Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Nie oglądałem tego nowego programu...jest to do obejrzenia w necie? Jeśli tak, to podlinkujcie...

Polecam to👇

Jak, ktoś nie widział pierwszej serii, to najlepiej wpierw ją zobaczyć. Temat z lokowaniem produktu, ale mi się bardzo podoba...rozrywka z fajnie dobranym żartem, lekka w odbiorze...

PS. kanar w autobusie the best🤭...

W pierwszej serii nawet pod Kielcami nagrywali z kanałem Rolnikowo.pl  JacekMocny 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo zboża to się nie opłaci sprzedawać i czekać aż łaskawie klient przyjedzie - a tu klient sam zawczasu się zgłasza, robisz tak jakby na konkretne zamówienie. 

Ano, i w dodatku sam się nie zgłosi raczej po to, bez ogłaszania. Tu jak z jajami - dziś już telefon, że 100 na sobotę, 30 na środę... 

Piotr ty specjalista od kur i króli 

Po ile teraz chodzi żywy drób taki 3/4 miesięczny jeśli chodzi o koguty ?

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Po ile teraz chodzi żywy drób taki 3/4 miesięczny jeśli chodzi o koguty ?

Znajomy ma takiego klienta, że za takiego kogucika ubitego płaci 50zł niezależnie od wagi. Jeśli chcesz sprzedać żywego, do chowu to więcej niż 25-30zł bym nie dał osobiście, może jakiś desperat 40 rzuci to już bym z radości skakał.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy ktoś to będzie chciał... U nas towar mało chodliwy - wielu ma kury a koguta wcale nie chce bo mówią, że darmozjada trzymać nie będą... Ja osobiście rosołu z koguta nie lubię a mam dwie sztuki tylko po to żeby kury pod nogami się kładły - kur sporo wykarmię to i dwa koguty z głodu nie zdechną, z czego jeden to miniatura koguta i ma swoje stadko, 4 małe kury.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Widzisz taki kiep który tyłka nie ruszy żeby coś zorganizować zawsze najwięcej ma do powiedzenia 

Ten akurat pracowity,myślałem że trochę kasy będzie a tylko dyplom dali 

20230903_133250.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Rosół najlepszy to z perlika. Pjoter babkę ziemniaczaną jadłeś kiedy?

Perlik jest lux, albo kaczka. 

Nie jadłem.

@Agrest Znalazłem w temacie facelii moje zdjęcie z 2020 - była posiana u sąsiada na kawałku - bez oprysku na chwasty ale poszła w całości do ziemi, 

20200601_160622.jpg.ae3faa2baee3b467e57588b0e56f63cf.jpg

Przed chwilą, mf362 napisał:

Już nigdy więcej nie kupię piskląt na targu . Żeby to jeszcze pół na pół były kury ale 80 90 procent ... 

A jak jest? Jak jeździłem do Pszczyny do zawsze kogutki powciskali ale jakoś miałem szczęście, że udawało mi się sprzedać później, część zostawała. Bywało i tak 

DSC02235.JPG

Opublikowano

mając swoj kombajnek i pszczoły, oraz chęci do łopaty to się można ładnie z roślinami miododajnymi i na poplony bawić. 

kasa raczej fest w porównaniu do ziarka 

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Ten akurat pracowity,myślałem że trochę kasy będzie a tylko dyplom dali 

20230903_133250.jpg

Widać zasłużony  dla rolnictwa jesteś

Opublikowano

ziarko zostanie dla obszarników. do dwóch tyś zarobku i wincyj koncerny nie dadzą zarobić 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

ziarko zostanie dla obszarników. do dwóch tyś zarobku i wincyj koncerny nie dadzą zarobić 

Ja ziarka ani grama nie sprzedaję bo wszystko przepuszczam przez stwory a potem przerabiają to na obornik.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja ziarka ani grama nie sprzedaję bo wszystko przepuszczam przez stwory a potem przerabiają to na obornik.

co nie zmienia faktu że można po kawałku zrobić zmianowania skoro nadmiar. 

gryka, gorczyca, wyka, czy facelia. 

gleba się ucieszy i pszczółki też 

Edytowane przez HF86
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Kierowanie przychodnio zdrowia.

Fiu fiu, to chyba ma więcej niż 20zł za godzinę... 🤭😁

37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A tu z taką facelią to jak z jajami - dziś już telefon, że 100 na sobotę, 30 na środę... Wystarczy jedno słowo na zebraniu koła i już pójdzie w eter... 

Co ty za klijet za takie ilości bierze 

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Kierowanie przychodnio zdrowia.

Ło panie ja myślałem że szeregowa , to w takim razie koperty są grube 😛

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Mam takiego, że przyjeżdża co dwa tygodnie po 100 - bierze dla siebie (4 osoby w domu), dla rodziców, brata i wujka. Wszystko "blokersi". Teraz jeszcze jedna klientka wpadła na ziemniaki ale nie wiem jak oni to w domu robią, że na 5 osób na całą zimę nawet 100kg ziemniaków nie trzeba...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
11 minut temu, gringo1984 napisał:

Jakie to zasługi, jeśli można wiedzieć? 

Za bohaterską walkę z pacjentem za podwójną stawkę na infolinii podczas plandemii covida

Opublikowano
12 minut temu, superfarmer02 napisał:

Fiu fiu, to chyba ma więcej niż 20zł za godzinę... 🤭😁

A Ty myślisz że za co Wiesław tak mieszkania kupuje😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v