Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

to lepiej teraz nie sprawdzaj ile tam tych lajków jest🤣

pytanie: jak włączasz wyciąg to one się przesuwają na tej lince najpierw w prawo a potem w lewo czy jednak odlatują🤭

Ta jadą razem... I na kocu przy słupie na kole mielonka się robi 😉 moje też lubią linę od wyciągu oblegać. I orkiestra która głośniej 

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Strongman napisał:

Trzeba będzie suszowe składać w tej aplikacji znowu.

Lepiej się nie chwal publicznie bo ci tu zaraz jeden zasugeruje że łapówki dajesz urzędniczce by otrzymać suszowe.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, bratrolnika napisał:

pytanie: jak włączasz wyciąg to one się przesuwają na tej lince najpierw w prawo a potem w lewo czy jednak odlatują🤭

A zajrzałem , prawie sami moi "przyjaciele"🙄

Screenshot_20230821-082526.png

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Siemanko🙋...a u mnie 19° i też pochmurane...szofer mleczarki nie miał dzisiaj czasu na bajerę i se już pojechał...

Zawsze to coś może działać lepiej...na tym polega rozwój...gdyby było inaczej, to po co np. ładować gnój ładowaczem, kiedy można widłami...efekt ten sam...ładowany tym i tym finalnie znajdzie się na polu🤷...

Ale poprawiać coś co jest idealne?

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

myślałem że tak noga za nogą się przesuwają🤣

Ostatnio w nocy wróbel wystartował ze ścierniska poleciał do góry i trafił akurat na podmuch z wydechu, zakręciło nim uderzył w barierkę z drugiej strony i spadł na podest. Zdechł na miejscu, nie było jak go uratować :o

IMG_20230815_013636.jpg

Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

Już najgrubsze gospodarze prym wiodą...w zabiegach o socjal🤦...

Ale Twój ciapek ładny👌...i klapkę ma...nie to co Karola🤷...trzeba go było gnębić, żeby zamontował🤦

daj Pan spokój, ile to się wczoraj na dozynkach nasłuchałem tego biadolenia 🙉

Opublikowano
36 minut temu, bratrolnika napisał:

Z metr może dwa jadą 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A zajrzałem , prawie sami moi "przyjaciele"🙄

Screenshot_20230821-082526.png

Ale przyjaciele całkiem na twoją miarę. Pierwszy pieniacz drugi mitoman, trzeci przedwczesny tetryk czwarty tajniak piąty i szósty bliźniaki jednojajowe (obaj razem mają jedno) , siódmy więcej przebywa na af niż w polu a ósmy w choroszczy niż w domu.

.

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, pedro2 napisał:

Łomża -sniadowo już jest, a Śniadowo -podborze chyba lada moment. Kisielnica -lomza to jeszcze zejdzie. Most jeszcze nie leży 

Jesień 2024. zj***li to konkretnie. Już wszędzie gotowe, tylko tam zostało.

Opublikowano (edytowane)

🤝 🙋‍♂️

24° ☀️

Ale ja głupi

Wziął jeszcze 1.5 ha pola do obrabiania

Zamiast 700 za kombajn owa nie wziąć to tera 700 odejdzie i jeszcze robota. 

No ale wpuścić kogoś po sąsiedzku i bedzie wodę spuszczał to też nie robota. 

Edytowane przez Rolnik1973
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio w nocy wróbel wystartował ze ścierniska poleciał do góry i trafił akurat na podmuch z wydechu, zakręciło nim uderzył w barierkę z drugiej strony i spadł na podest. Zdechł na miejscu, nie było jak go uratować :o

IMG_20230815_013636.jpg

Z dwojga złego, mógł pierdolnąć pod kołem, a z takiego wydechu dostać to piękna śmierć 🤭

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale poprawiać coś co jest idealne?

Nie ma rzeczy idealnych...

13 minut temu, Mazembe napisał:

Ale przyjaciele całkiem na twoją miarę. Pierwszy pieniacz drugi mitoman, trzeci przedwczesny tetryk czwarty tajniak piąty i szósty bliźniaki jednojajowe (obaj razem mają jedno) , siódmy więcej przebywa na af niż w polu a ósmy w choroszczy niż w domu.

.

Aleś se to wykombinował...

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jesień 2024. zj***li to konkretnie. Już wszędzie gotowe, tylko tam zostało.

No z tym przetargiem to się dali wyjuhać. Nie wiem jak przy takiej inwestycji można takie błędy popełniać 

Opublikowano
16 minut temu, Mazembe napisał:

.

Niezły opis walnąłeś. Skąd masz te dane?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Nie jedzta kebabów w najbliższym czasie...mogą nie być takie prestiżowe jak z Radkowych jerseyów🤷. 5 szt. właśnie pojechało...

Redukcja stada ,czy odpadowe/stare babki 🤔

Po ile max?

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

24° ☀️

Ale ja głupi

Wziął jeszcze 1.5 ha pola do obrabiania

Zamiast 700 za kombajn owa nie wziąć to tera 700 odejdzie i jeszcze robota. 

No ale wpuścić kogoś po sąsiedzku i bedzie wodę spuszczał to też nie robota. 

Ech te bambry...biorą wszystko ...

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Redukcja stada ,czy odpadowe/stare babki 🤔

Po ile max?

Pojechało to co miało pojechać. Jałówki 11,2, jedna krowa 9, druga 8

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Mazembe napisał:

.

Zablokujcie tego trola. 🤮Tylko troluje we wszystkich tematach od kąd się pojawił. 😠😡

Edytowane przez Luki99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v