Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, bratrolnika napisał:

Do tej pory nim jeździ, akurat te auto ja jej nagrałem z pewnych rąk 

Też mam te żółte, one na żywo wyglądają na całkiem inne jak te twoje, ale jak zrobiłem zdjęcie to w sumie kolor taki sam wyszedł 

I już masz kosę ze @stempos1980

Ale magnes kucharza co wypina d*pę już cie nie dziwi???😉 

IMG_20230828_175854_572.jpg

Jaki magnes?

43 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak się uda to we wsi nowość będzie - owies zimowy... Bo pogwarzyliśmy z prezesem z RSP, przy okazji jak było auto zatankować, chętnych więcej niż towaru.

Owies teraz poszukiwany ale jakościowo dobry musi być

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

nie wiem kto tak chleje 🙆‍♂️ bo u mnie to może te 11 to na całą rodzinę nie pójdzie 🤦‍♂️

Może trochę rozlewasz....🤔

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty weźmiesz Merylin część, ja Gregora i załatwione...

No mnie już wystarczy bo i od żony mam 

8 minut temu, slawek74 napisał:

nie wiem kto tak chleje 🙆‍♂️ bo u mnie to może te 11 to na całą rodzinę nie pójdzie 🤦‍♂️

Musisz nadrobić, bo średnią zaniżasz 

• Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, artek27 napisał:

Weź śrutę zalej gorąca wodą czyli zaparz go to zobaczysz wtedy jak będą się niosły, u mnie matka tak robi to mówi że jest spora różnica.

Dziobów nie poparzą?

22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty weźmiesz Merylin część, ja Gregora i załatwione...

Albo na odwrót 

26 minut temu, Strongman napisał:

Taki zachłanny się stał,ale to raczej jaka nać taka mać.

Ty nie masz na nazwisko stabiński?

17 minut temu, bratrolnika napisał:

Żółte maliny, całkiem inne w smaku niż te "normalne"

W poście Karola co go zacytowales 

To mistrz patelni a nie kucharz 

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

No ja mam szlacheckie czyli z końcówką ski lub cki.

Z tą końcówka to bzdura. Poczytaj.

Opublikowano

Przykładem może być nazwisko sławnego kronikarza polskiego Marcina Bielskiego, który po ojcu nazywał się Wolski, od wsi Wola, ale gdy osiadł we wsi Biała (koło Pajęczna), został Bielskim, a syn jego, Joachim, już zatrzymał to nazwisko ojca ponieważ urodził się w tej miejscowości oraz odziedziczył majątek.

Drogoń, Strybel, Moryson, Wrzeszcz, Skarga, Sanguszko, Wyszotrafka, Zaremba, Szczuka, Soczko, Karsza, Wrzosek, Zbrożek, Skorupka, to też szlachta starsza.

-ski – morfem oraz końcówka odmiejscowych nazwisk. Wraz z morfemem -cki i -dzki był charakterystyczną końcówką dla szlacheckich nazwisk polskiego pochodzenia, które związane były z posiadaną własnością – najczęściej rodowych miast lub wsi.

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

herbu gozdawa.

Co to w obecnym czasie daje?

Miły człowiek jesteś, ale nie obraz się...tak trochę kasy na edukację zabrakło najbliższym....

Samym herbem wrażenia nie robisz 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Co to w obecnym czasie daje?

Miły człowiek jesteś, ale nie obraz się...tak trochę kasy na edukację zabrakło najbliższym....

Samym herbem wrażenia nie robisz 

Wiem że gówno z tego w dzisiejszych czasach ale jak dziadki pradziadki Ojczyzny bronili bo wiem o tym z opowieści ile wrogów ubili ja też bym bronił w dzisiejszych czasach i tak każdy umrze I nic ponim będzie prócz dzieci.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

jak dziadki pradziadki Ojczyzny broniki bo wiem o tym z opowieści ile wrogów ubili

No chwała im za to... Jednak sami tego chyba nie robili....urodzeni nie pod herbem raczej też walczyć potrafili...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

No chwała im za to... Jednak sami tego chyba nie robili....urodzeni nie pod herbem raczej też walczyć potrafili...

Ja nie mówię że nie ale teraz czasy inne że każdy coś ma a jak kiedyś był byś jakim parobkiem to co by ci zależało jak byyś zarobił tylko kilo tłuszczu na dzień może ruski czy Niemiec dał by ci wiencej za dzień roboty.

Opublikowano

Dziś już nie jest kiedyś..

1 minutę temu, Strongman napisał:

Ja nie mówię że nie ale teraz czasy inne że każdy coś ma a jak kiedyś był byś jakim parobkiem to co by ci zależało jak byyś zarobił tylko kilo tłuszczu na dzień może ruski czy Niemiec dał by ci wiencej za dzień roboty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v