Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

ale będzie piękne sianko eksportowe 

20230819_153842.jpg

Ła tam siano,Tona słomy po snopowiazalce do Niemiec na dachy 470€

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Ja i szerszeń to już po mnie byłoby na miejscu. 

Eh ci faceci

Normalnie mam dostać 700pln za mój zjedzony lubinek z koła łowieckiego. Czas na przelew dwa miesiace

W sumie to dobrze że taki czas 

Tak jak to kobiety mają w zwyczaju byś szybko wydała 

A tak to przemyślisz na co 

Tylko uwzględnij inflację 

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Będąc na Mazurach poznaliśmy coś takiego jak chłodnik, o królu złoty jakie to dobre, teraz kiedy się da robimy to do obiadu

Taka woda 

Może być z koprem

8 minut temu, Qwazi napisał:

I powiadasz, że nie ma z Tobą...tak źle🤔...a gdzie tu...wolność konsumpcji🤔🤭...

Ot kurła wolnościowiec się znalazł 

A do budowlanego to po co jeździł ?

Po styropian i to ten tani żeby mnie nie smakował 

I to jeszcze 10 żebym miał trudniej ugryźć😉 

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, Desperado napisał:

Najwyżej wypędzi jak przestaniesz gotować i skończy się fikanie.   xD

Dobrze żeś nie pojechał ze szczawiową, bo miałby facet niedzielny obiadzik.   xD

Szawiowa lux, pokrzywowa też. Ogórkową ze świeżych Ogórków ostatnio gotowałem i też dobra 

Opublikowano
Desperado napisał:

Przed chwilą, malaczarna napisał:

w przystępach

A co to za wynalazek?

1 minutę temu, malaczarna napisał:

Mieszkanko w bloku idealne byłoby

Jeżeli nie ma, to tylko karton po telewizorni się zostaje, także radzę gotować co se mąż zażyczy.   :P

zamiast zięć wtedy mówią przyśtupa 🤭

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Taka woda 

Może być z koprem

😉 

A to może o czym innym mówimy, tutaj było to na zsiadłym mleku, z tartym buraczkiem, świeżym ogórkiem, cebulką ,szczypior, koper, takie aż gęste, no mi to mega zasmakowało 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Karol6130 napisał:

Ot kurła wolnościowiec się znalazł 

A do budowlanego to po co jeździł ?

Po styropian i to ten tani żeby mnie nie smakował 

I to jeszcze 10 żebym miał trudniej ugryźć😉

No jak po co jeździł...polecenia wykonywał...w nagrodę...kopytki byli😋...aż zdziwion jestem🤭😉...

A to Ty chciałeś smacznego styropiana🤔...łod teściowej 🤔🙆...

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie. To wszystko nie sklepowe 

Znaczy elektorat...dostarczył🤔...

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ła tam siano,Tona słomy po snopowiazalce do Niemiec na dachy 470€

Nie ma już czym nosić. Kilka zestawów żniwnych poszło na wsad. Choć snopowiazłke osyatnio gdzies widziałem.

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Szawiowa lux, pokrzywowa też. Ogórkową ze świeżych Ogórków ostatnio gotowałem i też dobra 

12 minut temu, gregor1284 napisał:

Mirabelki też dobra 

Dobry kierunek👍...bliżej suwerena👌...

Opublikowano
45 minut temu, malaczarna napisał:

Mieszkanko w bloku idealne byłoby

No dokładnie , i moje życie by nabrało koloru jakbym posiadał taki własny kąt 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To co Ty, gnieździsz się jak u sąsiada swego czasu, że w chałupce koło 70m2 11 ludzi, w tym pięcioro dzieci? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał:

No jak po co jeździł...polecenia wykonywał...w nagrodę...kopytki byli😋...aż zdziwion jestem🤭😉...

A to Ty chciałeś smacznego styropiana🤔...łod teściowej 🤔🙆...

Znaczy elektorat...dostarczył🤔...

Nie. 

Patrzta jak poszedł, jeszcze nie winną kobitę zabił

https://www.facebook.com/100064861051079/posts/pfbid0N44kn26PSmifR8NirDkvogvjwWyNjRA2ziuhD2EAZPACDTV1dT2dDHaZuAKgMpNml/?sfnsn=mo

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Te gospodarz...bez własnego kąta🤥

Opublikowano
16 minut temu, brodziak81 napisał:

Nie ma już czym nosić. Kilka zestawów żniwnych poszło na wsad. Choć snopowiazłke osyatnio gdzies widziałem.

No i pewnie to jest czynnikiem sprawczym takiej ceny.W obecnej sytuacji bardziej opłaci się uprawiać słomę niż ziarno które w tym wypadku jest produktem ubocznym.

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

No i pewnie to jest czynnikiem sprawczym takiej ceny.W obecnej sytuacji bardziej opłaci się uprawiać słomę niż ziarno które w tym wypadku jest produktem ubocznym.

tak u nas mleczaki robią z żytem. chociaż już wielu nadrobiło lekcję i z ziarkiem to I młyny mobilne mają co kręcić 

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo motury to powinne max 50 jechać

I niech se gaz nawet 3 razy okreci w koło to nie pojedzie

A jak robią że 300 leci to tak jest. 

Tam jest coś że motocyklista zawinił?

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

tak u nas mleczaki robią z żytem. chociaż już wielu nadrobiło lekcję i z ziarkiem to I młyny mobilne mają co kręcić 

Tu nie daleko gość się tym zajmuje i przez to wiem jak to wygląda.W hm Brąszewice są piaski i laski.Kupuje od ludzi zboże na pniu kosi snopowiązałka a później ma taką maszynę co obcina każdy snopek na jednakową długość.Te kłosy co zostają wrzuca normalnie w takiego małego Claasa chyba Cosmos czy jakiś taki i oddaje ludzią.Ladnie się dorobił już przez parę lat.

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Rysiek Twoje pisdy na jutubie opanowały reklamy. 🤮 w warsztacie sobie dłubie, z tabuletora lecą filmy, a tu co raz kfa kfa

Reklama dźwignią sukcesu. 

Już tylko PIS został

Nie ma wyboru. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v