie wygląda...nie potrafię linku wstawić ...starsze .... jakieś takie.. no to nie to...

Bo pokazują się i starsze o tym symbolu, czy tam modelu...

Coś takiego 

https://www.olx.pl/d/oferta/zadbana-yamaha-mt09-mt-09-zawieszenie-wilbers-sety-trw-baracuda-CID5-IDWrOlD.html

33 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Nie realne.Moze w idealnych warunkach ale i w to mocno wątpie.

Tutaj tak pisali, ile w tym prawdy nie wiem. W sumie to Bolkiem raz kopałem, i to jako operator ciągnika, i to też tylko jakiś kawałek. 

Ogólnie to jak brat kopie to nie na wyścigi, rozkłada sobie robotę na kilka dni

@Pafnucy12 jednak patrzę że w 2015 już była inna owiewka

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Cały problem Anki to ten totolotek a w zasadzie jego napęd.Malo szczęśliwa konstrukcja.

W czystym polu nie ma problemu, trochę go przyspieszyć i chodzi jak złoto. Aczkolwiek jeśli trafia się perz albo chwastnica to potrafi ciśnienie podnieść...

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Coś takiego 

https://www.olx.pl/d/oferta/zadbana-yamaha-mt09-mt-09-zawieszenie-wilbers-sety-trw-baracuda-CID5-IDWrOlD.html

Tutaj tak pisali, ile w tym prawdy nie wiem. W sumie to Bolkiem raz kopałem, i to jako operator ciągnika, i to też tylko jakiś kawałek. 

Ogólnie to jak brat kopie to nie na wyścigi, rozkłada sobie robotę na kilka dni

Jak zajawiłeś się na mt-09, to rzuć okiem na z900. Cztery cylindry robią robotę.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

W czystym polu nie ma problemu, trochę go przyspieszyć i chodzi jak złoto. Aczkolwiek jeśli trafia się perz albo chwastnica to potrafi ciśnienie podnieść...

Ziemniakami potrafił się zapchać.Mialem dwie sztuki i już nie chce.Rzeczywiscie jak większe kółko się założyło było lepiej ale to i tak nie do końca dobrze.

Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nic nie zrobiłem

I to pewnie jest problem🤔...

40 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tam u Was mają na to jakiś patent chyba...

Opublikowano

Kurna w 3cim secie naszym nie pykło.

Ale to nic. Przełączam na mecz Polskiej porażki narodowej i widzę 2:0. Córka typowała 3: 0 ja 3:1. Chyba córka trafi.

Wstyd to mało posiedzieć.

Wycofać sponsorów i niech kibice na dwa lata się wycofają ze stadionów. No i knebel.medialny na temat piłki nożnej i kukiełek reprezentacji.

Może wreszcie coś tąpnie.

Ja nie życzę sobie sponsorować kopaczy za przepłacone paliwo na stacji

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Kurna w 3cim secie naszym nie pykło.

Ale to nic. Przełączam na mecz Polskiej porażki narodowej i widzę 2:0. Córka typowała 3: 0 ja 3:1. Chyba córka trafi.

Wstyd to mało posiedzieć.

Wycofać sponsorów i niech kibice na dwa lata się wycofają ze stadionów. No i knebel.medialny na temat piłki nożnej i kukiełek reprezentacji.

Z meczu na mecz znikamy a co za tym idzie chęć oglądania tego sportu-nie gramy nic!!!!

Co do siatkówki -brak słów co do klasy👏

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

I to pewnie jest problem🤔...

Tam u Was mają na to jakiś patent chyba...

Kółko napędowe większe i zębatkę mniejszą.Wtedy lata szybciej ale znów cały towar po jednej stronie stołu idzie.

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

coś to zmieni ? oni grają dla siebie . brak występów w reprezentacji to dla nich żadna strata odbiją sobie w klubach i reklamach 

już U-21 charatają lepszą gałę , nie są przesyceni celebryctwem i mogliby w reprezentacji coś pokazać bo takim to by bardziej zależało na efektach i wyniku ale do tego by takim dać szansę trzeba dojrzeć 

jak to w wywiadzie Lewy zrugał PZPN to też chyba coś jest na rzeczy i tam nikt nie jest bez winy 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szymon09875 napisał:

nie śpisz?

Bo jak rano wstanę, to mam więcej czasu by nic nie robić...😆 

A tak poważnie to mam sporo roboty na dziś... i cza wcześniej zacząć...

A Ty czemu ?

Edytowane przez Pafnucy12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v