Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Aaaa, no to się tam łucz....

No bede bede...😉

1 minutę temu, Popier96 napisał:

Z innej beczki, jak kasują w tym roku za kombajnowanie?

Od 480 do 600 za ha. Chyba, że Marcin, to on 270, ale całe żniwa kosiarkuje u mnie, więc może w...październiku🤭...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

....nie nakręcamy tej spirali nienawiści...niedziela dzisiaj...

Jak obiad postawi to nie odmawiaj, bo to nieładnie.     :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

500-550 Bizon/h

W zeszłym roku mój kombajnista więcej brał. Teraz wyszło 550zł ha za jęczmień z sieczkarnią, z tym że pola rozrzucone w promieniu 4km 🤣

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

Ale ziemię wykupują coraz więksi, małych i średnich na to powoli nie stać.

u mnie wielu przejrzało, że 3 ha =mieszkanie w bloku 🤣

Opublikowano
7 minut temu, Popier96 napisał:

W zeszłym roku mój kombajnista więcej brał. Teraz wyszło 550zł ha za jęczmień z sieczkarnią, z tym że pola rozrzucone w promieniu 4km 🤣

U nas na jednej gminie za sieczkarnię+200...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, HF86 napisał:

co, on to w ręcznej tnie, czy jak 🤔

6 minut temu, Desperado napisał:

To nie wąsko chce.

Tam całą gminę obkaszają 2 kombajny. Mnóstwo krowiarzy. Tak się uwówili...pewnie po to, żeby regulować cenę słomy...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

U nas na jednej gminie za sieczkarnię+200...

Jaki kombajn?

Opublikowano
8 minut temu, Popier96 napisał:

Z innej beczki, jak kasują w tym roku za kombajnowanie?

Trutniem 280/h. Kawałki poniżej hektara i długo schodzi, podług zeszłego roku około 2h/1ha. Sipma Z-224 z C-360 też 280/h, sznurek usługodawcy. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Jaki kombajn?

Oba co tam koszą, takie jak ten, co Radziu wstawiał

5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Co on nożyczkami to tnie😂😂

A zobacz, ilu będzie cięło za taką cenę...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Trutniem 280/h. Kawałki poniżej hektara i długo schodzi, podług zeszłego roku około 2h/1ha. Sipma Z-224 z C-360 też 280/h, sznurek usługodawcy. 

Ty co masz? Ja też chyba kupię,  tak to k**wa gadali szykować kasę na kombajn, a teraz nie ma  kto wykosić jeczmień stoi

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

Tam całą gminę obkaszają 2 kombajny. Mnóstwo krowiarzy. Tak się uwówili...pewnie po to, żeby regulować cenę słomy...

robię kawałek na innej gminie, z jednej i drugiej strony stoi bajzon gotowy, a ja sprowadzam bombaja nawet 20 km 🤣

od lat myślą że jak nikt nie skosi, to oni to w dzierżawę wezmą 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Ty co masz? Ja też chyba kupię,  tak to k**wa gadali szykować kasę na kombajn, a teraz nie ma  kto wykosić jeczmień stoi

A ja mam kombajnistę na telefon. Może i weźmie 50 czy 100zł więcej, może nie zrobi 2ha w godzinę, ale jak umawia się, że będzie w ten dzień i o tej godzinie, to choćby muchy srały to podjedzie, a innemu odmówi, choć przeskoczyłby z pola na pole. 

Opublikowano
53 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Widocznie u was jest coś takiego jak handel ziemią... Chociaż nie, jeden odkupił od zakładu który miał budować halę i produkować kotły C.O. Przynajmniej pod oknami się tłuc nie będą. Kupili z 4 lata temu a teraz ponoć sprzedali. 

kotly produkuja-sam mam -tylko w innym miejscu..

55 minut temu, Leszy napisał:

Ile lat to słyszę, a ceny ziemi tylko rosną... 

u nas tot ylko rolno-budowlane sa w obrocie.  

50 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No i sie wróciło z giełdy, tera można pomyśleć gdzie motorem pojechać...

Kogo znowu rozwodzita?

gdybys poczytal to bys wiedzial ze ciebie 🤣 znaczy chcemy odwwiesc cie od rozwodu 🤣 jedenen twoj znajomek napisal ze w separacji jestes,

45 minut temu, Qwazi napisał:

Nikogo... Jacuś mnie doucza tylko w kwestiach prawnych🤷...

w sprawach rozwodu sluze porada-choc sam  nie praktykowalem to mam znajomych w wydziale rodzinnym  apelacji krakowskiej, 

34 minuty temu, HF86 napisał:

u mnie wielu przejrzało, że 3 ha =mieszkanie w bloku 🤣

dobry przelicznik.. za wynajecie takiego mieszkania to  wiecej kasy niz  z uprawy  cegokolwiekna tych hetarach..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

gdybys poczytal to bys wiedzial ze ciebie 🤣 znaczy chcemy odwwiesc cie od rozwodu 🤣 jedenen twoj znajomek napisal ze w separacji jestes

Znowu? 

Muszę żonie powiedzieć, żeby zaskoczona nie była 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

kotly produkuja-sam mam -tylko w innym miejscu..

Nie produkują. Pełno pieców na placu i produkcja stoi. Najprawdopodobniej będą się likwidować. Info z pewnego źródła bo mają siedzibę w KR w sąsiedniej wsi.

10 minut temu, MonteChristo napisał:

Sampo 500. 

• Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

45 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie mialem Ciebie na myśli, a to co ten baran wypisuje to przecież się czytać nie da...

A daj spokój.Kiedys tu takie cuda pisał że rzadko kiedy można było się tak usmiać.Niech pisze lepsze jak kabaret.

jak Ci hemoroidy pokaże to nie bedzie do śmiechu 🤭 tego nie da się odzobaczyć 🤦‍♂️🤪

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v