Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Aaaa, no to się tam łucz....

No bede bede...😉

1 minutę temu, Popier96 napisał:

Z innej beczki, jak kasują w tym roku za kombajnowanie?

Od 480 do 600 za ha. Chyba, że Marcin, to on 270, ale całe żniwa kosiarkuje u mnie, więc może w...październiku🤭...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

....nie nakręcamy tej spirali nienawiści...niedziela dzisiaj...

Jak obiad postawi to nie odmawiaj, bo to nieładnie.     :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

500-550 Bizon/h

W zeszłym roku mój kombajnista więcej brał. Teraz wyszło 550zł ha za jęczmień z sieczkarnią, z tym że pola rozrzucone w promieniu 4km 🤣

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

Ale ziemię wykupują coraz więksi, małych i średnich na to powoli nie stać.

u mnie wielu przejrzało, że 3 ha =mieszkanie w bloku 🤣

Opublikowano
7 minut temu, Popier96 napisał:

W zeszłym roku mój kombajnista więcej brał. Teraz wyszło 550zł ha za jęczmień z sieczkarnią, z tym że pola rozrzucone w promieniu 4km 🤣

U nas na jednej gminie za sieczkarnię+200...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, HF86 napisał:

co, on to w ręcznej tnie, czy jak 🤔

6 minut temu, Desperado napisał:

To nie wąsko chce.

Tam całą gminę obkaszają 2 kombajny. Mnóstwo krowiarzy. Tak się uwówili...pewnie po to, żeby regulować cenę słomy...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

U nas na jednej gminie za sieczkarnię+200...

Jaki kombajn?

Opublikowano
8 minut temu, Popier96 napisał:

Z innej beczki, jak kasują w tym roku za kombajnowanie?

Trutniem 280/h. Kawałki poniżej hektara i długo schodzi, podług zeszłego roku około 2h/1ha. Sipma Z-224 z C-360 też 280/h, sznurek usługodawcy. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Jaki kombajn?

Oba co tam koszą, takie jak ten, co Radziu wstawiał

5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Co on nożyczkami to tnie😂😂

A zobacz, ilu będzie cięło za taką cenę...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Trutniem 280/h. Kawałki poniżej hektara i długo schodzi, podług zeszłego roku około 2h/1ha. Sipma Z-224 z C-360 też 280/h, sznurek usługodawcy. 

Ty co masz? Ja też chyba kupię,  tak to k**wa gadali szykować kasę na kombajn, a teraz nie ma  kto wykosić jeczmień stoi

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

Tam całą gminę obkaszają 2 kombajny. Mnóstwo krowiarzy. Tak się uwówili...pewnie po to, żeby regulować cenę słomy...

robię kawałek na innej gminie, z jednej i drugiej strony stoi bajzon gotowy, a ja sprowadzam bombaja nawet 20 km 🤣

od lat myślą że jak nikt nie skosi, to oni to w dzierżawę wezmą 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Ty co masz? Ja też chyba kupię,  tak to k**wa gadali szykować kasę na kombajn, a teraz nie ma  kto wykosić jeczmień stoi

A ja mam kombajnistę na telefon. Może i weźmie 50 czy 100zł więcej, może nie zrobi 2ha w godzinę, ale jak umawia się, że będzie w ten dzień i o tej godzinie, to choćby muchy srały to podjedzie, a innemu odmówi, choć przeskoczyłby z pola na pole. 

Opublikowano
53 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Widocznie u was jest coś takiego jak handel ziemią... Chociaż nie, jeden odkupił od zakładu który miał budować halę i produkować kotły C.O. Przynajmniej pod oknami się tłuc nie będą. Kupili z 4 lata temu a teraz ponoć sprzedali. 

kotly produkuja-sam mam -tylko w innym miejscu..

55 minut temu, Leszy napisał:

Ile lat to słyszę, a ceny ziemi tylko rosną... 

u nas tot ylko rolno-budowlane sa w obrocie.  

50 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No i sie wróciło z giełdy, tera można pomyśleć gdzie motorem pojechać...

Kogo znowu rozwodzita?

gdybys poczytal to bys wiedzial ze ciebie 🤣 znaczy chcemy odwwiesc cie od rozwodu 🤣 jedenen twoj znajomek napisal ze w separacji jestes,

45 minut temu, Qwazi napisał:

Nikogo... Jacuś mnie doucza tylko w kwestiach prawnych🤷...

w sprawach rozwodu sluze porada-choc sam  nie praktykowalem to mam znajomych w wydziale rodzinnym  apelacji krakowskiej, 

34 minuty temu, HF86 napisał:

u mnie wielu przejrzało, że 3 ha =mieszkanie w bloku 🤣

dobry przelicznik.. za wynajecie takiego mieszkania to  wiecej kasy niz  z uprawy  cegokolwiekna tych hetarach..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

gdybys poczytal to bys wiedzial ze ciebie 🤣 znaczy chcemy odwwiesc cie od rozwodu 🤣 jedenen twoj znajomek napisal ze w separacji jestes

Znowu? 

Muszę żonie powiedzieć, żeby zaskoczona nie była 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

kotly produkuja-sam mam -tylko w innym miejscu..

Nie produkują. Pełno pieców na placu i produkcja stoi. Najprawdopodobniej będą się likwidować. Info z pewnego źródła bo mają siedzibę w KR w sąsiedniej wsi.

10 minut temu, MonteChristo napisał:

Sampo 500. 

• Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

45 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie mialem Ciebie na myśli, a to co ten baran wypisuje to przecież się czytać nie da...

A daj spokój.Kiedys tu takie cuda pisał że rzadko kiedy można było się tak usmiać.Niech pisze lepsze jak kabaret.

jak Ci hemoroidy pokaże to nie bedzie do śmiechu 🤭 tego nie da się odzobaczyć 🤦‍♂️🤪

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v