Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A uj ze ślubem , baby to dziwne są ...

To se chłopa znajdź 

Ja pierdziu co za melepeta 

7 minut temu, wojtal24 napisał:

lody za***iste polecam a tak nic po za tym w tym zychlinie nie ma

Na wtorek ma mi ogarnąć, dziś się do środka dostał 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nieee

To nie glina.

Mój ciągnie 5 skib

https://photos.app.goo.gl/ithr5xnkxLk9AK2e9

Przemku za szeroką masz łapę i nic nie widać 🙆

To jest czarnoziem 🤔

2 minuty temu, Łolek napisał:

To se chłopa znajdź 

Ja pierdziu co za melepeta 

Marek zburzyłeś już te starą chałupe ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Co kto lubi.. Tobie chyba tamte czasy się podobały... a film jak film .. fikcja nie mająca nic wspólnego z życiem., bujanie w obłokach takie...

Czasy jak czasy. Wolę oglądać sto razy Nikosia Dyzme, Killera itp itd niż filmy Wegi... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To jest czarnoziem 🤔

Tak. To kiedyś były tereny zalewowe rzeczki. Mega ciężkie w uprawie ale w suchym roku odpłacają pięknymi plonami 

Odpal film i widać 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To jest czarnoziem 🤔

Marek zburzyłeś już te starą chałupe ?

Już  a co drewno chciałeś 🤔

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Ja to mam chęć na Balaton kiedy jechać. Oni jeżdżą przez Austrię nie przez Węgry. Tak coś mówili.

Musiał bym kolege zapytać. Dokładnie przez Balaton i tam w okolicach zawsze nocują.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Tak. To kiedyś były tereny zalewowe rzeczki. Mega ciężkie w uprawie ale w suchym roku odpłacają pięknymi plonami 

To coś jak u @jacus, też ma takie tereny.., tylko że rzeka jeszcze płynie...😆

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

U mnie takie są tylko nad takim kanałem ,przez całą wieś każdy ma po kawałeczku ,ale dokładnie kłosy w tych miejscach są mega

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

ch*ja widać.

Czyli to nie ręką zasłania...😆

Opublikowano
6465 napisał:

5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nic nie wiem, u nas na wsi to się nic nie dzieje, chyba że na sąsiednich 

Kolega jechał dziś z Wyszogrodu do szpitala co u ciebie za miedzą i mówił że jakieś banery po drodze od Młodzieszyna. A zakończenie lata w Iłowie to będzie?

w tym roku się nie będzie, podobno sponsor główny się wycofał tak oficjalnie oglosili

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U mnie takie są tylko nad takim kanałem ,przez całą wieś każdy ma po kawałeczku ,ale dokładnie kłosy w tych miejscach są mega

Problem jest w takim roku jak ten. Co ja się tam natopiłem kubajem🤬🤬

Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

ch*ja widać.

Aż takiego dużego to nie mam🤭

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

To coś jak u @jacus, też ma takie tereny.., tylko że rzeka jeszcze płynie...😆

Nasza już tylko okresowo płynie. Dawni,przedwojenni  użytkownicy tych terenów mieli w miejscu naszych pół tylko i wyłącznie łąki 

Przed chwilą, Łolek napisał:

Sołtys na waleta selfi robił 🤔

Wyśle do Twojej żony . 😉🤭

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Tu nie chodziło o te 100km w tamtą, tylko o to ,że to mia być ostatni punkt wycieczki, i wtedy na powrocie byłoby prawie 500km do zrobienia. Tomek pewnie powie że robi tyle przed śniadaniem, ale ja długich tras niezwyczajny 

Nie będzie, odwołali. Z resztą, i tak za późno, zawsze to na koniec sierpnia było 

Darek czasami w niedzielę chcą gdzieś jechać, a ja wszystko robię żeby się wymigać bo po prostu mi się nie chce.

też tak mam ale wtedy siadam z boku a żona kieruje

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Ojjj... nie pomogę...nie pamiętam...Marcin będzie wiedział, ja już daaawno przy tokarce nie stałem...

Dorobiłem sobie pseudoposuw, i dziś była pierwsza próba, myślałem że będzie za szybko, i dołożyłem regulator obrotów, a tu się okazało że chyba za wolno, bo raptem 3,5cm/min, choć nie powiem, ładnie to wygląda

Zdjęcie poniżej 

14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

😄 

Darek już wiem co z tymi szprychami... rzekomo wytrzymalsze.. tak w skrócie..

Szprychowe koła może też łatwiej wycentrować, a w terenie to pewnie łatwo felgę pogiac 

13 minut temu, Łolek napisał:

Na wtorek ma mi ogarnąć, dziś się do środka dostał 

Pozwól że zapytam, to dalej o MFa chodzi???

IMG_20230908_182415_468.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

Gdzie???

Rozumiem jakby Krzysiek powiedział - ale piz*a- wówczas można pytać gdzie. Ale pytać o chuĵa???🤭

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Szprychowe koła może też łatwiej wycentrować, a w terenie to pewnie łatwo felgę pogiac

Ale nie połamać.

Tak mnie zaciekawiło. 

Translapy jak według Ciebie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v