Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Łolek@Karol6130 i inni chodowcy a jak bym tak za mleczne się złapał to było by co z tego?Tak z 50 na początek.Marze o takim roz....e jak w Czarnoszyjach i nie wiem jak do tego doprowadzić bo moja mi nie pozwala.Bańki na mleko jeszcze mam i stara studnia też jeszcze jest tylko kołowrotek muszę naprawic.Bardzo bym też chciał w wieku 50lat wygladac na 70 a wiem że hodowla pomogła by mi spełnić to marzenie.Rozrzutnik czarna białostocka też posiadam i kota który chętnie spożywał by mleko dojone z uje....ch w g...wymion.Spac w zasadzie też nie muszę najwyżej zdrzemnę się wtulony w krowi bok podczas dojenia.Posiadam też prasę kostkującą która jeden z zacnych uczestników tego forum kazał mi wyrzucić na złom bądź oddać do muzeum ale ja bardzo bym chciał prasować nią słomę na moich 39ha i zwozić w stertę aby słoma była w każdym zakątku mego skromnego ale ambitnego gospodarstwa.Dodam jeszcze że posiadam grunty rolne o klasie od 1 do 3b na których mogę zasiać przenice i osiągnąć 12ton  albo i wincyj bez problemu a składować ja mogę w chłodni po kapuście i śrutowa bendę ją moim zacnym srutownikiem z czasów PRL.Chlopaki pomóżcie mi spełnić te marzenia abym za 20lat mógł pochwalić się takim MF jakiego ma Karol i Fendtem jak Łolek.Mysle że czasy w jakich obecnie żyjemy są odpowiednie do rozpoczęcia przygody z bydłem mlecznym i zagwarantują bym się nie nudził i osiągał odpowiednie dochody.Dodam tylko że nie zależy mi zbytnio na pieniądzach grunt żeby robota była i abym mógł zj**....reszte życie sobie i rodzinie.Ogladam często na YouTube rolnika z Parczewa, bardzo podobają mi się jego przygody i chciał bym iść w jego ślady.Pozdrawiam.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

@Łolek@Karol6130a jak bym tak za mleczne się złapał to było by co z tego?Tak z 50 na początek.Marze o takim roz....e jak w Czarnoszyjach i nie wiem jak do tego doprowadzić bo moja mi nie pozwala.Bańki na mleko jeszcze mam i stara studnia też jeszcze jest tylko kołowrotek muszę naprawic.Bardzo bym też chciał w wieku 50lat wygladac na 70 a wiem że hodowla pomogła by mi spełnić to marzenie.Rozrzutnik czarna białostocka też posiadam i kota który chętnie spożywał by mleko dojone z uje....ch w g...wymion.Posiadam też prasę kostkującą która jeden z zacnych uczestników tego forum kazał mi wyrzucić na złom bądź oddać do muzeum ale ja bardzo bym chciał prasować nią słomę na moich 39ha i zwozić w stertę aby słoma była w każdym zakątku mego skromnego ale ambitnego gospodarstwa.Dodam tylko że posiadam grunty rolne o klasie od 1 do 3b na których mogę zasiać przenice i osiągnąć 12ton  albo i wincyj bez problemu a składować ja mogę w chłodni po kapuście a śrutowa bendę ją moim zacnym srutownikiem z czasów PRL.Chlopaki pomóżcie mi spełnić te marzenia abym za 20lat mógł pochwalić się takim MF jakiego ma Karol i Fendtem jak Łolek.Mysle że czasy w jakich obecnie żyjemy są odpowiednie do rozpoczęcia przygody z bydłem mlecznym i zagwarantują bym się nie nudził i osiągał odpowiednie dochody.Dodam tylko że nie zależy mi zbytnio na pieniądzach grunt żeby robota była i abym mógł zj**....reszte życie sobie i rodzinie.Ogladam często na YouTube rolnika z Parczewa, bardzo podobają mi się jego przygody i chciał bym iść w jego ślady.Pozdrawiam.

Marcin z całym szacunkiem, ale czegoś ty się k**wa napił 🙆

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Marcin z całym szacunkiem, ale czegoś ty się k**wa napił 🙆

Jak mnie zazdroszczą ziemniaków i kapusty to ja nie mogę zazdrościć wam krów?

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

@Łolek@Karol6130 i inni chodowcy a jak bym tak za mleczne się złapał to było by co z tego?Tak z 50 na początek.Marze o takim roz....e jak w Czarnoszyjach i nie wiem jak do tego doprowadzić bo moja mi nie pozwala.Bańki na mleko jeszcze mam i stara studnia też jeszcze jest tylko kołowrotek muszę naprawic.Bardzo bym też chciał w wieku 50lat wygladac na 70 a wiem że hodowla pomogła by mi spełnić to marzenie.Rozrzutnik czarna białostocka też posiadam i kota który chętnie spożywał by mleko dojone z uje....ch w g...wymion.Posiadam też prasę kostkującą która jeden z zacnych uczestników tego forum kazał mi wyrzucić na złom bądź oddać do muzeum ale ja bardzo bym chciał prasować nią słomę na moich 39ha i zwozić w stertę aby słoma była w każdym zakątku mego skromnego ale ambitnego gospodarstwa.Dodam tylko że posiadam grunty rolne o klasie od 1 do 3b na których mogę zasiać przenice i osiągnąć 12ton  albo i wincyj bez problemu a składować ja mogę w chłodni po kapuście a śrutowa bendę ją moim zacnym srutownikiem z czasów PRL.Chlopaki pomóżcie mi spełnić te marzenia abym za 20lat mógł pochwalić się takim MF jakiego ma Karol i Fendtem jak Łolek.Mysle że czasy w jakich obecnie żyjemy są odpowiednie do rozpoczęcia przygody z bydłem mlecznym i zagwarantują bym się nie nudził i osiągał odpowiednie dochody.Dodam tylko że nie zależy mi zbytnio na pieniądzach grunt żeby robota była i abym mógł zj**....reszte życie sobie i rodzinie.Ogladam często na YouTube rolnika z Parczewa, bardzo podobają mi się jego przygody i chciał bym iść w jego ślady.Pozdrawiam.

🤣🤣🤣🤪

Opublikowano
27 minut temu, marcin19071980 napisał:

@Łolek@Karol6130 i inni chodowcy a jak bym tak za mleczne się złapał to było by co z tego?Tak z 50 na początek.Marze o takim roz....e jak w Czarnoszyjach i nie wiem jak do tego doprowadzić bo moja mi nie pozwala.Bańki na mleko jeszcze mam i stara studnia też jeszcze jest tylko kołowrotek muszę naprawic.Bardzo bym też chciał w wieku 50lat wygladac na 70 a wiem że hodowla pomogła by mi spełnić to marzenie.Rozrzutnik czarna białostocka też posiadam i kota który chętnie spożywał by mleko dojone z uje....ch w g...wymion.Spac w zasadzie też nie muszę najwyżej zdrzemnę się wtulony w krowi bok podczas dojenia.Posiadam też prasę kostkującą która jeden z zacnych uczestników tego forum kazał mi wyrzucić na złom bądź oddać do muzeum ale ja bardzo bym chciał prasować nią słomę na moich 39ha i zwozić w stertę aby słoma była w każdym zakątku mego skromnego ale ambitnego gospodarstwa.Dodam tylko że posiadam grunty rolne o klasie od 1 do 3b na których mogę zasiać przenice i osiągnąć 12ton  albo i wincyj bez problemu a składować ja mogę w chłodni po kapuście i śrutowa bendę ją moim zacnym srutownikiem z czasów PRL.Chlopaki pomóżcie mi spełnić te marzenia abym za 20lat mógł pochwalić się takim MF jakiego ma Karol i Fendtem jak Łolek.Mysle że czasy w jakich obecnie żyjemy są odpowiednie do rozpoczęcia przygody z bydłem mlecznym i zagwarantują bym się nie nudził i osiągał odpowiednie dochody.Dodam tylko że nie zależy mi zbytnio na pieniądzach grunt żeby robota była i abym mógł zj**....reszte życie sobie i rodzinie.Ogladam często na YouTube rolnika z Parczewa, bardzo podobają mi się jego przygody i chciał bym iść w jego ślady.Pozdrawiam.

Nooooo...szacun...tera będzie Marcin vs Marcin...który bardzi... zazdrości 🤭...

Opublikowano
15 minut temu, marcin19071980 napisał:

To ewenement.

Z całym szacunkiem pier**le Twoją kapustę na równi z krowami mlecznymi @Łolek @Qwazi @Karol6130 czy @radekz200

Trzymam opasa i przy tym uprawiam zboża i pyrę. Wiem że robię to dobrze, może nie jest to mega dochodowe ale nie zazdroszczę Wam cudownych zysków i uwiązania jak pies przy budzie 

• Like 4
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Ani to wytrzymałe ani funkcjonalne ani wyględne 

I wcale nie tanie

Na zimę lepsze to jak trzymać auto pod płotem. 

Ale na lato to lepiej niech ten samochód jednak pod płotem stoi

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mi to nie. Ja z tego dobrobytu zrezygnowałem 4 lata temu i nie żałuję.

Opublikowano (edytowane)

No co ty.Przeca krowiarze to milionerzy.Widziales Karola normalnie Carington z wyglądu.Bez urazy oczywiście.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Na zimę lepsze to jak trzymać auto pod płotem. 

Ale na lato to lepiej niech ten samochód jednak pod płotem stoi

Wystarczy by coś cień dawało na taki blaszak

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

To ewenement.

Z całym szacunkiem pier**le Twoją kapustę na równi z krowami mlecznymi @Łolek @Qwazi @Karol6130 czy @radekz200

Trzymam opasa i przy tym uprawiam zboża i pyrę. Wiem że robię to dobrze, może nie jest to mega dochodowe ale nie zazdroszczę Wam cudownych zysków i uwiązania jak pies przy budzie 

No jak przecież to 45000sztuk na ha razy 3zl sztuka to 135000zl i tym gardzisz.Łee bujasz ale zazdrościsz po cichu.

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

No co ty.Przeca krowiarze to milionerzy.Widziales Karola normalnie Carington z wyglądu.Bez urazy oczywiście.

milionerzy jak krowa komórek złapie 🤭😁

bratrolnika napisał:

Dookoła go nie zacienisz, nie da się. Lepsze to jak nic, ale są lepsze rozwiązania 

Nie 🤔 pewnie że są tylko $

Opublikowano
47 minut temu, marcin19071980 napisał:

@Łolek@Karol6130 i inni chodowcy a jak bym tak za mleczne się złapał to było by co z tego?Tak z 50 na początek.Marze o takim roz....e jak w Czarnoszyjach i nie wiem jak do tego doprowadzić bo moja mi nie pozwala.Bańki na mleko jeszcze mam i stara studnia też jeszcze jest tylko kołowrotek muszę naprawic.Bardzo bym też chciał w wieku 50lat wygladac na 70 a wiem że hodowla pomogła by mi spełnić to marzenie.Rozrzutnik czarna białostocka też posiadam i kota który chętnie spożywał by mleko dojone z uje....ch w g...wymion.Spac w zasadzie też nie muszę najwyżej zdrzemnę się wtulony w krowi bok podczas dojenia.Posiadam też prasę kostkującą która jeden z zacnych uczestników tego forum kazał mi wyrzucić na złom bądź oddać do muzeum ale ja bardzo bym chciał prasować nią słomę na moich 39ha i zwozić w stertę aby słoma była w każdym zakątku mego skromnego ale ambitnego gospodarstwa.Dodam jeszcze że posiadam grunty rolne o klasie od 1 do 3b na których mogę zasiać przenice i osiągnąć 12ton  albo i wincyj bez problemu a składować ja mogę w chłodni po kapuście i śrutowa bendę ją moim zacnym srutownikiem z czasów PRL.Chlopaki pomóżcie mi spełnić te marzenia abym za 20lat mógł pochwalić się takim MF jakiego ma Karol i Fendtem jak Łolek.Mysle że czasy w jakich obecnie żyjemy są odpowiednie do rozpoczęcia przygody z bydłem mlecznym i zagwarantują bym się nie nudził i osiągał odpowiednie dochody.Dodam tylko że nie zależy mi zbytnio na pieniądzach grunt żeby robota była i abym mógł zj**....reszte życie sobie i rodzinie.Ogladam często na YouTube rolnika z Parczewa, bardzo podobają mi się jego przygody i chciał bym iść w jego ślady.Pozdrawiam.

To słuchaj no pomogę. Te maszyny od ziemniaków i kapuchy moge Abrac żeby nie daj Boże do głowy Ci nie przyszedł powrót do tego! 

• Haha 1
Opublikowano

Oo

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Dookoła go nie zacienisz, nie da się. Lepsze to jak nic, ale są lepsze rozwiązania 

Kolejne 15kg drutu przeleciało nie wiadomo kiedy 

IMG_20230826_095755_986.jpg

Dopiero co założyłem.Masz mi zazdrościć.

IMG_20230826_112447_915.jpg

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

To ewenement.

Wow😯 co tak ostro przemuś?🙆‍♂️

Każdy robi to co lubi. 🤷‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

🤭😁

Nie 🤔 pewnie że są tylko $

Jak swojego blaszaka robiłem to w porównywalnych pieniądzach wychodził taki garaż z płyt betonowych, takich jak się płoty stawia, byłoby to lepsze rozwiązanie, sztywniejsza ściana, nie nagrzewa się tak. Niestety, żeby to postawić to dwie osoby mało, a blaszaka udało się praktycznie samemu zrobić 

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Oo

Dopiero co założyłem.Masz mi zazdrościć.

IMG_20230826_112447_915.jpg

Zapomnij, też już kolejna szpulka założona i jedziemy dalej, zapas musi być żeby przestojów nie było 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

To słuchaj no pomogę. Te maszyny od ziemniaków i kapuchy moge Abrac żeby nie daj Boże do głowy Ci nie przyszedł powrót do tego! 

Może jeszcze to przemyśl.To h.....interes nie chciał bym cię w zakłpotanie wprawiać.Krowy albo własny skup butelek to jest interes.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

No jak przecież to 45000sztuk na ha razy 3zl sztuka to 135000zl i tym gardzisz.Łee bujasz ale zazdrościsz po cichu.

To jedna strona medalu.

Opisz drugą 

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Wow😯 co tak ostro przemuś?🙆‍♂️

Każdy robi to co lubi. 🤷‍♂️

Może nie tyle co lubi ale to w czym się wyspecjalizował, choć u mnie jedno i drugie idzie w parze 

wk***ia mnie takie pisanie a to @Agrestże ma miliony z porzeczek a to teraz @marcin19071980że to samo z kapusty......

Ukradli? Nie za***rdalaja to mają 

Edytowane przez soltys48
  • Like 5
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

To jedna strona medalu.

Opisz drugą 

Może nie tyle co lubi ale to w czym się wyspecjalizował, choć u mnie jedno i drugie idzie w parze 

Nie bo nie będzie czego zazdrościć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v