Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pomyslcie jak się żenili z tej samej wioski albo wioska obok a moja mama sobie znalazła takiego co 563 km od niej mieszkal

Pomyslcie jak się żenili z tej samej wioski albo wioska obok a moja mama sobie znalazła takiego co 563 km od niej mieszkal

Opublikowano
malaczarna napisał:

daleko miała piechotą iść 🙆‍♂️😁

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał:

Właśnie dlatego wolę zaplacic

Po co ci mąż? Przecież możesz zapłacić albo wręcz mieć za darmo😃

Opublikowano
31 minut temu, Desperado napisał:

No tak myślałem że wszyscy mają szlacheckie korzenie.

Były takie rejony gdzie szlachty więcej niż chłopów było, chociaż w chałupach żyli gorszych niż niektóre korniki. 

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał:

u nas bardzie nastawiony na zbiór kukurydzy sporo jest na kiszonkę i na ziarno ma kilku stałych większych klijentów a kombajnami bierze z hektara co mi sporo taniej wychodzi szybciej i lepiej wykoszone bizonem tęgie pszenżyto 1.5h tłukł lexem 1.5ha w godzinę

ale wiesz jak to z rodziną bywa 🤭😁

daj spokój tak nie można 🙆‍♂️ w dalekiej norwegi mają z tym problem bo zbyt blisko spokrewnieni i przez to wszyscy ,,brzydcy,,🤦‍♂️🤪

ile was gola za hektar lexionem? 😛 u mnie odkąd biorę usługę to mi ziemi przybyło 😂 no sieje 8 ha zboża a zbieram 9 😂😂😂

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

daleko miała piechotą iść 🙆‍♂️😁

Sam przyjechal

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Po co ci mąż? Przecież możesz zapłacić albo wręcz mieć za darmo😃

Lepsza opcja żeby mi placili

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Sam przyjechal

Lepsza opcja żeby mi placili

No wiesz,jak ci to powiedzieć delikatnie? Jest taka opcja i nawet zawód.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

co Ty taka materialistka weź ras ,,daj,, komuś jakiś gratis 🤭😁

W ramach promocji tak na spróbowanie i przyciągnięcie klienteli.😁

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

co Ty taka materialistka weź ras ,,daj,, komuś jakiś gratis 🤭😁

W ramach promocji tak na spróbowanie i przyciągnięcie klienteli.😁

myślisz że biznes lepszy niż kombajnem 🤔 i pogoda nie przeszkadza 🤭😁

Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

To już nie o naprawy chodzi, chociaż nie było tygodnia żeby nie położyli przyczepy czy urwane koło, zatarty silnik. Ale jak u mnie przez wioskę jeden z pracowników t4 na pace zapieprzał z mauzerem ropy i na zakręcie go zgubił to już grubo i ponad 100tys wszystkich grzywn. Jak położyli przyczepę przy 50km/h i wylądowała u ludzi w pokoju, jak siał trawę na wiosce i chłopakowi wjechał 933 do stodoły przez ścianę aż na kabinie się zatrzymał to już za dużo.

Gówniarz na takiej starej 6secie nie jest tak niebezpieczny jak na 8-9secie i 60km/h nie schodzi 

No to jest prawda, przesiądzie się z siuntki na zestaw 40ton ale pewny siebie bo ma doświadczenie. Ja sam mimo że można w tysiącach kilometry liczyć miałem przypadek że nie opanowałem maszyny i się w rowie zatrzymałem. Na szczęście wielkich strat nie było. Ale chłopakom tu niektórym pokazywałem jakich mieliśmy operatorów w zeszłym roku i najgorsze jest to że jak już dojdzie do zdarzenia to wszyscy i wszystko wkoło winne ale on nic nie zrobił...

• Like 3
Opublikowano
32 minuty temu, Strongman napisał:

Jest przysłowie żeń się blisko kradni daleko.

Jak się ożenisz blisko to i pola trochę wpadnie a co z pola 500km od chałupy.

I twierdzisz że masz szlacheckie pochodzenie. Po tym wpisie wątpię w to.

A u mnie w regionie jest powiedzenie że gdzie się mieszka i pracuje tam się nie handluje i CH*jem nie wojuje.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

jak już dojdzie do zdarzenia to wszyscy i wszystko wkoło winne ale on nic nie zrobił...

Takie operatory najlepsze...zawsze lubiłem z nimi dyskutować...😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Strongman napisał:

Jest przysłowie żeń się blisko kradni daleko.

Jak się ożenisz blisko to i pola trochę wpadnie a co z pola 500km od chałupy.

Ty strong serio? Wszystko nawet w sprawach żeniaczki czy rodzinnych musi Ci się opłacać bo inaczej to nie? Szlachcic 

10 minut temu, PAN88 napisał:

I twierdzisz że masz szlacheckie pochodzenie. Po tym wpisie wątpię w to.

A u mnie w regionie jest powiedzenie że gdzie się mieszka i pracuje tam się nie handluje i CH*jem nie wojuje.

U nas mówią, że do żeniaczki niechaj i leleka byle z daleka 😜

Edytowane przez pedro2
  • Like 2
Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

myślisz że biznes lepszy niż kombajnem 🤔 i pogoda nie przeszkadza 🤭😁

Obserwując świat celebrytów to raczej napewno.Młocka nawet na roponośnych piaskach się odbywa.

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Ty strong serio? Wszystko nawet w sprawach żeniaczki czy rodzinnych musi Ci się opłacać bo inaczej to nie?

Przecież otwarcie pisał że żony nawet nie kocha 🙄

Wyprzedzałem dziś kulumne claasow 770 koło @DANDYS, Daniel pewno żniwa zaczął bo jak się nie pomyliłem to 9 sztuk jechało 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v