Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Mój sprzedawca słomy, to posiał...między belkami🤦...gruberem też wjechał między te belki...nie będę rzucał inwektyw🤬...

W zeszłym roku tak zbierałem. Prasowane jeszcze w nocy tego samego dnia można powiedzieć. Do 17 nie wytrzymał facet. Zajeżdżamy, a tam uprawione i  bele sturlane w kilka kupek.

IMG_20220812_172129.jpg

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Nie. Za drogi. Folia

Ja też folią 

Opublikowano
7 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Moim zdaniem zawsze było że jak wydać pieniądze to ja coś porządnego.Po pierwsze nic dokładnego na tym nie zrobisz bo łoże jest z szyny czy czegoś podobnego i co najwyżej zawiasy można robić po drugie nie wiem ale ze zdjęć wygląda że posow jest ręczny a to jest lekko mówiąc tragedia.po trzecie to jest w h.... niebezpieczne bo jak coś wyrwie ci się z wrzeciona to w najlepszym wypadku opuści ta planetę a w najgorszym rozj.....to ustrojstwo.O gwintach zapomnij i tak dalej i tak dalej.

Może nam po bolcu jakim chociaż zrobi 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może nam po bolcu jakim chociaż zrobi 🤔

A potrzebujesz bolca 🤔🙆‍♂️,  😉🤭

50 minut temu, Baks00 napisał:

Pogodnie pogodnie, ciekawe jak długo

Witajcie

Ty mi adresu nie podałeś i taka okazja poszła 🤷‍♂️😥

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Łolek napisał:

🤔🙆‍♂️ 😉🤭

Ty mi adresu nie podałeś i taka okazja poszła 🤷‍♂️😥

To z troski o twe zdrowie,albo o ich ... 😔😉

Edytowane przez Baks00
  • Haha 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Widziałem te twoje, pokazywałeś kiedyś. Za wyrażone zdanie dziękuję, bo tak jak napisałem, jestem w tej kwestii laikiem. Co z tego wyjdzie, nie wiem, ale na pewno dam znać. 

A ta trochę więcej niż to twoje.

Tokarka.jpeg

Ty cichaczem pracujesz dla wojska Polskiego? takie sprzęty na gospodarstwie tylko pogratulowac. te ziemniaki to pewnie tylko przykrywką 😁😁😁🤭

marcin19071980 napisał:

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Widziałem te twoje, pokazywałeś kiedyś. Za wyrażone zdanie dziękuję, bo tak jak napisałem, jestem w tej kwestii laikiem. Co z tego wyjdzie, nie wiem, ale na pewno dam znać. 

A ta trochę więcej niż to twoje.

Tokarka.jpeg

na takiej to w technikum uczyłem się toczyć chyba coś na zaliczenie działu musiałem zrobić a teraz już nawet pewnie nie umiał bym posuwu włączyć 😁

Opublikowano

Dzień dobry. 18°, pochmurane, z rana już zdążyło troszkę popadać

3 godziny temu, Leszy napisał:

W zeszłym roku tak zbierałem. Prasowane jeszcze w nocy tego samego dnia można powiedzieć. Do 17 nie wytrzymał facet. Zajeżdżamy, a tam uprawione i  bele sturlane w kilka kupek.

IMG_20220812_172129.jpg

Tak sobie pomyślałem, jak go zobaczyłem z tym RCW na polu, że jakby on tak miał z 50ha, to w pierwsze żniwa na zawał by zszedł. Jechałem po słomę pierwszym kursem, to siedział na ławeczce przed domem. Dojechałem na pole, załadowałem dwie przyczepy, podpinam się do tych przyczep, a ten z wapnem na pole wjeżdża 🤦. Ale 5ha ziemi i 4 ciągniki🤷...nie pojmuję ludzi czasami😣...

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, wojtal24 napisał:

Ty cichaczem pracujesz dla wojska Polskiego? takie sprzęty na gospodarstwie tylko pogratulowac. te ziemniaki to pewnie tylko przykrywką 😁😁😁🤭

na takiej to w technikum uczyłem się toczyć chyba coś na zaliczenie działu musiałem zrobić a teraz już nawet pewnie nie umiał bym posuwu włączyć 😁

Wolę robić na tej mniejszej bo jakoś tak przyjemnie milej pracuje ale ta większą ma większy przelot i wysokość nad łożem.Ciagle coś się grzebie ale tylko dla siebie po drugie naszym okolicznym warsztatom wyrosły piórka a Ja potrzebuję wiele rzeczy na już a nie za dwa dni albo kiedy pan tokarz będzie miał humor.Jak mi się coś trafia to kupie, lubię być nie zależny.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Tak sobie pomyślałem, jak go zobaczyłem z tym RCW na polu, że jakby on tak miał z 50ha, to w pierwsze żniwa na zawał by zszedł. Jechałem po słomę pierwszym kursem, to siedział na ławeczce przed domem. Dojechałem na pole, załadowałem dwie przyczepy, podpinam się do tych przyczep, a ten z wapnem na pole wjeżdża 🤦. Ale 5ha ziemi i 4 ciągniki🤷...nie pojmuję ludzi czasami😣...

Już był gość pożyczyć wóz bo musi swoje dziś wszystko wykosić. Swój ma tylko rozrzutnik i dwa wozy, dwukołówkę. Skosił tylko jęczmienia ozimego ze 40a a resztę czyli ponad 2ha ma pod 5 zbożami. Zawsze musi mieć pierwszy i lata po wsi pożyczając wszystko co ma koła i na co można choć pół tony wsypać.

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

naszym okolicznym warsztatom wyrosły piórka a Ja potrzebuję wiele rzeczy na już a nie za dwa dni albo kiedy pan tokarz będzie miał humor

Tylko pomyśl o tym w ten sposób że takich przyjdzie w jeden dzień 5 i ciężko każdemu na już zrobić.... 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v