Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ni ma ktory kurtki agro-unii do wyrzucenia, zima idzie chetnie przyjme ,rozmiar 3 xxxl, nawet i 4 podejdzie 😂🤣

frajerzy............................

i po burzy teraz spokojnie pada, moze by cos stalerzowal ?? sladu pewnie za chwile nie bedzie

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Żeby później się wyskakać w czasie orki ? Jak kiedyś się jeszcze po usługach kosiło a ktoś miał zabronowane w poprzek to aż niedobrze się robiło od tego podskakiwania ...

W poprzek to jak kawałek szerszy niż ten 10-15m to się bronowało pod siew. Najpierw w poprzek a potem wzdłuż. Robiłem tak zawsze pod pszenicę, prócz zeszłego roku - w poprzek wydzierały się badyle po kukurydzy.

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

rozmiar 3 xxxl, nawet i 4 podejdzie 😂🤣

Taki tłusty jesteś?😆

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Taki tłusty jesteś?😆

No żołądek ma zdrowy 

56 minut temu, jacus napisał:

a myslicie ze nam sie podoba ze lepper 2.0 jest na listach ??? dla kazdego wyborcy po ,to obciach,ale wazne jest tylko jedno -8 gwiazdek i kazdy na pokladzie sie przyda . doskonale wiemy ze to pic na wode 😂..

a wy sie podniecacie jak prezes kotem..

tym razem burza nie poszla bokiem i leje ostro.

Wam nam to znaczy komu, no chyba że rozdwojenie jaźni masz 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

A żeby ładnie te bruzdy pozagarńiać i to rżysko przewrócić, tak dla oka.

Jakoś mnie nie przekonuje robienie upraw dla oka. 

Kurde, ale te uprawki pożniwne to sztos jest. Jak patrzę po ludziach to chyba większość uważa to za najważniejszy zabieg w całym sezonie. 😃

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Taki tłusty jesteś?😆

nie dobrze zbudowany..na 185 cm to troche tych x musi byc..a ty jai masz rozmair ??

16 minut temu, Łolek napisał:

No żołądek ma zdrowy 

Wam nam to znaczy komu, no chyba że rozdwojenie jaźni masz 

przeczytaj uwaznie post i bedziesz wiedzial.

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale i opory większe. A i przy tym co mam ciągnik czuje, że żyje.

Jaki traktor, taka i uprawa. Teraz grzmi coś od gór i zaczyna kropić - dobrze byłoby jakby popadało.

368557545_1092526248789565_3028083268132940153_n.jpg

Opory to, mam wrażenie, że właśnie mniejsze. Nie ma takich tendencji do szybkiego zagłębienia, jak zwykły grot. Na kultywatorze 2,8 jest 13 zębów i ściernisko ładnie podcięte. Nawet trochę słomy nie przeszkadzało. A Twoje, jak na zwykły grot, to zrobione pierwyj sort👌

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

nie dobrze zbudowany..na 185 cm to troche tych x musi byc..a ty jai masz rozmair ??

Zwyczajnie tłusty i tyle, 187cm wzrostu i noszę L/XL zależy od firmy, a jakoś szczuplutki nie jestem, to jak potrzebujesz 3-4X to jakiś spasiony jak świnka musisz być ... Jedynie spodnie potrzebuję z dłuższą nogawką, bo w standardowym rozmiarze jest trochę przykrótka ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

ty jai masz rozmair

Jaj się pisze 😆.

Dziwne pytanie... Zaczynam się obawiać...

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale i opory większe. A i przy tym co mam ciągnik czuje, że żyje.

Jaki traktor, taka i uprawa. Teraz grzmi coś od gór i zaczyna kropić - dobrze byłoby jakby popadało.

368557545_1092526248789565_3028083268132940153_n.jpg

No polało u nas piknie i poszło do Was. Potraw posuszyliście?

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

przeczytaj uwaznie post i bedziesz wiedzial.

Czytałem i wypowiadasz się w imieniu wszystkich wyborców po czy jakichś konkretnych 

Opublikowano
2 minuty temu, Ikarus napisał:

Ja jeszcze nie....ostrewek mi zabrakło 

Opublikowano
52 minuty temu, bratrolnika napisał:

Przyjedzie Bananek to ją zapełni😉

No spotkaliśmy się. W cieniu nie stałem, morza też nie zasłonił.🤣

Tylko mnie niemal zagadał bo ja zamknięty w sobie😁

Opublikowano
21 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Jaj się pisze 😆.

Dziwne pytanie... Zaczynam się obawiać...

A ja w tym przypadku...nie będę miał skojarzeń...bo strach 🤦...

Opublikowano
Dnia 5.08.2023 o 21:24, Qwazi napisał:

Może dla Podhala tanio, dla mnie to drogi cielak...

Może dla Podhala tanio, dla mnie to drogi cielak...

Sami pisaliście że po 17 sprzedajecie, o mojo ma 80 kilo, to wiela je warta według Was kruca noga.

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, 6465 napisał:

A żeby ładnie te bruzdy pozagarńiać i to rżysko przewrócić, tak dla oka.

Tak dla oka to można robić przy siewie rośliny głównej a nie na ścierni i poplonie.

37 minut temu, Qwazi napisał:

Opory to, mam wrażenie, że właśnie mniejsze. Nie ma takich tendencji do szybkiego zagłębienia, jak zwykły grot. Na kultywatorze 2,8 jest 13 zębów i ściernisko ładnie podcięte. Nawet trochę słomy nie przeszkadzało. A Twoje, jak na zwykły grot, to zrobione pierwyj sort👌

Redliczki do wymiany. Niewiele już z nich zostało.

16 minut temu, Ikarus napisał:

Jaki potraw? To to ponad miesiąc temu... Ja już trzeci pokos koszę... 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)

@IkarusAle to nie jest sim. Jeden odbiorca teraz brał ode mnie dwa i dał cenę. Potrzebował więcej, wiedziałem, że sąsiad ma, powiedziałem, pojechał i wziął. Ale za sporo mniej, bo mimo to, że cielak był ładny i też ważył (może nawet więcej niż moje), to nie był sim🤷

Właściwie to była odbiorczyni...

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No to masz okazję sprobować gęsich stopek. Tyle, że droższe sporo...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak dla oka to można robić przy siewie rośliny głównej a nie na ścierni i poplonie.

Jaki potraw? To to ponad miesiąc temu... Ja już trzeci pokos koszę... 

Potraw to się źle w płotki kładzie spaduje. Ostrewki by się Wam przydały.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

No to masz okazję sprobować gęsich stopek. Tyle, że droższe sporo...

Patrząc szybko na ceny to same gęsi stópki warte prawie tyle co sam kultywator...

Przed chwilą, Ikarus napisał:

Potraw to się źle w płotki kładzie spaduje. Ostrewki by się Wam przydały.

Potrawu nie ma sensu składać na nic. A nawet jeśli to dlatego mam gęsto listewki i mi żadne ostrewki niepotrzebne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v