Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomyslcie jak się żenili z tej samej wioski albo wioska obok a moja mama sobie znalazła takiego co 563 km od niej mieszkal

Pomyslcie jak się żenili z tej samej wioski albo wioska obok a moja mama sobie znalazła takiego co 563 km od niej mieszkal

Opublikowano (edytowane)

Jest przysłowie żeń się blisko kradni daleko.

Jak się ożenisz blisko to i pola trochę wpadnie a co z pola 500km od chałupy.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

daleko miała piechotą iść 🙆‍♂️😁

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał:

Właśnie dlatego wolę zaplacic

Po co ci mąż? Przecież możesz zapłacić albo wręcz mieć za darmo😃

Opublikowano
31 minut temu, Desperado napisał:

No tak myślałem że wszyscy mają szlacheckie korzenie.

Były takie rejony gdzie szlachty więcej niż chłopów było, chociaż w chałupach żyli gorszych niż niektóre korniki. 

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał:

u nas bardzie nastawiony na zbiór kukurydzy sporo jest na kiszonkę i na ziarno ma kilku stałych większych klijentów a kombajnami bierze z hektara co mi sporo taniej wychodzi szybciej i lepiej wykoszone bizonem tęgie pszenżyto 1.5h tłukł lexem 1.5ha w godzinę

ale wiesz jak to z rodziną bywa 🤭😁

daj spokój tak nie można 🙆‍♂️ w dalekiej norwegi mają z tym problem bo zbyt blisko spokrewnieni i przez to wszyscy ,,brzydcy,,🤦‍♂️🤪

ile was gola za hektar lexionem? 😛 u mnie odkąd biorę usługę to mi ziemi przybyło 😂 no sieje 8 ha zboża a zbieram 9 😂😂😂

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

daleko miała piechotą iść 🙆‍♂️😁

Sam przyjechal

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Po co ci mąż? Przecież możesz zapłacić albo wręcz mieć za darmo😃

Lepsza opcja żeby mi placili

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Sam przyjechal

Lepsza opcja żeby mi placili

No wiesz,jak ci to powiedzieć delikatnie? Jest taka opcja i nawet zawód.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

co Ty taka materialistka weź ras ,,daj,, komuś jakiś gratis 🤭😁

W ramach promocji tak na spróbowanie i przyciągnięcie klienteli.😁

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

co Ty taka materialistka weź ras ,,daj,, komuś jakiś gratis 🤭😁

W ramach promocji tak na spróbowanie i przyciągnięcie klienteli.😁

myślisz że biznes lepszy niż kombajnem 🤔 i pogoda nie przeszkadza 🤭😁

Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

To już nie o naprawy chodzi, chociaż nie było tygodnia żeby nie położyli przyczepy czy urwane koło, zatarty silnik. Ale jak u mnie przez wioskę jeden z pracowników t4 na pace zapieprzał z mauzerem ropy i na zakręcie go zgubił to już grubo i ponad 100tys wszystkich grzywn. Jak położyli przyczepę przy 50km/h i wylądowała u ludzi w pokoju, jak siał trawę na wiosce i chłopakowi wjechał 933 do stodoły przez ścianę aż na kabinie się zatrzymał to już za dużo.

Gówniarz na takiej starej 6secie nie jest tak niebezpieczny jak na 8-9secie i 60km/h nie schodzi 

No to jest prawda, przesiądzie się z siuntki na zestaw 40ton ale pewny siebie bo ma doświadczenie. Ja sam mimo że można w tysiącach kilometry liczyć miałem przypadek że nie opanowałem maszyny i się w rowie zatrzymałem. Na szczęście wielkich strat nie było. Ale chłopakom tu niektórym pokazywałem jakich mieliśmy operatorów w zeszłym roku i najgorsze jest to że jak już dojdzie do zdarzenia to wszyscy i wszystko wkoło winne ale on nic nie zrobił...

• Like 3
Opublikowano
32 minuty temu, Strongman napisał:

I twierdzisz że masz szlacheckie pochodzenie. Po tym wpisie wątpię w to.

A u mnie w regionie jest powiedzenie że gdzie się mieszka i pracuje tam się nie handluje i CH*jem nie wojuje.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

jak już dojdzie do zdarzenia to wszyscy i wszystko wkoło winne ale on nic nie zrobił...

Takie operatory najlepsze...zawsze lubiłem z nimi dyskutować...😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Strongman napisał:

Ty strong serio? Wszystko nawet w sprawach żeniaczki czy rodzinnych musi Ci się opłacać bo inaczej to nie? Szlachcic 

10 minut temu, PAN88 napisał:

I twierdzisz że masz szlacheckie pochodzenie. Po tym wpisie wątpię w to.

A u mnie w regionie jest powiedzenie że gdzie się mieszka i pracuje tam się nie handluje i CH*jem nie wojuje.

U nas mówią, że do żeniaczki niechaj i leleka byle z daleka 😜

Edytowane przez pedro2
  • Like 2
Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

myślisz że biznes lepszy niż kombajnem 🤔 i pogoda nie przeszkadza 🤭😁

Obserwując świat celebrytów to raczej napewno.Młocka nawet na roponośnych piaskach się odbywa.

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Ty strong serio? Wszystko nawet w sprawach żeniaczki czy rodzinnych musi Ci się opłacać bo inaczej to nie?

Przecież otwarcie pisał że żony nawet nie kocha 🙄

Wyprzedzałem dziś kulumne claasow 770 koło @DANDYS, Daniel pewno żniwa zaczął bo jak się nie pomyliłem to 9 sztuk jechało 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v