Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Kurna przyczepką 120 x 200 go przywiozłem... Trochę to głupio wyglądało...😄.

Nawet policja kawałek za mną jechała, ale się nie czepili...

Tak od nas kiedyś włókę odbierali ;) 

IMG_20230222_095051.jpg

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

wczoraj też grubo się zachmurzyło i błyskało , profilaktycznie nakryłem sterte drewna i taczki z polanami wstawiłem do stodoły , myślalem że w nocy jak wroce z roboty to zastane krajobraz jak po armagedonie a tu nic

15km ode mnie 44mm z tej burzy koło 22giej spadło. Ale tłukło jak wściekłe. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Leszy napisał:

Tak od nas kiedyś włókę odbierali ;) 

IMG_20230222_095051.jpg

Tyż fajnie.

Mam nawet fotkę 

@pedro2 paaa

IMG_20210810_115430.jpg

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Śwagier ma lawetę to nie ma co kombinować. 

15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Kurna przyczepką 120 x 200 go przywiozłem... Trochę to głupio wyglądało...😄.

Nawet policja kawałek za mną jechała, ale się nie czepili...

6 minut temu, Karol6130 napisał:

Może i ja bym grubera...

To taki gruber nie gruber. Wyższy drapak. 

Ale mój kiejs magnum 75 nic porządnego nie poradzi 😁 

Z podcinaczami 2,2m  lemken smaragd Fendt mi pierdział ostro, a na 5cm jeździć to nie robota 

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Śwagier ma lawetę to nie ma co kombinować. 

Popieram. 

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tyż fajnie.

Mam nawet fotkę 

@pedro2 paaa

IMG_20210810_115430.jpg

No jak Cię za to nie yebnęli miśki to chyba musieli mieć litościwe serduszka. Albo na kacu 😉

Ten z wałem i włóką oryginał, tylko bez kółek. Ale się wystruga. 

A nie wiesz czym różni się 70 od 90tki? Na tabliczkach dwa takie typy są. Wieżyczka inna to widać.

Opublikowano

Nie wiem. 

Szukałem czegoś niedrogiego. robiłem identycznym i wiedziałem że dobrą robotę robi... Wał by się przydał, ale jakoś odkładam dokupienie...

Opublikowano (edytowane)

18* mglisto ale pogodnie.Licho spałem tej nocy prowadząc rozmowy z samym sobą na tematy techniczne 

FB_IMG_1690394319283.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Łolek napisał:

A wiesz @marcin19071980Mam podobnie, bo jednak diagnoza ciągnika okazuje się nie do końca trafna 

To jest wszystko to o czym wielokrotnie tu pisałem i za co byłem nie jednokrotnie ganiony. Jest wszystko pięknie do póki się jakiś kabelek nie upie......

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
30 minut temu, Łolek napisał:

A wiesz @marcin19071980Mam podobnie, bo jednak diagnoza ciągnika okazuje się nie do końca trafna 

I co z fergusonem w sumie?

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

18* mglisto ale pogodnie.Licho spałem tej nocy prowadząc rozmowy z samym sobą na tematy techniczne 

FB_IMG_1690394319283.jpg

Skąd ja to znam...

53 minuty temu, Łolek napisał:

Jak chcesz to w rozliczeniu możemy dać za niego trzydziestkę, a ten twój MF to będzie u nas w maszynach od trzydziestki chodził, to nawet w tym trybie awaryjnym da sobie radę 😁

• Haha 7
Opublikowano
31 minut temu, wojtal24 napisał:

to znaczy?

No jeszcze stoi u Jarka bo jeszcze wyrzuca błędy 

Jak nie wiązka to trzeba dłubać sterowniki, ma jeszcze sprawdzić jakiś regulator napięcia nie ten w alternatorze, bo raz ma zanik sygnały innym razem zbyt wysokie napięcie 

23 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

I co z fergusonem w sumie?

🤷‍♂️

39 minut temu, marcin19071980 napisał:

To jest wszystko to o czym wielokrotnie tu pisałem i za co byłem nie jednokrotnie ganiony. Jest wszystko pięknie do póki się jakiś kabelek nie upie......

No ale postępu nie zatrzymasz, te kable są wszechobecne 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

@Łolek weź mu wuja powiedz jaki transport jechał 🤭 

Inspektor na bramkach aż okulary poprawiał 🤭🤭

Nie masz zdjęcia 🤔

Cud że ta kipka dojechała 

10 minut temu, bratrolnika napisał:

Skąd ja to znam...

Jak chcesz to w rozliczeniu możemy dać za niego trzydziestkę, a ten twój MF to będzie u nas w maszynach od trzydziestki chodził, to nawet w tym trybie awaryjnym da sobie radę 😁

Zawsze można liczyć na pomoc kolegi 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Tyż fajnie.

Mam nawet fotkę 

@pedro2 paaa

IMG_20210810_115430.jpg

Widzę też masz takiego drapaka coś jak mój 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v