Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

A co może nie? musialbym wziąć poprzedni telefon bo tam są screeny co wyprawiał 

A gdzie napisałem że nie 🤔

12 minut temu, pedro2 napisał:

O widzisz. A już żem nocy nie spał co nie tak 😱

Pierdek się zapierdzi w tych redliczkach. Jadę po śruby to sercówki od razu zamówię 

IMG_20230821_094421_2.jpg

Dwusercowa będzie lepsza od tych 🤔

Opublikowano
29 minut temu, Leszy napisał:

Prasowanie z rana i z dużą rosą. Ktoś jeszcze takie pomysły ma 🙃😉??spacer.pngspacer.pngspacer.png

IMG_20230821_072657_072~3.jpg

Końcówkę jakąś robisz, żeby zabrać i z głowy? A potem prosto do obory

Opublikowano
pedro2 napisał:

10 godzin temu, wojtal24 napisał:

a kiedy ta drogę otworzą od Łomży (Kisielnicy) do Ostrowi ?

Łomża -sniadowo już jest, a Śniadowo -podborze chyba lada moment. Kisielnica -lomza to jeszcze zejdzie. Most jeszcze nie leży 

no ja jak jeżdżę od Warszawy to s do zambrowa później na Łomży chyba droga nr 63 odbijam bokiem Łomży na Piątnica i później wskakuje w Kisielnicy na tą nową i do samego Ełku prawie i dlatego pytam kiedy to po otwieraja

Leszy napisał:

8 godzin temu, wojtal24 napisał:

w nowszych claasach też tak jest ze jest kilka kalamitek w jednym miejscu

W mojej prasie też są zgrupowane, ale jedno łożysko oddzielnie. Chyba po to by zapomnieć o jego posmarowaniu... 

często tak bywa w różnych maszynach producenci tlumacza się tym że to są punkty które wymagają codziennej kontroli operatora. że przy codziennej obsłudze operator może wykryć usterkę

Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

24° ☀️

Ale ja głupi

Wziął jeszcze 1.5 ha pola do obrabiania

Zamiast 700 za kombajn owa nie wziąć to tera 700 odejdzie i jeszcze robota. 

No ale wpuścić kogoś po sąsiedzku i bedzie wodę spuszczał to też nie robota. 

to jaki czynsz dzierżawny?

gregor1284 napisał:

17 minut temu, Qwazi napisał:

Nie ma rzeczy idealnych...

O pasacie nie słyszał chyba...

ale w TDI i z hakiem😄😄

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, GRZES1545 napisał:

To nie ten co stwierdził że butów dziecku nie kupi w temacie cen pszenicy? 

Nie śledzę innych tematów ale kilka jego wpisów  w tym temacie wystarczyło 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Jaaaaa...nie swoim jeździłem...swoje miałem najlepsze spod czeskiego znaku...ale idealne też nie było 🤷...

Zbyt plastikowe te z kapustą na masce chociaż w sobotę wywiad zrobiłem i wiem gdzie niedaleko chłop ma octavie 1 rs 🥰

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

27 minut temu, malaczarna napisał:

Ja mam 10 ale łąki też w pakiecie. Ile kasy teraz?

Nic za utrzymanie pola w dobrej kulturze i normie ue

idealne miejsce na rozwijanie się jak takie tanie dzierżawy jeszcze powiedz ze doplaty bierzesz Ty a właściciel placi podatek😄😄😄😄

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, wojtal24 napisał:

no ja jak jeżdżę od Warszawy to s do zambrowa później na Łomży chyba droga nr 63 odbijam bokiem Łomży na Piątnica i później wskakuje w Kisielnicy na tą nową i do samego Ełku prawie i dlatego pytam kiedy to po otwieraja

często tak bywa w różnych maszynach producenci tlumacza się tym że to są punkty które wymagają codziennej kontroli operatora. że przy codziennej obsłudze operator może wykryć usterkę

to jaki czynsz dzierżawny?

ale w TDI i z hakiem😄😄

1.6 benzyna plus gaz 1995rok

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio w nocy wróbel wystartował ze ścierniska poleciał do góry i trafił akurat na podmuch z wydechu, zakręciło nim uderzył w barierkę z drugiej strony i spadł na podest. Zdechł na miejscu, nie było jak go uratować :o

IMG_20230815_013636.jpg

Kiedyś jakiegoś ptaka tak trafiłem, że mi się między silnik a dźwignie zmiany biegów w motorze zaklinował

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Powiedz mu że renowka to złom, to się przymknie. To nowe wcielenie Partyzanta... Tego z za rzeki.

Myślisz??? A mi się wydaje że to nie on

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A gdzie napisałem że nie 🤔

Dwusercowa będzie lepsza od tych 🤔

Węższa jest. I chyba będzie lepiej mieszać bo ta taka płaska bardziej, a sercówka półokrągła. 

Kurła asfalt leją i na polnych drogach korki się robią 😁

Opublikowano
nie. wyskakuje na dole x i się blokuje... z aplikacji napisałem
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Węższa jest. I chyba będzie lepiej mieszać bo ta taka płaska bardziej, a sercówka półokrągła. 

Kurła asfalt leją i na polnych drogach korki się robią 😁

No mam i robotę robią nie taką złą

IMG_20230821_113858_404_HDR.jpg

Kołek 12 

IMG_20230821_113912_129.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Zbyt plastikowe te z kapustą na masce chociaż w sobotę wywiad zrobiłem i wiem gdzie niedaleko chłop ma octavie 1 rs 🥰

Nie miałem Octavii (chociaz też jeździłem), ani Fabii... 

Opublikowano (edytowane)

O I umnie teraz działa,wcześniej edytor wogule nie działał.

No cóż stertę będzie trzeba okryć snopków, zrobić lin wkrentarką że starych sznurków do opasania.

20230821_104034.jpg

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

O I umnie teraz działa,wcześniej edytor wogule nie działał.

No cóż stertę będzie trzeba okryć snopków, zrobić lin wkrentarką że starych sznurków do opasania.

20230821_104034.jpg

Pasów nie masz 

IMG_20230817_183432.jpg

Opublikowano
Qwazi napisał:

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Nie miałem Octavii (chociaz też jeździłem), ani Fabii... 

to może ,,fobię,, 🤔

Opublikowano
24 minuty temu, Łolek napisał:

Pasów nie masz 

IMG_20230817_183432.jpg

Marku to jest fliz?

32 minuty temu, brodziak81 napisał:

Pewnie można jeszcze dołożyć takie coś jak w Vogel &noot

20200228_123118.jpg

Można ,ale w suchą glinę to tego nie wbije

Opublikowano
51 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kołek 12 

A mi się wydaje że 10...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v