Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ten towar w większości elektromagnes by uniósł, tyle tam stopu żelaza zostaje.

To na złom z nim, lepiej może wyjdziesz jak na zbożu czy porzeczkach, o agreście nie wspomnę😜

Edytowane przez witejus
Opublikowano

Nie nie... Taki z chirurgami co składają do kupy, se moja wyobraźnia zobaczyła...

Nie to że ja..,🤷‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Bez tura to jak bez ręki ;) 

A bez dwóch turów jak bez rąk wogóle 

6 minut temu, szwagier24 napisał:

Coś mi się dzisiaj obiło o uszy że od 20 wnioski suszowe będzie można składa-słyszeliście coś o tym? 

I w łódzkim tez🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

I w łódzkim tez🤔

Podobno że tak, krótki okres na składanie wniosków i tylko elektronicznie. 

• Thanks 1
Opublikowano

Tu się trzeba spytać formowego eksperta w tym temacie @Rolnik1973 coś wiesz o tym ?

7 minut temu, szwagier24 napisał:

Coś mi się dzisiaj obiło o uszy że od 20 wnioski suszowe będzie można składa-słyszeliście coś o tym? 

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie nie... Taki z chirurgami co składają do kupy, se moja wyobraźnia zobaczyła...

Nie to że ja..,🤷‍♂️

A to tak...a potem gips🤷...

5 minut temu, Leszy napisał:

Miałem dobrego klienta na ciapka. Od ręki chciał kasę kłaść na stół. Ale jakbym go sprzedał, to czym bym paszy bydłu nawiózł🤦🤔...o innych zastosowaniach tura nie wspominając...

6 minut temu, Łolek napisał:

I w łódzkim tez🤔

Chyba, że się ma ładowarkę

Marek jednak zrzutka była.,.nie będzie dalmatyńczyka 🤷

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Gdzie Ty to wynajdujesz?

Konteno, jak mi nie łączy lampa z ledami. Da się coś z tym zrobić?

Jak naciskam całą to płytkę to łapie raz jeden pasek LED, a to drugi i czwarty....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
43 minuty temu, Leszy napisał:

coś w tym jest , nie mam, nie stać mnie a przydałby się bo rękoma wszystko trzeba ebać , na razie pozostaje zazdraszczać tym co mają

5 godzin temu, jahooo napisał:

Kurierem mu wysłać ??

po południu podlaskiego to jescze można sie kajtać , reszta kraju poza zasięgiem na razie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

I w łódzkim tez🤔

Kompletnie jestem temu przeciwny.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Te lampy to tragedia 

I brak kijów z boku🙆‍♂️

A ta czerwona kratka to jak te te w Amsterdamie 

A zobacz to 🤭🤭 żółte oczojebne i felgi w takim samym kolorze byly 😭😭

Na zdjęciu to aż tak źle nie wygląda 

IMG_20230718_195704.jpg

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Gdzie Ty to wynajdujesz?

Konteno, jak mi nie łączy lampa z ledami. Da się coś z tym zrobić?

Jak naciskam całą to płytkę to łapie raz jeden pasek LED, a to drugi i czwarty....

o piec chodzi ? 

lampa w ? mf ,zetor motur czy auto? pokaż to 

@witejus tak

• Like 1
Opublikowano

Po ile u was beton ? 

Za b25 400 zł M3 i co najgorsze transport jakieś 7 km też 400 zł :o

taniej by było wywrotka ale weź się później pier... zeby to przewieźć i wyrównać bo nie wysypie mi z wywrotki w szalunki. 

liczyłem to samemu nie ma sensu kręcić betoniarka, sam cement to około 300 zł na m3  do tego  piach, żwir, chemia, no i najważniejsze czas i robota. 

Ale transport mnie przeraził, z betoniarni 15 km dalej ta sama cena, 3 M3 z transportem 1620 brutto już 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

o piec chodzi ? 

lampa w ? mf ,zetor motur czy auto? pokaż to 

@witejus tak

Motur.

Z tyłu założona jakaś ledowa i zauważyłem że część nie świeci.

Zacząłem tam paluchy pchać, to łapało.

Tak jak by coś nie łączyło.

Trzeba by może klosz odkleić i coś tam lutnąc.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Po ile u was beton ? 

Za b25 400 zł M3 i co najgorsze transport jakieś 7 km też 400 zł :o

taniej by było wywrotka ale weź się później pier... zeby to przewieźć i wyrównać bo nie wysypie mi z wywrotki w szalunki. 

liczyłem to samemu nie ma sensu kręcić betoniarka, sam cement to około 300 zł na m3  do tego  piach, żwir, chemia, no i najważniejsze czas i robota. 

Ale transport mnie przeraził, z betoniarni 15 km dalej ta sama cena, 3 M3 z transportem 1620 brutto już 

380 płaciłem

Powiem inaczej 40zl na M3 różnicy,ale im bliżej to transport droższy🤦 🤷

Edytowane przez Baks00
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v