Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

3 godziny temu, jacus napisał:

po co sie spinac ?? 

A gdzie Ja się spinam.Pole ma zaje......chwastem po szyję i twierdzi że tak ma być a ktoś kto ma zadbane to dla niego jest nie normalny.Ja ziemniaki nawet późnych odmian mam gotowe do zbioru już na koniec lipca.Koniec podlewania i same zdechną.

5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

No to jakieś cuda, pewnie jak "plantator" (nie znoszę tego określenia) w sąsiedniej wsi - sadzi hektar, chyba najwięcej na okolicę i wali 2x na chwasty - przedwschodowo i powschodowo. Na zarazę nie wiem ile razy. I on jeszcze badyle ma nie uschnięte nawet.

Dwa razy na chwasty dwa na stonkę i 6razy nawadniane w dawce 25l na metr.Na tym polu ziemniaki rosną 24raz z kolei więc chwasty nie mają się skąd wziąć chyba że ptaki lub wiatr ale to znikome ilości.

to ziemniaki da się uprawiać w monokulturze?

a jak choroby?

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Pacz, nawet tam cywilizacja dotarła... 

te te, bo w ucho dostaniesz

swojego czasu to na wsi 30pare domów mieliśmy 3 sklepy

1 minutę temu, 6465 napisał:

Widziałem jak na rogu ten dom burzyli. Tam?

tak, tam zaraz przy DK92

już mury stoją, pewnie na sylwestra będzie można tam już wódkę kupować

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

tak, tam zaraz przy DK92

A sąsiednią wieś ma burdel i co, hę?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ty się nie śmiej ,bo u ciebie przed domem najdroższa żabka w Polsce. 

A gdzie je ten burdel 🤔

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

tak, tam zaraz przy DK92

nie wiem czy o tym samym mówisz ale tam teraz jest świetlica KGW

ja piszę o Zdzarowie

DANDYS napisał:

na wsi macie żabkę?

Sochaczew to nie taka wies😆😆😆

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, gregor1284 napisał:

Mało to takich, nawet I tu?😴

Wiem, że są...ale w tym przypadku to jest ewidentne świństwo...nie będę opisywał, nie moja sprawa, niech mu się wiedzie...ja bym nie chciał być ma jego miejscu...i nie chodzi o tematy spadkowe, czy tam sądy, bo to sobie ładnie ogarnął...

15 minut temu, superfarmer02 napisał:

15 minut temu, bratrolnika napisał:

która???

13 minut temu, 6465 napisał:

A gdzie je ten burdel 🤔

10 minut temu, wojtal24 napisał:

Ojoj 🙆🤭...Krzysiu reklama Ci dobrze idzie...zainteresowanie od razu😉🤭...

@Aktywnyrolnik7245 🤭

Opublikowano
13 minut temu, wojtal24 napisał:

ja piszę o Zdzarowie

chyba że to chodzi o burdel u sióstr Urszulanek

Idzie facet ulicą patrzy, a tam strzałka z napisem: "Burdel u Sióstr Urszulanek". Hmmm, myśli facet, tego jeszcze nie było. Wszedł, a tam za ciężkim dębowym biurkiem siedzi stara zakonnica i pyta:
- Czego chciał?
- N... no... skorzystać z, z, z u-u-usług...
- Płaci tu 500,- zł i idzie w te drzwi po prawej.
Zapłacił i poszedł, a tam na końcu korytarza kolejna, już młoda zakonnica siedzi przy zwyczajnym biurku.
- Witam pana.
- Witam, chciałem...
- Tak, tak wiem, 300,- zł i drzwi po lewej.
Zapłacił, poszedł i na końcu korytarza widzi nowicjuszka siedzi przy stoliczku...
- Dzień dobry.
- Dzień dobry, chciałem skorzystać z usług.
- Ach, tak... 100,- zł i te drzwi za mną.
Ok, zapłacił, już tyle wydal, to stówa go nie zbawi. Wszedł, drzwi się zatrzasnęły, a facet stoi na dworze, nie można już wrócić, bo klamki z tej strony nie ma... rozgląda się (nieco skołowany), a tu mała tabliczka z napisem: "Właśnie zostałeś wyruchany przez Siostry Urszulanki".

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Ojoj 🙆🤭...Krzysiu reklama Ci dobrze idzie...zainteresowanie od razu😉🤭...

To nie o reklamę chodzi a o towar deficytowy 😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, wojtal24 napisał:

to ziemniaki da się uprawiać w monokulturze?

a jak choroby?

Na niektórych polach już nawet 30lat czasami kapusta po ziemniaku wczesnym jeszcze rośnie.Swierzy sadzeniaka właściwe poplony i nawożenie oraz duże ilości wapna budowlanego ewentualnie kredy granulowanej.Podstawą jest nawadnianie.Ja nie jestem żadnym ewenementem normalna praktyka w mojej okolicy.Moze zdażyć się niszczyk ale to można sobie EMami z tym poradzić lub zaprawą.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

Pany powiedzta mi, czy każda kosiarka, która nie jest napędzana poprzez paski, potrzebuje, żeby ciągnik dawał 1000 obr na WOM?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

burdelu brak,choc jedna emerytowana mewka mieszka, druga juz przekwalifikowala sie, trzecia za granica ,za to jest cus takiego..

https://clubinfinity.pl

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

U mnie chrześcijanie gnoje wożą aż furczy...a wszyscy wczoraj na pogrzebie na dwóch kolanach i ręce jak dzieci pierwszokomunijne...a dzisiaj jeden ogałaca po zmarłym, żeby przed rodziną zdążyć pewnie, a reszta z rozrzutnika mi szaleje...ehh katolicy na pokaz...

prawdziwy chrzescijanin wie ze dzisiejze swieto nie jest  w zaden sposob obowiazkowe i kto pracuje nie ma zadnego grzechu.. dokladnie to katolik powinien wiedziec..

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

U nas ani widu traktora w polach.

teraz to po co maja jezdzic ,rzepak zasiany, sciernie po uprawiane,do siewow mieiac.

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Zaj....pielgrzymkę kurzem jak do Charłupi Małej szła.Ale zap.....nawet babki o lasce ruchów dostały.

beda sie modlic o zdjecie klatwy z parafii?? cos pisaliscie otatnio jakie tam cuda sie dzieja.

gdy ida do czestochowy to jakos niespecjalnie sie spiesza..w tym roku to mieli przejebane- tak lalo ze swiata nie bylo widac..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

teraz to po co maja jezdzic ,rzepak zasiany, sciernie po uprawiane,do siewow mieiac

Wczoraj były.... jutro też bedą... orki, gnój tudzież siano... dziś cisza...

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

burdelu brak,choc jedna emerytowana mewka mieszka, druga juz przekwalifikowala sie, trzecia za granica ,za to jest cus takiego..

https://clubinfinity.pl

prawdziwy chrzescijanin wie ze dzisiejze swieto nie jest  w zaden sposob obowiazkowe i kto pracuje nie ma zadnego grzechu.. dokladnie to katolik powinien wiedziec..

teraz to po co maja jezdzic ,rzepak zasiany, sciernie po uprawiane,do siewow mieiac.

beda sie modlic o zdjecie klatwy z parafii?? cos pisaliscie otatnio jakie tam cuda sie dzieja.

gdy ida do czestochowy to jakos niespecjalnie sie spiesza..w tym roku to mieli przejebane- tak lalo ze swiata nie bylo widac..

Tam nie modlitwa potrzebna tylko duszpasterstwo nie pazerne.Co jeden to lepszy.

Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

która???

Żd.....

54 minuty temu, 6465 napisał:

Ty się nie śmiej ,bo u ciebie przed domem najdroższa żabka w Polsce. 

A gdzie je ten burdel 🤔

To nie u mnie to już Sochaczew, a zresztą teraz tam jest abc czy inny groszek. Rotacja firm tam jest taka że klej na banerze nie zaschnie a już kolejny kleją🤭

49 minut temu, wojtal24 napisał:

ja piszę o Zdzarowie

Oj tam... Był🤭🙈

52 minuty temu, wojtal24 napisał:

ja piszę o Zdzarowie

Te,te a skont wiesz gdzie to było... Heeee...

• Thanks 1
Opublikowano

Powiem wam że ja to świętuje(w domu,na etacie nie),ale jeżeli ktoś coś tam robi to nie ma dla mnie to znaczenia.Jego sprawa,mi to nie przeszkadza ani tym bardziej na co mi to oceniać.

Aby zbędna gownoburza się tworzy

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v