Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Wiesz, kto tak twierdzi 🤔🤭

Ale to teraz ci tak zrobili 🤔 niewdzięczni lekarze, a może oni tak celowo jak zobaczyli Merylin ba odwiedzinach, ty zobacz czy ona wizytówki którego w torebce nie ma 

Od urodzenia. Ale cieszę się że dalej nie zanika 

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Co może być przyjemnego w machaniu nogami czy rękami bez celu... Ja nie robię nic bez celu, nawet na rowerze bez celu nie jeżdżę.

To ma jakiś tam cel. Rytuał godowy można powiedzieć :D

Opublikowano
21 minut temu, Ikarus napisał:

Mojo staro. Kaj drogie panocku nojtoni na podhalu

Może dla Podhala tanio, dla mnie to drogi cielak...

21 minut temu, Ikarus napisał:

Mojo staro. Kaj drogie panocku nojtoni na podhalu

Może dla Podhala tanio, dla mnie to drogi cielak...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

dla mnie to drogi cielak...

Sprzedawałeś coś ostatnio MO/SM płci męskiej? Ile teraz można za takiego cielaka liczyć. Takiego kilkutygodniowego? 

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

Wiesz, kto tak twierdzi 🤔🤭

Ci co se...nie mierzą🤭

Przed chwilą, Leszy napisał:

Sprzedawałeś coś ostatnio MO/SM płci męskiej? Ile teraz można za takiego cielaka liczyć. Takiego kilkutygodniowego? 

Płci przeciwnej. Byczki mi się coś nie chcą rodzić ostatnio. Za jałówkę 8 tygodniową wziąłem 2tys. Z tym, że ważyła 105 kg, bo tak se nabywca życzył, żeby było w okolicach 100kg. Teraz troszkę cielaki spadły. Myśle, że za 70-80 kg byczka w kolorze 1,5 tys realne. Za wyższą kwotę może być problem ze sprzedażą 

44 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co może być przyjemnego w machaniu nogami czy rękami bez celu... Ja nie robię nic bez celu, nawet na rowerze bez celu nie jeżdżę.

Celem jest tutaj to, zebyś się poczuł bardziej... zadowolony... szczęśliwy...

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Myśle, że za 70-80 kg byczka w kolorze 1,5 tys realne. Za wyższą kwotę może być problem ze sprzedażą 

Kurczę nie ma chętnych, a raczej są, ale nie za takie ceny. Zastanawiam się czy jakiemu byczkowi jaj nie uciąć i z jałówkami na próbę potrzymać 😜 

Opublikowano

Jak masz miejsce i paszę możesz sprobować. Przy sprzedaży na teraz cena jałówki i byka taka sama. Ja muszę gonić wszystko narazie. Może z jesiennych wycieleń coś zostanie. Teraz mam pięć i w przyszłym tygodniu będą wyjeżdżać kolejno

Ile masz tych byczków, jakie duże i ile km jest między nami? Będzie 100? 

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Kurczę nie ma chętnych, a raczej są, ale nie za takie ceny. Zastanawiam się czy jakiemu byczkowi jaj nie uciąć i z jałówkami na próbę potrzymać 😜 

Wezmę te bycki , byle tylko nie hf 😉to  mieszańce są ? 

Opublikowano

Na razie dwa trzy tygodnie i tydzień . Wcześniej pojechały czarno białe. Jeden za 600 drugi 700. 

Jaka odległość? A ile masz np. do Wyszogrodu? Ja od niego 25, prawie prosto na północ. 

11 minut temu, Qwazi napisał:

Jak masz miejsce i paszę możesz sprobować. Przy sprzedaży na teraz cena jałówki i byka taka sama. Ja muszę gonić wszystko narazie. Może z jesiennych wycieleń coś zostanie. Teraz mam pięć i w przyszłym tygodniu będą wyjeżdżać kolejno

Ile masz tych byczków, jakie duże i ile km jest między nami? Będzie 100? 

13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wezmę te bycki , byle tylko nie hf 😉to  mieszańce są ? 

a u ciebie na mieszane ile płacą? 

Opublikowano
30 minut temu, Leszy napisał:

coraz więcej tego jest. 

szału nie ma w przyroście, ale spokój. 

Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Na razie dwa trzy tygodnie i tydzień . Wcześniej pojechały czarno białe. Jeden za 600 drugi 700. 

Jaka odległość? A ile masz np. do Wyszogrodu? Ja od niego 25, prawie prosto na północ. 

Mapy mi pokazują 107. Jutro zadzwonię do jednego z moich odbiorców, który mnie męczył o byczki. Jeśli jeszcze nie kupił to może coś wymyślimy, ale będziesz musiał je jeszcze potrzymać. Chyba, że Marcin weźmie....

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

coraz więcej tego jest. 

szału nie ma w przyroście, ale spokój. 

Jałówka mieszana na sianie z szuwaru i niedojadach się potrafi spaść. Ciekawe jak takie wolce? 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Mapy mi pokazują 107. Jutro zadzwonię do jednego z moich odbiorców, który mnie męczył o byczki. Jeśli jeszcze nie kupił to może coś wymyślimy, ale będziesz musiał je jeszcze potrzymać. Chyba, że Marcin weźmie....

Może sam sobie je zostawię. Ta kastracja mnie korci jakoś spróbować .  

Opublikowano

Kurła pioruny biją od 20 minut aż chałupa się trzęsie, a nic nie pada. Takiej komedii to jeszcze nie było 🙆

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Żeby piorun w antenę nie strzelił. Ale poważnie to mus uszykowac buty, spodnie i jaką kurtkę. Jak gdzie piorun strzeli blisko to trzeba iść pomoc ratować dobytek 

I wiadro benzyny na wypadek jakby trafiło u somsiada 🤭

Opublikowano
8 godzin temu, radekz200 napisał:

jak ja to w godzinę przeleciałem 😂

to weź jutro po dniu reszte spawów obejrzyj 🤭

Dnia 3.08.2023 o 12:39, Karol6130 napisał:

To klasztor,  z córkami 🤭

Z tych schodów to gorzeje się sp***dolić niż przez to okno wypaść 

te drugie na dole otwiera i wystawia trumne na turlającego sie ze schodów😆

9 godzin temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20230805_135646.jpg

co to za sprzęt ? jeszcze takiego na złomie nie widziałem 

Opublikowano
Baks00 napisał:

16 minut temu, wojtal24 napisał:

no ja też zaczynam tańczyć dopiero po paru glebszych 

Wtedy muzyka w tańcu nie przeszkadza

dokładnie

Qwazi napisał:

30 minut temu, bratrolnika napisał:

A to zbiornik na wodę jest, chyba 165 czy 156ton wody w nim siedzi

Nawet razu nie planuje tańczyć, nie umiem, i już się raczej nie nauczę

Ale dzięki 

Koniecznie do Marka na nauki...🤷

7 minut temu, wojtal24 napisał:

no ja też zaczynam tańczyć dopiero po paru glebszych bo tak na trzezwo nie idzie za bardzo taniec a apropo Ciechanowa to myślałem że to jakiś rodzaj wieży cisnien

I Ty też...😉

ciekawe ile Marek bierze za godzinę alkohol weźmiemy we własnym zakresie 😆😆😆

Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Qwazi napisał:

A to też trzeba nogami poruszać przecież 🤷...

Ano niech będzie... Choć brzydzę się tańcem nawet po alkoholu ale jeszcze bardziej brzydzę się złapaniem kobity za ręce albo objęciem jej. Na szczęście ostatnie wesele na którym niewiele się udzielałem było dwa lata temu a teraz to już żadnego nie będzie a nawet jak będzie to się odmówi jak na kilka poprzednich. 

zawsze możesz spróbować złapać za rękę lub objac chłopaka w dzisiejszych czasach w dużych miastach to nawet staje się modne

szymon09875 napisał:

49 minut temu, bratrolnika napisał:

A to zbiornik na wodę jest, chyba 165 czy 156ton wody w nim siedzi

Nawet razu nie planuje tańczyć, nie umiem, i już się raczej nie nauczę

Ale dzięki 

Ja już plecy mokre mam🙄 teraz chwilą oddechu a moja gdzieś rodzinę odwiedza 

jak pójdziesz z wujami na jednego to może być ciężko udanej imprezy

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Kurła pioruny biją od 20 minut aż chałupa się trzęsie, a nic nie pada. Takiej komedii to jeszcze nie było 🙆

I wiadro benzyny na wypadek jakby trafiło u somsiada 🤭

U mnie też pioruny biły grzmiało a nic nie padało tylko ja bsi.

Za dzisiaj 22litry w południe spadło.

Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, jahooo napisał:

Marchewka jest dobra na "te sprawy" tylko ciężko ją przymocowac do małego

A kto ma małego, z tym to jest tak jak z plonem każdy 8 10 ton minimum 

👍👍👍👍👍👍 czytałem w zimę książkę Clarsona opisuje swoją farmę w Angli i na którejś z pierwszych stron "traktor jak penis nigdy nie jest za duzy"

Qwazi napisał:

9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Wielu już poległo przy tym ....wyzwaniu...

Ja zapewne też...polegnę...Pioter twardy zawodnik...

jak to mówią "kropla drąży skale"

gregor1284 napisał:

3 minuty temu, Baks00 napisał:

A to Grigori w celu uziemienia🤔

Żeby piorun w antenę nie strzelił. Ale poważnie to mus uszykowac buty, spodnie i jaką kurtkę. Jak gdzie piorun strzeli blisko to trzeba iść pomoc ratować dobytek 

z tą antena dobre👍👍👍😆😆😆😆

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

to weź jutro po dniu reszte spawów obejrzyj 🤭

te drugie na dole otwiera i wystawia trumne na turlającego sie ze schodów😆

co to za sprzęt ? jeszcze takiego na złomie nie widziałem 

Bo nowy

Opublikowano
5 godzin temu, Qwazi napisał:

Koniecznie do Marka na nauki...🤷

😉

Życie nie nauczyło, to i Marek nie nauczy 

4 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ja już plecy mokre mam🙄 teraz chwilą oddechu a moja gdzieś rodzinę odwiedza 

Panie,jak to puścili na weselu to jebłem śmiechem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v